Denunţ împotriva lui Erasmus

Publicat în Dilema Veche nr. 701 din 27 iulie – 2 august 2017
Denunţ împotriva lui Erasmus jpeg

Mult stimați conducători ai țării noastre și ai partidului nostru, vă atragem respectuos atenția asupra activităților subversive ale numitului Erasmus. Profitînd de lipsa noastră de vigilență, numitul Erasmus acționează de treizeci de ani cu scopul vădit de a le suci mințile tinerilor, de a le băga în cap tot felul de idei periculoase, cum ar fi dezvoltarea unui sentiment de identitate europeană, care să vină în completarea identităților naționale, re­gio­nale, locale. Mai mult decît atît, numitul Erasmus acționează în direcția promovării unei Uniuni Europene tot mai strînse.

Unde mai este patriotismul? Unde mai este interesul național? Cum de își permite numitul Erasmus să se bage în treburile noastre interne? Cine l-a chemat și în interesul cui? Ce se dorește, de fapt, cu acest Erasmus? Numitul Erasmus îi împinge pe tinerii noștri să gîndească liber și independent, să-și găsească locul în societate fără ajutorul statului. Cum putem permite așa ceva, în țara noastră?

Pe tot parcursul anului 2017, numitul Erasmus a organizat, sub nasul nostru, fes­tivități, conferințe, dezbateri, dialoguri, expoziții, forumuri și alte manifestări la nivel local, național și european. Și nimeni nu l-a întrebat de sănătate!

Activitatea din ultimii treizeci de ani a numitului Erasmus a atras un număr de nouă milioane de participanți direcți, fără a-i pune la socoteală pe cei care au beneficiat indirect. Astfel că, în 2014, numitul Erasmus și-a extins activitățile și a decis să reunească mai multe programe într-unul singur, pe care l-a numit Erasmus+. Ca urmare, activitatea numitului Erasmus devine și mai periculoasă.

Cei nouă milioane de oameni ai lui Erasmus conduc astăzi universități și întreprinderi, aceste elemente periculoase s-au infiltrat în structurile de decizie ale statelor, au afaceri proprii, sînt profesori și cercetători. Ei continuă să-și întrețină relațiile și se află în permanentă comunicare, constituindu-se într-o rețea foarte periculoasă. Am dori să ni se spună clar în interesul cui este ca tinerii noștri să ia contact cu străinătatea, cu ideile periculoase și decadente din Occident. Nu este, oare, acel Occident care ne-a furat fabricile, care ne cumpără pămînturile și ne taie pădurile?

Ce ar putea să învețe tinerii noș­tri în universitățile occidentale, mai mult decît ar învăța în u­ni­ver­si­tățile românești? De ce trebuie ca stu­denții și profesorii din Occident să vină la universitățile din patria noastră? Nu mai au loc la ei în țară? Nu avem nevoie ca ideile lor să otrăvească tineretul nostru!

Conducătorii de azi ai țării noastre nu au avut nevoie de numitul Erasmus pentru a-și desăvîrși studiile și doctoratele. Ei au stat aici, printre noi, și de aceea îi susținem! În schimb, printre cei care au ieșit în stradă în luna februarie, la îndemnul forțelor străine și care au vrut să răstoarne prin forță guvernul nostru democratic ales, s-au aflat foarte mulți dintre cei care au beneficiat de pe urma numitului Erasmus!

În ultimii treizeci de ani, de pe urma migrării tinerilor, încurajată de numitul Erasmus, s-au născut un milion de copii. Ce naționalitate au acești copii? Cine a permis să se nască un milion de copii fără de patrie? Ei sînt un pericol la adresa identității nostre strămoșești! Aceasta demonstrează și mai clar caracterul subversiv și periculos al numitului Erasmus, faptul că acționează fără scrupule, după un plan dinainte stabilit. Cum de-am putut să creștem acest șarpe la sînul nostru? Cum de-am putut să-i permitem să și desfășoare activitatea nestingherit, atîta amar de vreme?

Vă rog să treceți de urgență la identificarea numitului Erasmus, care mai mult ca sigur acționează sub un nume fals. Vă rugăm să-i supravegheați atent mișcările și să nu-i permiteți să pună piciorul în patria noastră! Credem că, prin activitatea lui extinsă și îndelungată, numitul Erasmus este cu mult mai periculos decît Soros, care deja a fost identificat și demascat.

Aveți toată susținerea noastră! 

Cu stimă,
un grup de cetățeni de bine 

Ovidiu Nahoi este redactor-șef la RFI România.

