FC Liverpool a pierdut cinci meciuri consecutive pe Anfield. Cum sună asta în Voluntari sau la Clinceni?
Cică, pentru prima dată în 129 de ani, FC Liverpool a pierdut cinci meciuri consecutive pe Anfield. Cum sună asta în Voluntari sau la Clinceni?
La vremea cînd aştern aceste rînduri (ah, iubesc acest clişeu, l-aş invita la un restaurant, dacă ar mai fi vreunul deschis!) şi dat fiind că această preacinstită publicaţie respiră în ritmul paşnic al lecturilor, ideilor, excepţionalelor dezbateri care au nevoie de timp, nepresate de termene ultralumeşti cum ar fi alergătura în iarbă a unor băieţi în maieu şi chiloţi, tatuaţi, cu vocabular limitat şi înjurături suculente, lucrurile au evoluat un pic, în sensul involuţiei. Cum între momentul întrebării, apoi al răspunsului şi, în fine, cel al publicării planeta piruetează de mai multe ori, iar flăcăii aceia neastîmpăraţi nu vor să se adapteze la cursul lin şi fin al inspiraţiei şi expiraţiei noastre, mă văd în postura de a merge pe aer.
Da, Liverpool, la momentul întrebării, era la cinci înfrîngeri consecutive pe teren propriu. Acum e la șase. Pînă cînd literele şi cifrele ăstea virtuale vor sta pe un suport real, Dumnezeu ştie ce va mai fi! Poate că ajungem la șapte, dacă Leipzig îi va fi făcut pocinogul în Champions League. Ce ne facem?! Cît despre Voluntari sau Clinceni, bănuiesc că dinspre aceste mega-urbe se vede totul bine, oricînd necazurile celor mari fiind muniţie pentru cei mici, adică dacă şi ei, dom’le, ce pretenţii aveţi de la noi?! Ai putea contraargumenta că ăia joacă în cel mai bogat (deci extrem de valoros) campionat din lume, dar nu o faci. Că vezi de la cine au luat bătaie. Dintre ultimele şase clasate în Premier League doar două i-au ratat pe copiii lui Klopp. Care, între aprilie 2017 şi ianuare 2021, adunaseră 68 de meciuri fără înfrîngere pe gazonul propriu, ceva ireal! Acuʼ, reversuʼ, perversuʼ...
De-a mirării? Da, dacă nu citeşti cărţile unora cu ceva minte care tot zic că atunci cînd eşti pe val trebuie să schimbi, altfel rişti să plonjezi direct în cap. Dar iată că şi cei mai deştepţi şi groşi la cont oameni din acest prim sport planetar au dificultăţi în a citi cărţi şi dau impresia că se ghidează mai mult după cititul în stele. Şi am senzaţia că de o vreme tot aşteaptă, săracii, ca unele dintre ele să se alinieze. Ca ei să nu se alieneze. Să iasă din cărţi de tot şi să intre în curgerea dulce, molcomă a unor sfere mai înalte, de unde a pierit orice zbatere şi împieliţată concurenţă.