Cioloș dușmanul

Publicat în Dilema Veche nr. 740 din 26 aprilie – 2 mai 2018
Binili învinge jpeg

După ce au dovedit că Cioloş este fiul vitreg al lui Soros, Firea – reîncarnarea în acelaşi trup magnific a zeiţei fertilităţii, a kitsch-ului şi a Sfintei Parascheva, iar Dan Voiculescu – Dalai Lama, comunicatorii PSD-ALDE au decis că Cioloş şi-a făcut partid ca să plece la Bruxelles.

Sigur că Julienu’ de Zalău trage la ţara lui mumă, la Bruxelles! E spion de-al Europei, aia nesimţită, de vrea să sugă sîngele ţărişoarei doamnei Shhaideh şi să ia cu japca cele 27 de milioane de euro de cheltuială făcute cinstit, la un part-time, pe lîngă slujba de bugetar umil al sfîntului de Teleorman, regele cocotierilor brazilieni şi protectorul maicii Vasilica Viorica 20-20.

E drept că Europa ne dă cîteva sute de miliarde, că pe Julien îl cheamă Dacian de la faimoşii întemeietori ai Belgiei şi că a fost de departe cel mai bun comisar european pe care l-am avut. Mai e şi obsedat să îşi ţină cuvîntul cu orice preţ şi tot repetă omul că nu are de gînd să plece nicăieri şi că vrea să construiască aici o clasă politică nouă cu oameni cinstiţi, profesionişti şi cu bun simţ. Dar nu ne încurcăm acum în detalii, că doar e clar că un astfel de om nu ţine cu glia strămoşească.

Nu, băi, noi credem că studiourile unor televiziuni sînt locurile de unde se guvernează România adevărată! Locurile unde valori de tipul Codrin Ştefănescu, Sorin Roşca Stănescu şi Ciuvică îşi fac veacul.

Dacă ne spun Codrin, Codrin ăla pe care pînă şi Vadim Tudor îl considera dus cu pluta, Codrin – regele mitomaniei şi al nesimţirii – sau alţi tăcăniţi similari de la televizor că aşa e, doar nu sîntem nebuni să nu îi credem. Că doar ce interes ar avea să-l elimine de la următoarea competiţie electorală pe cel mai bun candidat posibil din punct de vedere profesional?

Doamne fereşte să participe Cioloş, că doar e trădare de patrie! Ce competiţie e aia unde se bagă ăia de au dovedit că sînt foarte buni chiar la politici europene?

Listele de Europarlamentare trebuie umplute de toate partidele patrioate numa’ de valori. Păi, nevestele lui Ponta, Antonescu, Mănescu (unul dintre cei mai corupţi primari ai Bucureştiului) nu sînt importante? Ce contează că nici una nu avea nici un fel de calificare care să justifice prezenţa sa pe listele pentru alegerile europene? EBA, de pildă, aia mică a lui Băsescu, nu merita ea să fie la Bruxelles?

Oamenii ăştia şi-au sacrificat familiile pentru binele ţărişoarei! Domnu’ Dragnea a pus-o acolo pe tanti Viorica, că doar Parlamentul European avea mare nevoie de o profesoară de liceu industrial capabilă să citească aproape fluent în română. De oameni ca Gigi Becali, Vadim Tudor şi un fost ofițer de Securitate – care a votat de 541 de ori consecutiv pozitiv la propuneri legislative, unele care se băteau cap în cap – avem noi nevoie la Bruxelles!

În plus, unde ar mai putea fiul domnului Năstase, fiica domnului Corlăţean şi nepoata domnului Rus să ajute cu megacompetenţa lor România adevărată?

Noi avem nevoie ca, în continuare, amicii de paranghelii ai domnului Vanghelie, pilele domnului Tăriceanu, oamenii binefăcătorilor României – Dragnea, Năstase, Iliescu – să umple listele de Europarlamentare.

E drept că gurile rele spun că România ar fi trebuit să fi avut de mult timp o Agenţie Europeană, ar fi trebuit să aibă mult mai mulţi funcţionari europeni în poziţii de management superior, ar fi trebuit să aibă un rol mult mai important în negocierea bugetului UE şi în stabilirea priorităţilor politicilor europene. Că sînt în joc sute de miliarde de euro şi viitorul nostru în Uniunea Europeană.

Dar de ce ne luăm noi după dujmani? Sîntem noi nebuni să credem că o listă puternică de profesionişti, care ştiu în detaliu cum funcţio­nează mecanismele europene şi care au experienţă dovedită, ar putea pune România într-o poziţie mult, mult mai puternică decît acum?

Doamne fereşte! Noi avem nevoie de gargaragii de televizor, că ei ştiu cum se face treaba!

Zalăul nu e România!

Foto: Cosmin Bumbuţ

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Adevarul.ro

image
Un Boeing 737 Max 8 a căzut în gol peste 7.000 de metri: 13 oameni au ajuns la spital
Un zbor Korean Air cu destinația Taiwan a trebuit să se întoarcă după ce a fost detectată o defecțiune la presurizare. Datele de zbor arată că avionul a coborât peste 7,6 km într-o perioada de circa cinci minute, la scurt timp după decolare.
image
Dezvăluiri despre accidentul de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Patronul a murit sub ochii soției
Ies la iveală noi detalii despre cumplitul accident de muncă de la Ibănești. Cei patru muncitori au murit din cauza unor cantități mari de amoniac și acid sulfuric de pe fundul bazinului pe care trebuiau să-l curețe. Unul dintre angajații morți avea un bebeluș de numai o săptămână.
image
Vacanță de coșmar pentru o familie de români care a mers în Grecia cu mașina: a rămas fără BMW, bani și documente. „A intrat peste noi în casă”
O familie de români, care a mers cu mașina în vacanță în peninsula Halkidiki, Grecia, a trecut prin clipe de coșmar. Le-a fost furată mașina din parcare, în care aveau documente, bunuri și bani. „A intrat peste noi în casă”, a povestit proprietara mașinii.

HIstoria.ro

image
Bătălia plajelor. Debarcarea din Normandia
Pregătirea de foc a început la ora 5:50, iar 40 de minute mai târziu, primele unități terestre americane au început debarcarea pe plajele Utah și Omaha.
image
Intrarea Armatei Roşii în Bucureşti bulversează redacția unei reviste de mondenități
Aşa cum sună titlul, Femeia şi căminul e o publicație de mondenități, un magazin pentru femeile serioase, cu bărbat de hrănit şi copii de spălat la fund; cele fără, avînd la dispoziție titluri mai puțin cuminţi.
image
Cine au fost agenții dubli din al Doilea Război Mondial?
Cea mai importantă parte a Operațiunii Fortitude a reprezentat-o rolul jucat de agenți dubli.