Au înnebunit

Publicat în Dilema Veche nr. 747 din 14-20 iunie 2018
Binili învinge jpeg

Mitingul PSD-ALDE a fost unul foarte bine pregătit şi, cel mai probabil, extrem de scump, căci cele două partide au dovedit în mod repetat că nu au nici o problemă să arunce cu banii noştri pe fereastră. Problema principală au fost discursurile.

Mai jos, cîteva extrase comentate.  

● Gabriela Firea: „La 100 de ani, ne întîlnim din nou să ne apărăm libertatea şi demnitatea. Da, am ajuns să luptăm pentru libertate!“ 

Mă îndoiesc că doamna Firea s-a întîlnit cu cineva acum 100 de ani. Aşa cum am mari îndoieli că înţelege cum funcţionează timpul, am reţineri serioase că pricepe noţiuni simple cum ar fi libertatea şi, mai ales, demnitatea.  

„Votul românilor este sfînt. Nu mai putem accepta ca cineva cu geacă roşie, participînd la mitinguri ilegale, să confişte votul românilor.“

Votul popular pentru preşedintele Iohannis – 6.288.769 versus votul pentru PSD (şi multe din aceste voturi au fost pentru Ponta) – 3.204.864.  

Nimeni nu confiscă nimic în ceea ce priveşte voturile. Logica, bunul-simţ, adevărul şi, mai ales, matematica sînt „confiscate“ zilnic de doamna Pandele, „primar general al României“, şi de colegii dumneaei.  

● Călin Popescu Tăriceanu: „Trebuie să ne luăm democraţia înapoi. Securitatea nu a murit, ci doar s-a transformat, pas cu pas.“

Într-adevăr. Cei mai mulţi foşti securişti au fost sau sînt în ­PSD-ALDE. Domnul Meleşcanu, probabil în capul domnului Tăriceanu, a luptat în munţi împotriva Securităţii, în timpul liber, împreună cu Gheorghe Turda, meşterul care a cîntat imnul României la finalul mitingului. Instanţa a dovedit că domnul Turda a fost colaborator al Securităţii.  

„Statul paralel este cel mai mare duşman al nostru, iar dacă vom accepta în continuare să finanţăm acest mecanism bolnav, atunci să nu ne mire că nu sînt bani pentru educaţie şi bani pentru sănătate.“ 

Coaliţia PSD-ALDE a votat creşterea semnificativă a bugetului pentru serviciile secrete. Un număr impresionant de lideri PSD-ALDE au urmat „academiile“ lui Oprea sau cele ale SRI. Nimeni de la USR sau Ro+ nu a primit daruri cu diplome ca domnul Teodorovici. 

● Lia Olguţa Vasilescu: „Oltenii mei, sînteţi aici? Vă întreb ca să ştie cu toţii că românii sînt în stradă… Am fost luaţi în rîs, contestaţi, puşi la zid, jigniţi, văd că aţi venit în număr foarte mare şi este extraordinar, pentru că prezenţa voastră aici demască un sistem care este obişnuit să lucreze cu manipulare, cătuşe, cu violenţă.“ 

Doamna Vasilescu, fostă favorită a domnului Vadim Tudor, a fost şi va fi lua­tă în rîs sau pusă la zid pentru fracturile logice, gafele pe care le face şi, mai ales, pentru o incredibilă lipsă de coloană vertebrală. Pentru minciuni, manipulări şi agresivitate sînt PSD-ALDE criticaţi.  

Cînd doamna Vasilescu era în Parlament ca membră PRM, scria că Adrian Năstase este „un minoritar cu palat la Cornu, cu turnuleţe, care nu poate să se simtă decît frustrat că nimeni nu s-a gîndit să-i ridice şi lui un monument“. Propunea doamna Vasilescu şi ceva monumente: „Bust din ciolan, Cap de copilă, Gînditorul de la Cornu, Premier cu natură moartă de foame, Coloana mandatului infinit şi Poarta sărutului minorităţilor sexuale“.  

