Cît de mult mă iubești? 

Faptul că ochiul stîng ne-a înghețat în partea dreaptă sus, că gura este brusc strîmbă și că părem complet incapabili să ne controlăm bîțîitul piciorului și tresăritul mușchilor de pe față este desigur un semn de mare apreciere a întrebărilor dvs.

Răspunsurile variază în funcţie de inteligenţa, de calificarea profesională şi de experienţele de viaţă.  

68,73 kilograme de somn sau 31 de ştiucă, trei litri de bere Amstel, 21 de porţii de iarbă, două concerte Vama Veche, o vadră de vin, 89.465 de Jouli sau echivalentul în cai-putere, trei derby-uri Steaua-Rapid, un motor de 2200 de centimetri cubi, 8 kilometri pe secundă – sînt răspunsuri absolut normale pentru noi.  

Dacă întrebarea este pusă de tanti Vasilica Viorica, cea mai premieră din lume, atunci răspunsul logic este: două kile de perdele, şase de draperii, o jumătate de ciucuraşi şi restul, pînă la 20-20 de kile – bigudiuri şi mileuri.  

Pentru doamna Firea: 68 de minute cu elicopterul Ferrari pînă la mormîntul lui Arsenie Boca, 23 de afurisenii pentru Klaus, opt Maici Preciste, 1521 de iepuroi de Paşti şi două racle de moaşte.  

Viitoarea doamnă Dragnea va primi, desigur, o estimare în cocotieri, premieri şi prezenţe la Antena 3.  

Vă zîmbim, bucuroşi de faptul că am făcut o estimare bună, care ar trebui să vă facă fericite. Nu sînteţi.   

Logic, încercăm cu hectolitri, tone, megajouli, viteze în ani-lumină. 

Tot nu sînteţi fericite.  

Simţim cum ne amorţeşte mîna şi ne rugăm pentru un atac cerebral, căci e mai simplu. Voi vă uitaţi la noi cu privirea aia de căprioară rănită.   

Deci tu nu mă mai iubeşti?

După ce am stat şi am calculat ca boii exact cît de mult vă iubim, acuşi ne întrebaţi asta. Se blochează iar soft-ul şi încep crizele de spasmofilie. Nu vă e milă. Daţi mai departe.  

Cum arăt?

La fel de bine ca o cincime din foarfeca aia a lui Ronaldo, două perechi de Air Jordan 21, o balenă albastră cu ciucuri, un peşte de televizor, o Dacie 1100, un chef cu…  

Clar nu e bine. Evident, nu sîntem calificaţi să vă răspundem cum trebuie.  

Privirea aia ucigaşă o cunoaştem prea bine, aşa că ne pregătim frumos să ducem gunoiul. Undeva în China, dacă e posibil.  

Aproape toţi ne-am gîndit că ar fi mult mai uşor să avem o chestie scrisă de la voi cu răspunsurile la întrebări. Bine, ca să fim sinceri 100%, noi ne-am gîndit că ar fi şi mai fain ca voi să puneţi întrebările şi tot voi să şi răspundeţi la ele, în timp ce noi ne uităm la meciuri, la maşini sau bem.  

Dar nu se poate, frate!

Aşa cum nici Messi nu va veni nicicînd la Steaua, aşa cum Monica Bellucci nu ne va scrie cît de mult ne admiră burta de bere sau chelia intelectuală.  

M-am îngrăşat, nu?

Te gîndeşti că aşa îţi trebuie, că ai neglijat exerciţiile alea de vorbit, în timp ce îţi faci cruce cu limba şi începi să îţi dai seama că nu are cum să nu existe un Dumnezeu dacă aţi reuşit, tu şi neamul tău bărbătesc, să supravieţuiţi pînă acum.

Foto: Cosmin Bumbuţ