Denunţ împotriva lui Erasmus

Publicat în Dilema Veche nr. 701 din 27 iulie – 2 august 2017
Denunţ împotriva lui Erasmus jpeg

Mult stimați conducători ai țării noastre și ai partidului nostru, vă atragem respectuos atenția asupra activităților subversive ale numitului Erasmus. Profitînd de lipsa noastră de vigilență, numitul Erasmus acționează de treizeci de ani cu scopul vădit de a le suci mințile tinerilor, de a le băga în cap tot felul de idei periculoase, cum ar fi dezvoltarea unui sentiment de identitate europeană, care să vină în completarea identităților naționale, re­gio­nale, locale. Mai mult decît atît, numitul Erasmus acționează în direcția promovării unei Uniuni Europene tot mai strînse.

Unde mai este patriotismul? Unde mai este interesul național? Cum de își permite numitul Erasmus să se bage în treburile noastre interne? Cine l-a chemat și în interesul cui? Ce se dorește, de fapt, cu acest Erasmus? Numitul Erasmus îi împinge pe tinerii noștri să gîndească liber și independent, să-și găsească locul în societate fără ajutorul statului. Cum putem permite așa ceva, în țara noastră?

Pe tot parcursul anului 2017, numitul Erasmus a organizat, sub nasul nostru, fes­tivități, conferințe, dezbateri, dialoguri, expoziții, forumuri și alte manifestări la nivel local, național și european. Și nimeni nu l-a întrebat de sănătate!

Activitatea din ultimii treizeci de ani a numitului Erasmus a atras un număr de nouă milioane de participanți direcți, fără a-i pune la socoteală pe cei care au beneficiat indirect. Astfel că, în 2014, numitul Erasmus și-a extins activitățile și a decis să reunească mai multe programe într-unul singur, pe care l-a numit Erasmus+. Ca urmare, activitatea numitului Erasmus devine și mai periculoasă.

Cei nouă milioane de oameni ai lui Erasmus conduc astăzi universități și întreprinderi, aceste elemente periculoase s-au infiltrat în structurile de decizie ale statelor, au afaceri proprii, sînt profesori și cercetători. Ei continuă să-și întrețină relațiile și se află în permanentă comunicare, constituindu-se într-o rețea foarte periculoasă. Am dori să ni se spună clar în interesul cui este ca tinerii noștri să ia contact cu străinătatea, cu ideile periculoase și decadente din Occident. Nu este, oare, acel Occident care ne-a furat fabricile, care ne cumpără pămînturile și ne taie pădurile?

Ce ar putea să învețe tinerii noș­tri în universitățile occidentale, mai mult decît ar învăța în u­ni­ver­si­tățile românești? De ce trebuie ca stu­denții și profesorii din Occident să vină la universitățile din patria noastră? Nu mai au loc la ei în țară? Nu avem nevoie ca ideile lor să otrăvească tineretul nostru!

Conducătorii de azi ai țării noastre nu au avut nevoie de numitul Erasmus pentru a-și desăvîrși studiile și doctoratele. Ei au stat aici, printre noi, și de aceea îi susținem! În schimb, printre cei care au ieșit în stradă în luna februarie, la îndemnul forțelor străine și care au vrut să răstoarne prin forță guvernul nostru democratic ales, s-au aflat foarte mulți dintre cei care au beneficiat de pe urma numitului Erasmus!

În ultimii treizeci de ani, de pe urma migrării tinerilor, încurajată de numitul Erasmus, s-au născut un milion de copii. Ce naționalitate au acești copii? Cine a permis să se nască un milion de copii fără de patrie? Ei sînt un pericol la adresa identității nostre strămoșești! Aceasta demonstrează și mai clar caracterul subversiv și periculos al numitului Erasmus, faptul că acționează fără scrupule, după un plan dinainte stabilit. Cum de-am putut să creștem acest șarpe la sînul nostru? Cum de-am putut să-i permitem să și desfășoare activitatea nestingherit, atîta amar de vreme?