Odată ajunsă în PSD, a declarat că domnul Năstase a fost „cel mai bun prim ministru al României“ şi că „îl asigur de toată preţuirea mea“. 

● Viorica Dăncilă: „Trebuie să-i aducem înapoi pe români, să-i aducem împreună. România are nevoie de unitate, nu de ură şi dezbinare. Vă mulţumesc şi vă iubesc!“

Doamna premier a citit cu o destoinicie care denotă ore bune de repetare a celui mai anost discurs. Încheierea i s-a potrivit perfect – a fost ilogică şi neconflictuală. Românii pleacă pe capete. 

Mesajul a fost aliniat cu cel al domnului Dragnea, care a subliniat unitatea şi iubirea caracteristice PSD: „Curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani! Mi-a zis cineva că sîntem brigăzile albe. Fie şi aşa! Este o luptă deschisă.“  

Domnul Ponta şi domnul Hrebenciuc au fost oameni extrem de importanţi pentru PSD, oameni care au fost alintaţi de colegi cu nume de rozătoare. Nu spun că nu ar fi nevoie de o curăţare a mizeriei produse de clasa politică, dar cererea venită din partea domnului Dragnea pare ciudată, dacă nu suicidală.  

● Liviu Pleşoianu: „Chiar în aceste clipe, Kövesi, Iohannis, Coldea, Maior şi toţi securiştii lor s-au închis într-o sufragerie. Haideţi să strigăm împreună: Doamna cucuvea, unde v-aţi ascunselea? Şi să mai strigăm, că mai avem: Eşti sufrageristă şi nu mai rezistă!“ 

În sufrageria domnului Oprea, locul unde a început statul paralel să strige asurzitor în capul domnului Pleşoianu, au fost cinci PSD-işti foarte influenţi, un prieten foarte apropiat al domnului Ghiţă, şi el un mega-PSD-ist pe lîngă obsesia vorbitorului.  

Discursurile au fost uluitoare. Megalomanie, disperare, agresivitate, manipulare grosolană şi multă, multă nesimţire au fost ingredientele principale. Sociopatia şi controlul maselor prin mesaje care să inducă frică par a fi devenit esenţa Puterii actuale.

Faptul că PSD-ALDE ar avea nevoie de consultanţă psihologică a fost sugerat de realizatoarea Antenei 3, doamna Iosub. Aceasta a exclamat spre sfîrşitul discursului domnului Pleşoianu: „Ăsta a înnebunit de tot!“ 

Rar mi se întîmplă să fiu de acord cu opinia Antenei 3. Sîmbătă seară am fost.

Foto: Cosmin Bumbuţ

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Adevarul.ro

image
Prima echipă eliminată de la Euro 2024, după ce Franța și Olanda au remizat în grupa D
Germania și Spania sunt deja în optimile Campionatului European.
image
Cum a rămas un român fără bani în cont în timp ce își rezerva vacanța online. „Am intrat pe link”
Numărul înşelăciunilor legate de rezervări online a crescut de 9 ori în acest an. A păţit-o şi un tânăr din Bucureşti care a rămas fără o sumă importantă din cont.
image
Cele mai cancerigene produse de curățenie pe care toată lumea le folosește. Cu ce le puteți înlocui
Un avocat specializat în vătămări corporale catastrofale a avertizat consumatorii împotriva utilizării a trei produse cancerigene care se găsesc în mod obișnuit în case.

HIstoria.ro

image
Cine au fost agenții dubli din al Doilea Război Mondial?
Cea mai importantă parte a Operațiunii Fortitude a reprezentat-o rolul jucat de agenți dubli.
image
Când au apărut primele bănci din Țara Românească
Pe măsură ce viața economică a Țării Românești se dezvoltă, apar numeroase proiecte și încercări pentru organizarea instituțiilor naționale de credit. Î
image
Iuliu Maniu interceptat de Siguranță la ordinul lui Armand Călinescu
În 1932 Armand Călinescu e subsecretar de stat la Interne. La 5 decembrie el se mărturisește Jurnalului, ținut zilnic și pe ascuns: