Lumea Antenei 3

Publicat în Dilema Veche nr. 752 din 19-25 iulie 2018
Binili învinge jpeg

Săptămîna trecută, Antena 3 a difuzat la ore de maximă audiență trei interviuri cu domnii Dragnea și Tăriceanu și cu doamna premier Dăncilă. Primul interviu a fost cel al domnul Dragnea.

Este un ofiţer, nu îi dau numele, pentru că sînt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întîmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii care au zis „domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare.

Asta „a auzit“ Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților din Parlamentul României. Uite așa, la un pahar de vin, la o șuetă dă șefi de instituții, nu spui care, au început oamenii să zică în gura mare cum fac ei lucruri ilegale şi aranjează chestiuni cu judecătorii.

Om de mare, mare caracter, domnul Dragnea nu ne spune despre cine e vorba. Că doar așa fac oamenii de caracter, pretind că aud ceva, se duc la televiziune la o oră de maximă audiență și dau drumul la alte șopîrle în studioul domnului Gâdea.

Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban şi cu oameni din PSD şi din alte partide… Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi.

Altă „auzenie“ a domnului Dragnea. Desigur că doamna Turcan discută cu domnul președinte Iohannis lucruri cît se poate de ilegale care le-ar ajuta cariera pentru mulți ani, în pușcărie. Și nu o fac așa, pe ascuns, nu, dom’le, o fac în gura mare și apoi se și laudă împreună cu Orban la oamenii din PSD și din alte partide pentru a fi siguri că află domnul Dragnea.

Primeam avertizări, ai grijă cu Legea Offshore, cu miting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sînt presiuni pe judecători.

Cel mai puternic om din România este „avertizat“ de tot felul de nenorociri, toate ilegale. Sigur că nu sesizează organele competente, ci, ca orice șef responsabil al Camerei Deputaților, așteaptă interviul cu domnul Gâdea ca să le facă publice.

A cerut la Înalta Curte să ne judecăm, probabil că o să deschidă ceva şi de cînd eram în liceu, în şcoala generală, în grădiniţă, de dinainte de a mă naşte… Cine are curajul să meargă cu mine sînt curajoși, cine nu, sînt lași, fricoși… Ce probleme să avem: ne pot omorî? Nu!… În dosarul referendumului am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat. Te trimite în instanţă pentru că ai omorît un om, în timpul procesului aduci omul şi arăţi că e viu, iar la sfîrşit eşti condamnat pentru altceva.

Liviu Dragnea este clar o megavictimă. Ca fiu de milițian, a fost spionat de mic, forțat să se îmbogățească și el, și prietenii lui, blestemat cu averi incredibile și chinuit să devină cel mai puternic om din România. Din cauza asta este vînat de gealați veninoși ca domnul Șora și obligat să tortureze logica. Oamenii care sînt cu dumnealui sînt genii cinstite, cei care sînt împotriva lui sînt niște șobolani proști. Domnul Dragnea nu a furat, ci a ajutat circulația mai ușoară a banului public prin TelDrum. Nu și-a făcut vila cît jumate de cartier pentru el, ci a avut grijă să nu se strice cimentul.

Călin Popescu Tăriceanu la emisiunea domnului Gâdea, Antena 3.

Am auzit că doamna Viorica Dăncilă a avut o discuție cu domnii Juncker și Timmermans, în care i-a întrebat: în Luxemburg aveți abuz în serviciu? Nu. În Olanda? Nu. În Germania? Nu. OK.

Domnul Tăriceanu este al doilea om în stat. Președintele Senatului României. Și el „aude“ multe.

Mi-am imaginat-o pe doamna premier cum s-a uitat, așa, urît la fraierii ăia de lideri europeni și le-a dat un extemporal rapid, cum făcea în vremurile bune la megaliceul ăla din Videle. Iar Timmermans și Juncker, slugarnici, cu căciulile în mîini, i-au răspuns umili și supuși exact invers de cum stipulează legea în țările lor, că le era frică de he-he-ul devastator al doamnei premier. Faptul că nici unul dintre ei nu este neamț și că Ambasada Germaniei la București a avut o declarație oficială prin care spunea clar că Tăriceanu minte sînt detalii de ignorat de un jurnalist cu coloană vertebrală ca domnul Gâdea.

Dragă Viorica, n-ai cum să-i educi pe toţi neaveniţii din politică. Mai sînt şi tîmpiţi şi demenţi. Asta e. Pădurea e plină de lighioane… România nu se poate prezenta ca o ţară în care e deşirată o luptă dementă.

Demența este o boala care afectează memoria, gîndirea, judecata și comportamentul în general al oamenilor care trec de 60 de ani. Tăriceanu vorbind despre demență este la fel ca Dragnea vorbind despre corupție, doamna Dăncilă despre slugărnicie și domnul Gâdea despre manipulare.

Doamna Dăncilă a dat și ea un interviu, foarte atent pregătit, la Antena 3. Ne-a spus că i-a informat pe liderii europeni despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar, din păcate, un lucru real în România.

