Lumea Antenei 3

Publicat în Dilema Veche nr. 752 din 19-25 iulie 2018
Binili învinge jpeg

Săptămîna trecută, Antena 3 a difuzat la ore de maximă audiență trei interviuri cu domnii Dragnea și Tăriceanu și cu doamna premier Dăncilă. Primul interviu a fost cel al domnul Dragnea.

Este un ofiţer, nu îi dau numele, pentru că sînt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întîmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii care au zis „domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare.

Asta „a auzit“ Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților din Parlamentul României. Uite așa, la un pahar de vin, la o șuetă dă șefi de instituții, nu spui care, au început oamenii să zică în gura mare cum fac ei lucruri ilegale şi aranjează chestiuni cu judecătorii.

Om de mare, mare caracter, domnul Dragnea nu ne spune despre cine e vorba. Că doar așa fac oamenii de caracter, pretind că aud ceva, se duc la televiziune la o oră de maximă audiență și dau drumul la alte șopîrle în studioul domnului Gâdea.

Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban şi cu oameni din PSD şi din alte partide… Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi.

Altă „auzenie“ a domnului Dragnea. Desigur că doamna Turcan discută cu domnul președinte Iohannis lucruri cît se poate de ilegale care le-ar ajuta cariera pentru mulți ani, în pușcărie. Și nu o fac așa, pe ascuns, nu, dom’le, o fac în gura mare și apoi se și laudă împreună cu Orban la oamenii din PSD și din alte partide pentru a fi siguri că află domnul Dragnea.

Primeam avertizări, ai grijă cu Legea Offshore, cu miting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sînt presiuni pe judecători.

Cel mai puternic om din România este „avertizat“ de tot felul de nenorociri, toate ilegale. Sigur că nu sesizează organele competente, ci, ca orice șef responsabil al Camerei Deputaților, așteaptă interviul cu domnul Gâdea ca să le facă publice.

A cerut la Înalta Curte să ne judecăm, probabil că o să deschidă ceva şi de cînd eram în liceu, în şcoala generală, în grădiniţă, de dinainte de a mă naşte… Cine are curajul să meargă cu mine sînt curajoși, cine nu, sînt lași, fricoși… Ce probleme să avem: ne pot omorî? Nu!… În dosarul referendumului am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat. Te trimite în instanţă pentru că ai omorît un om, în timpul procesului aduci omul şi arăţi că e viu, iar la sfîrşit eşti condamnat pentru altceva.

Liviu Dragnea este clar o megavictimă. Ca fiu de milițian, a fost spionat de mic, forțat să se îmbogățească și el, și prietenii lui, blestemat cu averi incredibile și chinuit să devină cel mai puternic om din România. Din cauza asta este vînat de gealați veninoși ca domnul Șora și obligat să tortureze logica. Oamenii care sînt cu dumnealui sînt genii cinstite, cei care sînt împotriva lui sînt niște șobolani proști. Domnul Dragnea nu a furat, ci a ajutat circulația mai ușoară a banului public prin TelDrum. Nu și-a făcut vila cît jumate de cartier pentru el, ci a avut grijă să nu se strice cimentul.

Călin Popescu Tăriceanu la emisiunea domnului Gâdea, Antena 3.

Am auzit că doamna Viorica Dăncilă a avut o discuție cu domnii Juncker și Timmermans, în care i-a întrebat: în Luxemburg aveți abuz în serviciu? Nu. În Olanda? Nu. În Germania? Nu. OK.

Domnul Tăriceanu este al doilea om în stat. Președintele Senatului României. Și el „aude“ multe.

Mi-am imaginat-o pe doamna premier cum s-a uitat, așa, urît la fraierii ăia de lideri europeni și le-a dat un extemporal rapid, cum făcea în vremurile bune la megaliceul ăla din Videle. Iar Timmermans și Juncker, slugarnici, cu căciulile în mîini, i-au răspuns umili și supuși exact invers de cum stipulează legea în țările lor, că le era frică de he-he-ul devastator al doamnei premier. Faptul că nici unul dintre ei nu este neamț și că Ambasada Germaniei la București a avut o declarație oficială prin care spunea clar că Tăriceanu minte sînt detalii de ignorat de un jurnalist cu coloană vertebrală ca domnul Gâdea.

Dragă Viorica, n-ai cum să-i educi pe toţi neaveniţii din politică. Mai sînt şi tîmpiţi şi demenţi. Asta e. Pădurea e plină de lighioane… România nu se poate prezenta ca o ţară în care e deşirată o luptă dementă.

Demența este o boala care afectează memoria, gîndirea, judecata și comportamentul în general al oamenilor care trec de 60 de ani. Tăriceanu vorbind despre demență este la fel ca Dragnea vorbind despre corupție, doamna Dăncilă despre slugărnicie și domnul Gâdea despre manipulare.

Doamna Dăncilă a dat și ea un interviu, foarte atent pregătit, la Antena 3. Ne-a spus că i-a informat pe liderii europeni despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar, din păcate, un lucru real în România.

