Jurnal de viitor consilier al Vioricăi

Publicat în Dilema Veche nr. 748 din 21-27 iunie 2018
Binili învinge jpeg

Orice om îi e frică de justiț.

M-am uitat patriotic și disciplinat la Antena 3 și România TV zilele astea, că o fost belea mare. Or arătat, frate, clar, cu dovezi ca la televiziunile profesioniste, cum era pe vremuri OTV-ul, că ne înconjuresc dujmanii. E jale, frățică, pericolul e cît casa. UE, NATO, Soros, naziștii, fasciștii, KGB-iștii, veninoșii, statul paralel, #rezist, democrații americani, sopranele, actorii, pulifricii, șobolanii, cîinii, slugile, străinii răi, acoperiții, serviciile, multinaționa-lele, BNR-ul, președintele, jurnaliștii, judecătorii, procurorii suptminește conducerea aleasă de popor, băi băiete.

Praf ar face-o dacă nu ar fi gloriile neamului, competenții planetei ășteia, magnificii luptăreți angajați de domnul Voiculescu, slavă, slavă numelui său! Mai sînt și cavalerii și cavaleroaicele domnului Ghiță, patriot, dom’le, care organizează rezistența în munții de la Belgrad, care și ei asudă pentru țărișoara asta a noastră! Și Mazăre, săracu’, sînt sigur că pregătește o rezistență, două acolo unde este el, că doar e prieten cu domnu’ Liviu. Brazilia și Costa Rica pregătesc și ele ajutoare de trimis cu parașute mai mult sau mai puțin autohtone.

M-am îmbrăcat regulamentar în tricou alb, că a zis nea Liviu că sîntem brigăzile albe, și m-am pus în fața televizorului. Aveam și verde, și maro în casă, că nu se știe niciodată de unde vin cotropitorii. Am aprins luminile şi am cîntat și imnul cu inima la mînă și cu domnul ăla de o fost turnător la Securitate, dar a devenit și el om de cînd s a dat cu securiștii noștri.

Acum este totul clar. Ăștia de vă zisăi mai sus că îmi ziseră vedetele televizate dupe ce se jurară pe cuvîntul lor de mari onorabili că conspiră, conspiră toți, dar toți, mă, împotriva lui nea Liviu, PSD și ALDE, a duamnei Firea și, implicit, a țărișoarei. Dar-ar dracii în iei, mi-am zis și mi-am făcut rapid trei cruci cu limba și am pupat poza cu poza lu’ doamna Firea pupînd moaștele alea sfinte. Am scos și tabloul cu tovarășul Iliescu.

Atîția dujmani – zic apostolii lui Dragnea sau ai cui mai dă banul sfînt, Gâdea, Ciuvică, Ciutacu și Badea – s-au strîns numai în ultimele patru zile. Stau toți, frate, pregătiți, gata-gata să ne belească liderul și lidera noastră de bossulică.

Să facem tranșee, zic. Nu înainte să furăm noi, frate, tot ce a rămas de furat și dupe să ne gîndim strategic cum protejăm tezaurul țărișoarei. Zeci de mii, ce zic io, milioane de mii de români, așa săraci cum sîntem, dar viteji, frăție, o să stăm cu piepturile goale în fața televizoarelor dacă nu ne plătește autocarele baronii de supt Liviu. Ne concentrăm psihedelic și tot biruim!

Eu cred că se lasă cu război, ăștia sînt hotărîți să ne fure! Ce New York, tăticu’, Soros e hotărît să alipească Afumațiul, Videle și Palilula la țara lui, bă! Și asta ca asta, dar avuțiile adevărate ale patriei, ale neamului, băăăăă, sînt la risc! Comorilii, băăăăă! Tezaurul tezaurului trebe să-l salvăm.

Onorariile deosebite, darurile de nunți și tablourile lui Vâlcov, profesionalismul și simțul ridicolului Vioricăi Vasilica, bun-simțul lui Nicolicea, calmul legendar al lui Codrin, frangleza Olguței, modestia doamnei Firea, jurămintele la biserică ale domnului Tăriceanu, primăria lui Pandele, înțelepciunea lui Pleșoianu și mai ales cinstea lui domnu’ Dragnea sînt la mare, mare pericol, zic. Codrul, balta aia de la Belina, ramul și ce o mai fi fost de protejat sînt la eroii neamurilor lor! Le păstrează pentru noi, băăă! ’reați ai dreacu’ de dușmani veninoși ai României libere!!

Hai, pupi la doamna primar general al României! Marș, mă, du tramvai la hipsteri! Dragnea preșădinte și Viorica șefa la Academia noastră a românilor neparaleli!

Foto: Cosmin Bumbuţ

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Adevarul.ro

image
Cât de scumpă a ajuns una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoral. „Lasă că Lidl nu e departe, iar la bulgari ne completăm stocul”
Românii sunt întâmpinați cu prețuri mari pe litoral, iar mulți dintre ei sunt dezamăgiți de asta. Inventivi, unii dintre ei se duc să-și cumpere bere de la supermarket, iar țigări și alimente de la vecinii bulgari. Mai greu este cu șezlongurile, care sunt mai scumpe ca în Creta sau Mamaia.
image
Fenomenul care schimbă complet satele pădurenilor. Cum arată așezările după decenii de depopulare VIDEO
După mai mult de jumătate de secol în care cele mai multe sate din Ținutul Pădurenilor s-au aflat într-un regres continuu al numărului de locuitori, înfățișarea așezărilor din Munții Poiana Ruscă a suferit transformări uimitoare.
image
Inima frântă poate fi vindecată. Cât costă intervenția
Cercetătorii susțin că prin stimularea electrică a creierului ar putea fi ameliorată suferința emoțională cauză de o despărțire. Altfel spus, există un remediu pentru ceea ce popular numim „inimă frântă”, care i-ar putea ajuta pe cei care suferă de depresie ori negativitate.

HIstoria.ro

image
,,Haide, haide RPR, du-ne la victorie!” România la preliminariile „Euro 1960”
Pe 6 iunie 1958, Agerpres anunța că Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), în cadrul congresului său ținut la Stockholm, a luat hotărârea organizării competiției internaționale „Cupa Europei”.
image
Jurnalul lui Mihail Bulgakov, confiscat de NKVD
Manuscrisele nu ard!, proclamă solemn domnul Woland în Maestrul şi Margareta al lui Bulgakov.
image
Atacul de noapte din iunie 1462: Geniul militar al voievodului Vlad Țepeș
Expediția din 1462 a fost un prilej potrivit ca Vlad Țepeș să-și demonstreze priceperea în mânuirea armelor și-n conducerea trupelor.