Da, doamnă, este greu de crezut, pentru că este la fel de real precum este faptul că vorbiți fluent franceza și bine engleza, așa cum ați scris în CV-ul dumneavoastră. E clar că puteți să bateți la ușă în engleză și să zîmbiți tîmp în franceză, dar asta nu înseamnă că informația din resumé-ul dvs. este adevărată. SRI-ul a avut 28.784 de mandate de ascultare, ceea ce face declarația dumneavoastră nu numai iresponsabilă, dar și mincinoasă.

Antena 3 nu are nici o legătură cu jurnalismul. Antena 3 este lumea în care foști turnători la Securitate, hoți și șantajiști discută aproape zilnic împreună cu, în general, oameni de aceeași teapă la emisiuni moderate de melci plătiți de un fost turnător securist, hoț și șantajist despre cum securiștii distrug prin furt și șantaj România. Un post de televiziune specializat pe linșaj mediatic și manipulare. Da, bre, Comisia de la Veneția a lăudat legile Justiției. A mai zis și că Dragnea e nevinovat, Ciuvică are coloană vertebrală, Pleșoianu este sănătos la cap, Daea e un intelectual, Olguța e poliglotă de renume internațional, Badea – un domn, Tăriceanu nu e senil, Meleșcanu nu e fost securist, iar Gâdea e jurnalist.

O mare invenție – contractul social jpeg
O iluzie a lui Benjamin Constant
Partitura globalizării, interpretată cu patos în multe universități și în diferite cercuri de activiști din lume, are ca laitmotiv potențialul tehnologiei de a uni oamenii și de a înlătura diferențele de mentalitate, dincolo de granițele politice.
Nicuşor faţă cu reacţiunea jpeg
Trenul de Luhansk
Dar ce te faci cînd conducerea țării tale decide că statistica poate fi contrazisă? Ajungi în trenul din Luhansk. Împrăștiat pe marginile unei gropi de obuz, ești contradicție inutilă. Atomi restituiți creației pentru reasamblare.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
Limitele parodiei
Dinaintea unui spectacol mai curînd grotesc, ca acela imaginat de Kremlin în noaptea dinspre 2011, avem dreptul să spunem, ca regina Victoria: „We are not amused!”.
Frica lui Putin jpeg
Unde este Rusia?
Și, în timp ce Putin pretinde în mod fals că Rusia luptă pentru ființa sa națională, Occidentul, uneori fără să-și dea seama prea bine, luptă (prin susținerea Ucrainei) cu adevărat pentru ființa sa morală.
AFumurescu prel jpg
Închiși în societatea deschisă
Noi, ăștia, muritorii de rînd, ne confruntăm, de o bună bucată de vreme, cu o problemă mai degrabă inversă: cum se face că ne simțim închiși într-o societate altminteri declarat deschisă?
Ronald Reagan   NARA   558523 jpg
Regina și președintele
Ploaia s-a oprit. Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au întors pe iahtul regal, unde i-au găzduit pe președintele Ronald Reagan și pe Prima Doamnă Nancy Reagan. Au sărbătorit împreună aniversarea nunții cuplului prezidențial american.
Iconofobie jpeg
Bucuriile prostului solemn
Prostul solemn este numai individul prezentului. Pe simplitatea sa fermecătoare, gospodărească, emanată dintr-o „filozofie a clipei”, se sprijină, ultimativ, întreaga istorie...
„Cu bule“ jpeg
Bîtă
Cînd ești bîtă, cu un punct din oficiu ai șanse să iei un 5 și cu note mai mari la alte materii poți chiar să treci. Dar ăsta nu e bîtă, e lemn.
HCorches prel jpg
Ce putem face pentru elevii ucraineni
Mă rog, e ceva mai complicat, dar în mare cam acestea sînt condițiile.
p 7 Cicero WC jpg
Capitalismul și regina
Monarhia poate fi criticată din multe puncte de vedere. Dar faptul că Elisabeta a II-a s-a privit pe sine într-o lumină smithiană și s-a străduit să fie un exemplu de simț al datoriei și de abnegație, pentru a domoli patimile populare, nu poate fi negat.
Un sport la Răsărit jpeg
Meciurile de tipul celui dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf pot deveni mai interesante decît cele de fotbal?
Nu, stimabililor, toată ţara e un banc prost. Începeţi de la vîrful ei şi apoi să vă mai văd că strîmbaţi din nas la chivuţele astea!
Comunismul se aplică din nou jpeg
Canalele subterane peste care s-au creat universitățile
La Bologna se suprapun mai multe rînduri de civilizații, etruscă, celtă, romană, și apoi medievală, renascentistă și modernă.
Washington Gas service pnp hec 14600 14697v 02 jpg
Cine ajută pe cine
Pe subiectul energiei, România nici dacă ar vrea nu ar putea să ajute statele membre. De ce?
Nicuşor faţă cu reacţiunea jpeg
Vladimir Putin se micșorează
Cere respect și primește dispreț. Sau, în cel mai bun caz, indiferență. Evenimentul istoric la care asistăm cu toții azi este micșorarea lui Vladimir Putin.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
Note, stări, zile
Lăsînd ironia la o parte, inițiativa rezerviștilor SRI de a „sărbători” lupta bărbătească a Securității printr-un monument instalat chiar în curtea „ghilotinei” construite de ei apare bunului-simț drept halucinantă.
Frica lui Putin jpeg
Secolul XX continuă
Lumea noastră este deci foarte departe de „sfîrșitul istoriei”, adică de o lume non-conflictuală.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Ungaria – afară din UE și NATO!
Atitudinea politică a Ungariei nu e lașitate, prostie sau egoism. E calcul asumat, e politică adevărată și articulată. E vremea să culeagă consecințele asumării.
lossy page1 640px Winston Churchill LCCN2006687122 tif jpg
Regina și prim-ministrul
Peste zece ani, în 1965, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a ocolit cu stil și grație protocolul, care spunea că suverana trebuie să ajungă ultima la orice ceremonie, sosind la funeraliile lui Winston Churchill înaintea familiei acestuia. În semn de prețuire.
Iconofobie jpeg
Pledoarie à contrecœur
Exact așa s-a întîmplat! Ipocriții m-au scos complet din viața lor care, prin iradierea stării de ipocrizie la scară mare, se dovedea a fi, pînă la urmă, viața întregii comunității.
„Cu bule“ jpeg
„Umpic”
Dacă româna nu ar fi o limbă standardizată, cu registre cultivate, ci doar una de circulație orală, cu multe instabilități și variații, umpic ar putea deveni relativ repede un nou cuvînt. Nu e cazul, desigur.
HCorches prel jpg
În pași de dans
Și chiar dacă sînt conștient că nu în toate liceele funcționează în acest fel, acolo unde lucrurile se întîmplă astfel pașii de dans ai unui eveniment de divertisment pot deveni, iată, cîțiva pași pe drumul vieții, într-o manieră formativă.
p 7 WC jpg
Recviem pentru un imperiu
Întrebarea care rămîne este în ce măsură durabilitatea Comunității Națiunilor a depins strictamente de longevitatea regretatului monarh și în ce măsură va putea fi ea menținută de succesorul reginei.
Un sport la Răsărit jpeg
După Serena, acum și Roger? Se încheie o eră?
Federer, în sine, era un sport. Sînt oameni care locuiesc într-un sport şi alţii care invită, ba nu, ordonă unui sport să locuiască în ei.
Comunismul se aplică din nou jpeg
Cînd ajungi să crezi în propria cacealma
De ce au făcut conducătorii ruși o asemenea greșeală? De ce s-au grăbit cu un război? Una din explicații ar putea fi că „specialiștii” în false povești (narative, cum s-ar zice astăzi) au început ei înșiși să creadă în ele.

