Bogdan-Alexandru STĂNESCU
Recuperare și înnoire
Bogdan-Alexandru STĂNESCUNici o editură care-și respectă cu adevărat statutul și tradiția nu poate neglija latura de „misionariat” a acestei meserii.
» Citește totFața și reversul
Bogdan-Alexandru STĂNESCURomanul lui Trojanow acoperă mai bine de șase decenii din istoria recentă a Bulgariei, din 1944 și pînă în 2007.
» Citește totDegetele lui Pozzi
Bogdan-Alexandru STĂNESCUE o strategie recurentă la Julian Barnes faptul de a aborda subiectul „prin învăluire”.
» Citește totMăști și oglinzi
Bogdan-Alexandru STĂNESCUUna dintre întrebările la care Javier Cercas încearcă de mult timp să răspundă este cea legată de veridicitatea reconstrucției istorice.
» Citește totCărțile vieții mele
Bogdan-Alexandru STĂNESCURămas fără țară, fără părinți (care i-au venit într-un tîrziu mai aproape, adică pe același continent, în Canada), Hemon a reușit să se transforme din scriitor bosniac într-unul dintre cei mai interesanți prozatori americani contemporani.
» Citește totApariții
Bogdan-Alexandru STĂNESCUInginerul Marcus Conway se găsește la masa lui din bucătărie, dintr-odată inexplicabil de distras, de rupt de lume.
» Citește totO viață cu Bătrînul Mării
Bogdan-Alexandru STĂNESCUImaginea unui părinte vulnerabil nu e cea mai plăcută, dar măcar nu e o minciună.
» Citește totVrăjitoarea în abisul ei
Bogdan-Alexandru STĂNESCUVarianta feministă a poveștii lui Circe se sprijină pe artificiul nemuririi, care-i aduce naratoarei o luciditate a privirii și a interpretării acțiunilor omenești pe care mitul le ascundea sub masca cruzimii și a magiei.
» Citește totMediatori evanescenți
Bogdan-Alexandru STĂNESCUÎn spatele aspectului fragmentar se află o poveste fluentă și emoționantă care se apropie cu fiecare pagină de un sfîrșit implacabil pe care vrei să-l amîni.
» Citește totBestiarul subiectiv al iubirii
Bogdan-Alexandru STĂNESCUCartea lui Ullmann nu e una a amărăciunii, nu răzbate aici resentimentul, ci, din contra, iubirea mesmerizată a unui copil care n-a avut parte destul nici de tatăl legendar, claustrat pe insula lui, nici de mama celebră, care se constituie într-un mister la fel de adînc, dar mult mai mobil.
» Citește tot