Vă rog să treceți de urgență la identificarea numitului Erasmus, care mai mult ca sigur acționează sub un nume fals. Vă rugăm să-i supravegheați atent mișcările și să nu-i permiteți să pună piciorul în patria noastră! Credem că, prin activitatea lui extinsă și îndelungată, numitul Erasmus este cu mult mai periculos decît Soros, care deja a fost identificat și demascat.

Aveți toată susținerea noastră! 

Cu stimă,
un grup de cetățeni de bine 

Ovidiu Nahoi este redactor-șef la RFI România.

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Parteneri

banner mircea diaconu 2 png
Locul care a rămas mereu în sufletul actorului Mircea Diaconu. Visa să-și trăiască acolo bătrânețile iar în ultima vreme îl vizita tot mai des
Actorul Mircea Diaconu s-a luptat în ultimii ani cu o boală cumplită, cancerul de colon. De altfel, actorul stătea tot mai mult la casa părintească de la țară.
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Polonia, descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanța Foto Poliția de Frontieră jpg
Autoturism în valoare de un milion de lei, căutat de autoritățile din Polonia, descoperit în Portul Constanța. Cine era șoferul vehiculului de lux
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, pe 12 decembrie, în Portul Constanța un autoturism de lux căutat de către autoritățile din Polonia. Autovehiculul este evaluat la aproximativ 200.000 de euro.
image png
Dorel Vișan deplânge moartea lui Mircea Diaconu: „Marii artiști se duc și nimeni nu mai spune un cuvânt despre ei”
Dorel Vișan, afectat de moartea colegului său de breaslă și prieten Mircea Diaconu! Remarcabilul actor a acceptat să stea de vorbă cu Click! și să ofere o primă reacție legată de trecerea în neființă a lui Mircea Diaconu.
mircea diaconu jpg
Boala cruntă de care suferea Mircea Diaconu. Ce este cancerul de colon și ce simptome provoacă
Mircea Diaconu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori și politicieni din România, a plecat dintre noi lăsând în urmă o carieră remarcabilă, dar și o poveste tristă despre lupta cu o boală nemiloasă.
tragerea la sorti M 2026 FIFA webp
Diana Lupescu si Mircea Diaconu jpg
Femeia alături de care Mircea Diaconu a stat 44 ani. „Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?”
Mircea Diaconu, actorul care s-a stins din viață sâmbătă, 14 decembrie 2024, cu zece zile înainte de a împlini 75 ani, a stat alături de aceeași femeie timp de 44 ani. Cum a cucerit-o pe Diana Lupescu.
oala presiune jpeg
Cum să gătești sarmalele în mai puțin de o oră. Trucul știut doar de bucătarii din restaurante de lux
Sarmalele sunt cele mai cunoscute și mai delicioase preparate tradiționale din țara noastră. Însă, în ciuda gustului delicios al acestora, cu toții știm că trebuie să stea foarte mult pe foc pentru a se face așa cum trebuie. Din fericire, există un truc care ne ajută să le gătim mult mai repede!
mina marea neagra (11) jpg
Ambasada Rusiei, iritată de acuzațiile privind minele marine din Marea Neagră. Ce a transmis ministerul român al Apărării
Ambasada Federației Ruse la București a emis joi, 12 decembrie, un comunicat de presă prin care acuză Ministerul Apărării Naționale din România de „acuzații nefondate” împotriva Rusiei. Criticile au legătură cu minele din Marea Neagră.
banner mircea diaconu 1 png
Cariera impresionantă a actorului Mircea Diaconu. Filmele și piesele de teatru care l-au consacrat
Actorul Mircea Diaconu, simbol al teatrului și cinematografiei românești, s-a stins din viață pe 14 decembrie 2024, la vârsta de 74 de ani, după o lungă luptă cu cancerul de colon.