După ce ne-a umplut de competenţă prin conducerea magistrală a domnilor Grindeanu şi Tudose, Dragnea, probabil speriat de concurenţa intelectualilor marcanţi din partid, de tip Bădălău şi Daea, a venit cu soluţia perfectă pentru România: doamna Dăncilă.

De parcă nu am fi avut îndeajuns de mult circ cu Olguţa, discipola maestrului Vadim, în rol de franglezoaică de Oltenia, Nicolicea ca saltimbanc în drept, Şerban Nicolae – regele mîrlanilor, Ciordache, Codrin şi Daea, ca ei înşişi, acum o avem şefă de guvern pe Viorica Vasilica.  

Cum a ajuns o profesoară mediocră şi agramată de liceu industrial, specializată în sonde şi petrol, să fie prim-ministrul României este o întrebare care ar trebui să ne dea fiori reci. Cum o tanti care, în mod normal, ar fi fost cel mult administrator al unui bloc mai răsărit din Videle este cel mai important om al ţării? Cum a ajuns democraţia noastră să genereze rebut după rebut în cele mai înalte poziţii în stat şi, practic, zero oameni excepţionali, profesionişti, cinstiţi şi competenţi? 

Tanti Viorica este speranţa oricărei neconflictuale mediocre şi supuse că, dacă ascultă de bărbatul conducător, va ajunge să mimeze funcţia de premier al României aşa cum a mimat doamna Viorica înţelegerea englezei timp de nouă ani, în Bruxelles.  

Sub conducerea Vioricăi, orice prostovan cu pile, care are amestecul potrivit de tupeu şi slugărnicie, poate ajunge ministru, secretar de stat, preşedinte de agenţie guvernamentală, director sau consilier, nu de alta, dar oameni de această teapă pot, în orice moment, să pară mai dibaci decît doamna premier.  

Baronii mai răsăriţi ai PSD şi domnul Dragnea par, în comparaţie, oameni deosebit de inteligenţi şi competenţi. Mediocrităţile intelectuale ale PSD de tip Ecaterina Andronescu devin, brusc, farurile călăuzitoare ale patriei.  

M-am trezit deunăzi pentru prima dată gîndindu-mă că jargonul de Ferentari nu ar fi chiar nepotrivit în comunicarea cu prim-ministrul. Îl şi văd pe Belea ţipînd la televizor: „Făi, Vasilco, să moară duşmanii PSD, că expresia «ce nu te omoară te face mai puternic» este din popor, cum zici matale, numai dacă Nietzsche se trage din Zalmoxis sau e rudă cu domnul Dragnea“.

Apetitul pentru produs şi enunţat tîmpenii al membrilor Guvernului era deja remarcabil, dar acum concurenţa a devenit de-a dreptul acerbă.   

Circul şi scandalul au înlocuit cu totul dezbaterea despre programul de guvernare. Gafele Vasilicăi distrag atenţia de la faptul că ne ducem cu paşi săltăreţi direct spre groapă. Miile de grădiniţe şi creşe s-au pierdut printre „hehe“ şi „orice om îi este teamă“, prostia agresivă şi nepotismul celor numiţi politic din ministere au devenit irelevante pe lîngă rostogolirile pe asfalt şi castraveţii pentru Papă.  

Ce nevoie să avem noi de infrastructură, spitale şi administraţie competentă, cînd putem să ne spargem de rîs şi să ne simţim cu toţii mai deştepţi decît doamna prim-ministru?

Procopsiţi cu  clovni involuntari cu ifose de oameni deştepţi, ne vedem liniştit de caterincă, hipstereală şi grătărel şi sîntem fericiţi că vine vara. Doamna Viorica strînge din dinţi, linge mîna stăpînului şi îşi asigură un viitor prosper fie în Brazilia, fie la Bruxelles, fie la Videle, în timp ce ne conduce, din gafă în gafă, spre hazna.

Deunăzi, Firea și Fifor au spus că traseiștii sînt trădători de patrie, neam, clan, gașcă de melci sau ce or mai fi ei acolo la partid. Apoi, într-un exercițiu deja clasic de fractură logică, doamna Firea anunță triumfal că președintele Dragnea a supervizat semnătura adeziunilor a șapte parlamentari care au trecut de la alte partide la PSD.

Dragnea, fost la PD și cel care a făcut legea aia de a umplut PSD-ul de primari şi deputați de la alte partide, zice că Ponta și (probabil) Tudose sînt șobolani. Năstase spune așa, un pic cotit, că Dragnea e cam bou și Dăncilă e și mai proastă. Viorica Vasilica confirmă rapid și neconflictual restricționînd democrația. Daea e la adus ploaia împreună cu Bădălău. Apostolii lui Vadim și actualmente smardoii mediatici ai PSD-ului, Olguța și Codrin, sînt pe cai mari. ALDE, un partid exclusiv de traseiști, e reprezentat agresiv și mîrlănesc la Antena 3 și RTV de doamna Mincă. Doamna se întîmplă să dețină recordul pe ultimii ani la numărul de partide din care a plecat împreună cu un deputat PSD.

PSD/ALDE au controlul total asupra Bucureștiului și al zdrobitoarei majorități a primăriilor din țară. Văicăritul amestecat cu urlete și amenințări este însă principala preocupare a guvernării. Ce infrastructură, educație, sănătate? Țara are nevoie de agramați, bocitori profesioniști și specialiști în victimizare.

Ar trebui făcut oficial – sîntem conduși de Partidul Sociopaților lui Dragnea. Acronimul – PSD – rămîne.