Cosmin CIOTLOŞ
Ce nu sare-n ochi
Cosmin CIOTLOŞSurprinzător, privit prin fanta îngustă a criticii literare și a teritoriilor conexe, abia încheiatul 2020 n-a fost atît de rău pe cît ne-am fi așteptat.
» Citește totSoarele japonez al resemnării
Cosmin CIOTLOŞCutremurătoare nu e doar fișa clinică a maladiei (la care Sîrbu se referă insistent vorbind despre „soarele japonez” care i-a răsărit pe cerul gurii), cît mai cu seamă aceea, tot clinică în felul ei, privitoare la destin.
» Citește tot„Prieten blînd al sufletului meu”
Cosmin CIOTLOŞAdrian Papahagi așază, în „rime” simbolice, două cîte două marile scrieri shakespeariene.
» Citește totPrin alții spre sine
Cosmin CIOTLOŞÎn așteptare ar părea să iasă din rînd, cel puțin la o primă vedere: e un roman solid, care are în centru Revoluția din ’89.
» Citește totPoetizați, poetizați...
Cosmin CIOTLOŞCe oferă Cristian Preda aici e aproape o istorie antologică a literaturii.
» Citește totWhat if...
Cosmin CIOTLOŞFoarte îndărătnic, Padina s-a opus oricărei intervenții redacționale (citește: sugestiilor Cenzurii), ajungînd chiar, în 1987, să dea în judecată editura care continua să tergiverseze apariția.
» Citește totOameni cari au fost
Cosmin CIOTLOŞCe spectacol, să mă întîlnesc cu o actualitate într-atît de diferită de aceea din mintea mea și mai ales din rubricile mele!
» Citește totLa dispoziția dumneavoastră
Cosmin CIOTLOŞPoezia lui se dovedește un ansamblu neașteptat de coerent, dispensat de acea presupusă cezură temperamentală pe care pare să o instituie agravarea bolii.
» Citește totOptzecismul, în direct
Cosmin CIOTLOŞO carte tristă, plină însă nu de umor (cum zice formula clasică), ci de amănunte, este acest jurnal al lui Aurel Dumitrașcu.
» Citește totFapte și vorbe
Cosmin CIOTLOŞCoșbuc se amuză colectînd jocuri de cuvinte cărora le dezghioacă umorul conținut. Se dă în vînt după palindromuri, lipograme, asonanțe și logogrifuri.
» Citește tot