Partidul ordonă: lapte, miere şi Dăncilă!

Publicat în Dilema Veche nr. 727 din 25-31 ianuarie 2018
Oxford, premierul şi Isaura jpeg

Din cauza diavolului veninos al cărui nume nu poate fi rostit, căci riscăm să aruncăm lumea în haos şi pe Codrin Ştefănescu în guvern, ţărişoara asta a trecut din nou printr-o criză. Oamenii noştri politici, plini ochi de responsabilitate, curaj şi preocupare pentru binele României, au intervenit decisiv şi ne-au salvat încă o dată, slăvite fie numele lor!

Marele om de ştiinţă – inginerul naţiunii, mustaţa neamului, gloria partidului, minunea Teleormanului, protectorul cocotierilor – a decis să asculte vocile competente ale reprezentanţilor adevăraţi ai poporului şi a acceptat cu mărinimie să o susţină pe fosta lui subalternă.

Întrebările Olguţei, ale lui Nicolae, ale lui Fifor şi ale lui Oprişan au fost decisive şi au confirmat ceea ce ştiam cu toţii – Viorica Dăncilă este diamantul de care avea nevoie ţara!  

viorica dancila 1 jpg jpeg

Plin de smerenie, lumina CEx-ului PSD-ist s-a sacrificat din nou şi a promovat încă o valoare teleormăneană, o profesoară de renume mondial de la Videle şi o megavizionară care a adus Iranul şi Pakistanul în Uniunea Europeană.  

Klaus, regele nostru Soare, simbolul echilibrului universal, garantul Constituţiei, al gravitaţiei şi fizicii newtoniene, eroul străzii, eleganţa şi retorica întruchipate, a ieşit rapid şi a rezolvat problema ţărişoarei cu un discurs magnific demn de invidia oricărei inteligenţe artificiale care a fost sau va fi.  

La televiziunea celui mai cinstit, deştept şi nesecurist român, oameni de vază, simboluri ale eticii, cinstei şi profesionalismului din România au dovedit fără nici un dubiu că poporul român, prin reprezentanţii lui cei mai de seamă, a găsit calea spre viitorul pe care îl merităm.  

Laude şi glorie binemeritate pentru marii noştri lideri Liviu şi Klaus au venit de la făclii ale deontologiei jurnalistice ca Roşca Stănescu, Ciuvică, Chirieac, Gâdea şi Badea.  

Marea Noastră Comisară Europeană, moştenitoarea intelectuală a făcliei luptei împotriva comunismului Ion Iliescu, megaprofesionistă de ne-a umplut patria de bani, a ieşit şi ea eroic în faţa poporaşului şi a spus că „orice decizie în Parlamentul European se lua cu acordul ei“ (al Vioricăi Dăncilă).

Există, desigur, duşmani care vor să ne denigreze! Jurnalişti care nu înţeleg geniul Vioricăi şi o prezintă ca pe o mediocritate slugarnică şi oportunistă. Aceştia, desigur, sînt diavoli veninoşi, iar faptele şi interviurile doamnei Dăncilă care, chipurile, dovedesc acest lucru sînt responsabilitatea unei dubluri a doamnei Dăncilă plătite de Soros.

Aşa cum Parlamentul European nu mişca fără Viorica, aşa nu se mişcau deloc megatonele de miere şi lapte pe care le-a produs PSD şi care erau pînă acum blocate de statul paralel care îi controla pe Grindeanu şi pe Tudose. Epoca Dăncilă va aduce pacea mondială! Va rezolva problemele de infrastructură, de corupţie, unirea celor două Coree şi mîrlănia lui Şerban Nicolae!  

Iar noi, noi nu va trebui să facem nimic în afară de a urmări de pe canapea cum România va fi încă o dată salvată de o clasă politică ce ne dovedeşte de ani buni că sîntem extraordinar de deştepţi şi că votăm magnific.  

Lapte, miere şi Dăncilă!n n

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Adevarul.ro

image
Paradisul care atrage turiști români cu prețuri neschimbate de 10 ani. „Numai la noi se practică japca”
Românii aleg demulte ori să-și petreacă vacanțele în străinătate, în special vara, spre disperarea hotelierilor care se plâng de lipsa clienților. Însă, în foarte multe cazuri, turistul român face această alegere pentru că, nu e un secret, un sejur în străinătate e mai ieftin decât în propria țară
image
Radonul, ucigașul invizibil din Ardeal. Medic: „Se atașează de aerosol și rămâne la nivelul de 1-1,5 m înălțime, exact unde respiră copiii”
A crescut numărul cazurilor de cancer pulmonar la nefumători, iar un motiv este iradierea cu radon, un gaz radioactiv incolor și inodor foarte periculos pentru sănătate dacă se acumulează în clădiri.
image
Căutătorii de artefacte milenare. Fabuloasele noi descoperiri ale detectoriştilor, arheologii amatori plini de surprize
Înarmaţi cu detectoare de metal, colindând locuri numai de ei ştiute din ţinutul Neamţului, arheologii amatori au reuşit, graţie hazardului şi perseverenţei, să aducă la lumină vestigii din vremuri trecute

HIstoria.ro

image
Căderea lui Cuza și „monstruoasa coaliţie”
„Monstruoasa coaliţie“, așa cum a rămas în istorie, l-a detronat pe Alexandru Ioan Cuza prin lovitura de palat din 11 februarie.
image
Un proces pe care CIA l-a pierdut
În toamna lui 1961, CIA se mută din Washington în noul şi splendidul sediu de la Langley, Virginia.
image
Oltcit, primul autovehicul low-cost românesc care s-a vândut în Occident
La Craiova se produc automobile de mai bine de 40 de ani, mai exact de la semnarea contractului dintre statul comunist român şi constructorul francez Citroën. Povestea acestuia a demarat, de fapt, la începutul anilor ’70, când Nicolae Ceauşescu s- gândit că ar fi utilă o a doua marcă de mașini în România.