Da, doamnă, este greu de crezut, pentru că este la fel de real precum este faptul că vorbiți fluent franceza și bine engleza, așa cum ați scris în CV-ul dumneavoastră. E clar că puteți să bateți la ușă în engleză și să zîmbiți tîmp în franceză, dar asta nu înseamnă că informația din resumé-ul dvs. este adevărată. SRI-ul a avut 28.784 de mandate de ascultare, ceea ce face declarația dumneavoastră nu numai iresponsabilă, dar și mincinoasă.

Antena 3 nu are nici o legătură cu jurnalismul. Antena 3 este lumea în care foști turnători la Securitate, hoți și șantajiști discută aproape zilnic împreună cu, în general, oameni de aceeași teapă la emisiuni moderate de melci plătiți de un fost turnător securist, hoț și șantajist despre cum securiștii distrug prin furt și șantaj România. Un post de televiziune specializat pe linșaj mediatic și manipulare. Da, bre, Comisia de la Veneția a lăudat legile Justiției. A mai zis și că Dragnea e nevinovat, Ciuvică are coloană vertebrală, Pleșoianu este sănătos la cap, Daea e un intelectual, Olguța e poliglotă de renume internațional, Badea – un domn, Tăriceanu nu e senil, Meleșcanu nu e fost securist, iar Gâdea e jurnalist.

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Parteneri

turisti calatorii city break aeroport zboruri jpg
Haos în aer vara asta. Destinațiile cu cele mai mari întârzieri. Cum pot turiștii români să-și salveze vacanța
Problemele din traficul aerian provoacă întârzieri majore pe tot globul, dar unele destinații sunt mai afectate decât altele, după cum dezvăluie o recentă analiză realizată de publicația The Telegraph. Prin urmare, și turiștii români se vor confrunta din nou în această vară cu întârzieri de zbor.
Cristina Radu romanca in cel mai trist oras UK foto Instagram png
Ce spun româncele care trăiesc în cel mai trist oraș din Marea Britanie
Pe vremuri o urbe plină de viață, Barrow-in-Furness, este considerată la ora actuală cel mai trist oraș din Marea Britanie, din cauza șomajului, a numeroaselor probleme cu drogurile și a faptului că foarte multe firme s-au închis.
longevitate jpg
Ți-ar plăcea să trăiești 150 de ani? Atunci trebuie să renunți la sex!
Imaginați-vă că ar exista o rețetă sigură pentru a trăi 150 de ani. O viață lungă, plină de experiențe și realizări. Oare acest vis ar putea deveni realitate? Potrivit profesorului Alex Zhavoronkov, directorul Fundației de Cercetare în Biogerontologie, acest lucru ar putea fi posibil, însă cu un pre
muzica casti shutterstock
8 probleme serioase pe care muzica le poate vindeca. Poate fi un medicament minune
Muzica are un impact profund asupra oamenilor, iar acest lucru nu se limitează doar la o formă de divertisment. Studiile științifice au demonstrat că muzica poate fi un adevărat medicament, având beneficii importante asupra sănătății fizice și mentale.
pestera theopetra jpg
Descoperirea care a schimbat istoria cunoscută. Ce vechime are și cum arată cea mai veche construcție ridicată de mâna omului
O peșteră din Grecia, locuită de oameni acum 130.000 de ani, schimbă istoria cunoscută. În acest sit incredibil, specialiștii au descoperit urmele primei construcții realizate de hominizi, într-o epocă în care acest lucru era considerat aproape imposibil.
image png
Exerciții care ameliorează durerile de la încheieturile mâinilor provocate de utilizarea prelungită a computerului
Utilizarea prelungită a computerului este o realitate zilnică pentru multe persoane, iar efectele acestui obicei nu sunt deloc de neglijat.
unt de arahide jpg
Unt de arahide sănătos. Cea mai bună și delicioasă rețetă
Untul de arahide este adesea privit cu suspiciune atunci când vine vorba de alimentație sănătoasă. Însă, în forma lui naturală și preparat acasă, poate deveni un aliat de nădejde în orice regim echilibrat.
americani foto captura video jpg
Ce știu americanii de rând despre România. Răspunsurile date pe stradă sunt cele mai amuzante
Un tânăr român care studiază în SUA a vrut să vadă ce știu americanii despre țara lui. Imaginile postate pe You Tube s-au viralizat în scurt timp.
oua incondeiate muzeul ciocanesti, suceava   foto arhiva marilena niculita (7) jpeg
Festivalul Ouălor Încondeiate, ediție aniversară, începe în weekend la Ciocănești. „Tradiția s-a păstrat cel mai bine în Bucovina”
În satul-muzeu Ciocănești din județul Suceava se desfășoară, în perioada 5-6 aprilie 2025, a XX-a ediție a „Festivalului Național al Ouălor Încondeiate”. Sute de meșteri din toată țara, copii și adulți, vor face, din nou, din meșteșugul încondeierii ouălor atracția principală.