15893136202 0a2c4f1f4b c jpg
Nici o asemănare între Comisia Europeană și regimul Ceaușescu
Contextul actual face ca, după 30 de ani, românii, alături de ceilalți europeni, de această dată, să se afle în situația în care să suporte o serie de restricții de consum nepopulare și dificile care le vor afecta nivelul de trai.
Nicuşor faţă cu reacţiunea jpeg
À la guerre...
Campania declanșată împotriva Amnesty International este în cel mai bun caz ineficientă, în cel mai rău – dăunătoare.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
Ce știi să faci?
Spiritul ciocoismului renaşte (supravieţuieşte) viguros pe scena noastră politică şi are la bază aceeaşi congenitală inaptitudine a noilor ciocoi pentru orice meserie determinată.
Frica lui Putin jpeg
Cele șapte zile ale miracolului
Miracolele sînt prin definiție nu numai încăpățînate, ci și cad nepoftite peste gazde.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Deșteptul proștilor
Mediul cel mai propice pentru a observa legătura fascinantă dintre prost și deșteptul lui și, în consecință, mediul de viață cel mai propice pentru deșteptul proștilor este Facebook.
04 Lord and Lady Somers + Prince Michael on Eastnor Castle Terrace  1937  jpg
Istoria în turneu
Istoria este vie. Și continuă. Trebuie doar să știi să surprinzi cadrele potrivite.
Iconofobie jpeg
Ego-disecții
Ce își cunoaște omul mai bine decît proprietatea, posesiunea (simbolică sau materială) cu care generează, gradual, raporturi de consubstanțialitate?
„Cu bule“ jpeg
Ciao, ciau, ceau
Probabil că la răspîndirea formulei de salut au contribuit, în anii de după al Doilea Război Mondial, muzica și filmele.
HCorches prel jpg
Orice sat are nevoie de bătrînii săi înțelepți
Cum să-i fidelizăm și să le oferim bucuria de a mai dărui din ceea ce au acumulat o viață?
p 7 Sediul Bancii Centrale Europene WC jpg
Sfîrșitul „mesei gratuite” în Uniunea Europeană
Pînă nu demult, Banca Centrală Europeană (BCE) putea să arunce realmente cu bani, pentru gestionarea problemelor din zona euro.
Un sport la Răsărit jpeg
Fotbalul nostru trece printr-o secetă sau, dimpotrivă, băltește?
Fotbalul nostru e ca un trenuleţ electric de jucărie. Arată bine, se mişcă bine şi reproduce destul de bine realitatea.
Comunismul se aplică din nou jpeg
Summit NATO la Telega
Mergînd într-o zi la unele dintre aceste băi din Telega, la Șoimu, cu toată istoria asta în cap, nu mică mi-a fost mirarea să întîlnesc niște personaje interesante.
O mare invenție – contractul social jpeg
Dincolo de costul și eficiența sancțiunilor internaționale
Sancțiunile împotriva Rusiei nu au fost suficiente pentru a o descuraja.
Nicuşor faţă cu reacţiunea jpeg
Țară mică fără viitor
Serbia reușește permanent să provoace dureri de cap Vestului.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
A mînca sănătos
Ezit, de cînd mă ştiu, între asceză şi lăcomie, între Yoga ierbivoră şi Michel Onfray.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Hai, că ne-ați speriat, bată-vă să vă bată....
Ne-au fost suprimate drepturile? Sigur! Excesiv? Nu mă îndoiesc.
AFumurescu prel jpg
Anti-apocalipsa melcilor
Pînă la data de 31 iulie, scrisoarea adunase peste 240 de semnături de susținere, din toate colțurile lumii.
1024px Piaggio, Vespa con accessori, 1948   san dl SAN IMG 00003403 jpg
Zumzzzet de viespe
Silueta îngustă și elegantă, brațele ghidonului și sunetul pe care îl scotea noul scuter îl asemănau cu o viespe.
Iconofobie jpeg
Echilibristică metafizică
Ce enigmatic morb psiho-social poate infecta atît de grav o generație, retezîndu-i pofta de a trăi?
„Cu bule“ jpeg
Longevivi
Adjectivul „longeviv” este folosit tot mai des cu un sens extins, pentru a caracteriza nu numai durata lungă a unei vieți umane, ci și pe aceea a unei activități oarecare îndeplinite de o persoană.
HCorches prel jpg
Cum să nu mori de ciudă, cînd ai atins culmile succesului
Cred că în școli instituția psihologului școlar ar trebui să capete o mult mai mare vizibilitate și importanță.
Un sport la Răsărit jpeg
Mai există ceva de strigat pe stadioanele de fotbal?
Există o teorie imbecilă conform căreia la stadion poţi face mai orice, „nu sîntem la teatru“, e bine să existe un loc unde să se descarce flăcăii.
Comunismul se aplică din nou jpeg
Turismul ne e străin
Morișca merge oricum și mereu apar alți clienți fraieri.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
Ce lipsește pe piața politică
Tejghelele vieții noastre politice, deși multicolore în aparență, sînt, de fapt, goale.

HIstoria.ro

image
Predica de la Clermont: Chemarea la Prima Cruciadă
În ziua de 27 noiembrie 1095, pe câmpul din fața orașului Clermont, câteva sute de oameni așteptau să audă predica papei Urban al II-lea.
image
Frontul din Caucaz al Războiului ruso-turc din 1877-1878
Războiul din 1877-1878 este cunoscut mai ales pentru frontul din Balcani, la care au luat parte mari unități otomane, rusești și românești în principal, dar și trupe sârbești și muntenegrene.
image
Necunoscuta poveste a raclei în care s-au odihnit osemintele voievodului Mihai Viteazul
Cu ocazia comemorării recente a morții voievodului Mihai Viteazul, Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” a publicat pe pagina de socializare a instituției povestea inedită a raclei în care, pentru un timp, s-au odihnit osemintele.