Binili învinge

Publicat în Dilema Veche nr. 737 din 5-11 aprilie 2018
Binili învinge jpeg

Da, băi, că de asta Dragnea este cel mai puternic om din România şi megaprofesionista Viorica Vasilica este premier.

Binili din ceruri, tăticu’, ăla învinge sigur!

Sigur, boieru’, că doar toţi preoţii ăia securişti din toate merţanele alea de săraci, toţi pedofilii ăia meseriaşi de taie şi spînzură prin bisericile noastre sînt spumele binilui!

Ca să nu mai vorbim de trecut, unde ne-am umplut de bine. Dej, Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu au fost cu toţii harul lui Dumnezeu pe pămîntul rudelor, apropiaţilor şi „udrelor“ lor.

Mitică Dragomir, Vanghelie, Năstase, Vadim Tudor, Becali, Codrin, Olguţa, Mazăre, Borcea, Udrea, Dan Voiculescu şi Ghiţă sînt toţi învingători în ochii majorităţii românilor.

Binili sînt madam Pelinel şi Bianca Drăguşanu, Gâdea şi Ciuvică.

Binili nu învinge. Înving şmecherii, cei care fac banu’ şi pot să plătească un Chirieac, un Roșca Stănescu, un Badea, un Luju sau un Ciutacu. Ani buni, Dan Diaconescu a fost învingătorul cel mai şmecher. Mafioţi pe care îi doare în paişpe de binili oricui în afară de al lor, familia lui Cosma de sfinţi şi sfinte, cuvioasa lui Pandele sînt exemple de învingăreţi.

Şi, da, bre, ne pişăm pe el de vot. Da, mă, fie vine Iisus să mă convingă, fie îmi bag picioarele şi mă duc la grătar, că oricum votul meu nu contează şi odată şi odată tot vine binili şi ne ia cu forţa.

Dar stai, că nici de Iisus nu am fi siguri, că doar e cam evreu şi prea fanatic. Buddha e un pic cam gras şi galben, iar de Mahomed, deşi nu ştim nimic despre el, ne e teamă, că am auzit de terorişti. Deci clar ne pişăm pe el de vot cu toţii, că noi sîntem hipsteri şi ne doare în dos, băi, nu ne „manipuleşte“ nimeni!

E drept că, dacă ar veni nenea sau tanti aia de care ne place nouă, da, mă, dacă ar veni aia din cărţi, dacă s-ar reîncarna vreun personaj istoric sau vreun ciumec din filme, băi, ne-am repezi la vot de numa’-numa’. Dar ei nu vor!

Dar las’, că învinge binili. Nu în viaţa asta, dar o să învingă!

Uite aşa ar trebui să ne lăsăm şi de mîncat şi de făcut copii. Nu o să învingem, dar cine ştie, frăţică, în viaţa de după o să ne umplem de bini.

Uite la tanti Firea. A purtat ea cuvîntul unui turnător mai mic, dar mare şef de bancă apoi, al unui turnător mai mare şi mai şmecher cu antene şi, uite, de atît de mult bini s-a ajuns şi ea. Ei, da, îşi spală păcatele dînd banii noştri unde trebuie: la Catedrala Neamului, băi!

Şi odată ce avem Catedrala Neamului o folosim ca antenă, ca să poată Dani facilita oricărui cocalar cu lanţ de aur, tricou Versace şi  maşină de fiţe să vorbească mai uşor cu Dumnezeu. Că doar de asta costă cît să rezolvăm cu sărăcia în tot Bucureştiul!

Ei, şi cum, mă, să ne înscriem noi în partide? Nu e, frăţică, cooleanu să fii în partide! Îi lăsăm pe oamenii ăia de treabă de tip Ciordache, Bădălau, Codrin să îşi facă treaba, nu ne murdărim noi.

Şi nici la USR sau la tehnocraţii de la România 100 nu ne băgăm, că nu sînt perfecţi ca noi, să moară „dujmanii“!

Binili nici măcar nu a prea existat în ecuaţia cîştigului pe la noi pe aici. Ei, şi dacă avem chef ca binili ăsta să învingă vreodată, nu o să funcţioneze nicicînd aşteptînd să ne pice din cer. Binili începe cu noi făcînd ceva bun pentru alţii. Nu pentru familia noastră sau pentru familiile rudelor noastre. Pentru cei care au nevoie să vadă că binili nu e furt şi nici şmechereală.

Binili ţine de politică. De vot. Iar pişatul poate să ajute la sterilizarea unor răni, dar în nici un caz la bine.

Foto: Cosmin Bumbuţ

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Adevarul.ro

image
Cât de scumpă a ajuns una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoral. „Lasă că Lidl nu e departe, iar la bulgari ne completăm stocul”
Românii sunt întâmpinați cu prețuri mari pe litoral, iar mulți dintre ei sunt dezamăgiți de asta. Inventivi, unii dintre ei se duc să-și cumpere bere de la supermarket, iar țigări și alimente de la vecinii bulgari. Mai greu este cu șezlongurile, care sunt mai scumpe ca în Creta sau Mamaia.
image
Fenomenul care schimbă complet satele pădurenilor. Cum arată așezările după decenii de depopulare VIDEO
După mai mult de jumătate de secol în care cele mai multe sate din Ținutul Pădurenilor s-au aflat într-un regres continuu al numărului de locuitori, înfățișarea așezărilor din Munții Poiana Ruscă a suferit transformări uimitoare.
image
Inima frântă poate fi vindecată. Cât costă intervenția
Cercetătorii susțin că prin stimularea electrică a creierului ar putea fi ameliorată suferința emoțională cauză de o despărțire. Altfel spus, există un remediu pentru ceea ce popular numim „inimă frântă”, care i-ar putea ajuta pe cei care suferă de depresie ori negativitate.

HIstoria.ro

image
,,Haide, haide RPR, du-ne la victorie!” România la preliminariile „Euro 1960”
Pe 6 iunie 1958, Agerpres anunța că Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), în cadrul congresului său ținut la Stockholm, a luat hotărârea organizării competiției internaționale „Cupa Europei”.
image
Jurnalul lui Mihail Bulgakov, confiscat de NKVD
Manuscrisele nu ard!, proclamă solemn domnul Woland în Maestrul şi Margareta al lui Bulgakov.
image
Atacul de noapte din iunie 1462: Geniul militar al voievodului Vlad Țepeș
Expediția din 1462 a fost un prilej potrivit ca Vlad Țepeș să-și demonstreze priceperea în mânuirea armelor și-n conducerea trupelor.