Dragi cititori, în condițiile date, revista Dilema veche își suspendă versiunea tipărită. După 27 de ani de apariție neîntreruptă în print, această decizie este în mod special dureroasă. Mulțumită dumneavoastră, miilor de cititori care ați cumpărat în fiecare săptămînă Dilema veche de la chioșc, revista în versiune tipărită a rezistat solid presiunii spiritului „online” al vremii noastre, dar, iată, nu poate rezista actualei conjuncturi economico-sociale. Știm că ar fi „corect civic” să spunem că am luat această decizie ca să protejăm cititorii și distribuitorii. Dar motivul real este acela al dispariției pieței: rețelele de distribuție s-au prăbușit, iar oamenii care ne cumpărau de la chioșcuri cu emoționantă fidelitate săptămînă de săptămînă au dispărut sub puterea Ordonanțelor Militare. Sperăm, desigur, să revenim în versiune tipărită imediat ce se va putea.

Pentru a păstra vie speranța că printul Dilemei vechi va reapărea în scurt timp, vă punem la dispoziție noul nostru număr în format PDF, invitîndu-vă să-l răsfoiți cu degete virtuale, sigure din punct de vedere epidemiologic. În mod normal, el trebuia să plece spre tipografie. Acum, pleacă direct spre dumneavoastră. Începînd de joi, ziua obișnuită de apariție a Dilemei vechi, îl veți putea găsi pe site-ul nostru.

De acum înainte, pentru scurt timp, sperăm, ne veți găsi exclusiv online. Revista se va reorganiza începînd de luni, 6 aprilie, după un nou ritm de viață, specific noului mediu. Rămînem ce-am fost, sîntem prea vechi ca să ne schimbăm, doar că trecem de la substanța hîrtiei la impalpabilul virtual.

Să ne revedem cu toții cît de curînd, sănătoși și veseli, la chioșcuri! 

Sever Voinescu,

redactor-șef