Adevarul.ro

18230210 303 jpg
Povestea de succes a DNA: începe cu Macovei și se termină cu Kovesi
DNA a sărbătorit 20 de ani de când Adrian Năstase a inventat o butaforie anticorupție pentru a păcăli UE. Pentru adevărata DNA sărbătoare va fi în 2025.
tezaur alba1 jpeg
Tezaur monetar dacic „abandonat” în pădure. Autoritățile din Alba l-au lăsat să zacă timp de o lună. Poliția a deschis dosar penal
Un tezaur de monede dacice vechi de peste 2000 de ani, descoperit întâmplător într-o pădure din județul Alba, a stat „abandonat” aproape o lună de zile de autoritățile competente.
Ciocan justitie proces FOTO Shutterstock
Procurorul-şef al DNA: Niciun magistrat nu a mai fost acuzat de corupţie, de când DNA a pierdut competența anchetării acestora
Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a afirmat, joi seară, că până în momentul în care Direcţia Naţională Anticorupţie a pierdut competenţa de a cerceta magistraţi peste 160 de procurori sau judecători au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

HIstoria.ro

image
„Historia Special”: 100 de ani de la încoronarea regilor României Mari
„Historia Special”: 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia
image
Care este importanța strategică a Insulei Șerpilor?
De mici dimensiuni, având doar 17 hectare, Insula Șerpilor are cu toate acestea o importanță geostrategică semnificativă. Controlul insulei și al apelor înconjurătoare afectează toate rutele de navigație care leagă Ucraina de restul lumii.
image
Cum era la ora de istorie ținută de I.L. Caragiale?
Ca mulţi alţi literaţi, Ion Luca Caragiale a avut o pasiune pentru istorie, inclusiv pentru cea naţională. Blamat de unii încă din timpul vieţii pentru că, în scrierile sale, s-ar fi relevat drept anti-român, el a avut, uneori, o viziune romantică (dacă nu chiar idilică) asupra trecutului neaoș.