Întrebări pentru bărbați

Publicat în Dilema Veche nr. 741 din 3-9 mai 2018
Binili învinge jpeg

Cît de mult mă iubești? 

Faptul că ochiul stîng ne-a înghețat în partea dreaptă sus, că gura este brusc strîmbă și că părem complet incapabili să ne controlăm bîțîitul piciorului și tresăritul mușchilor de pe față este desigur un semn de mare apreciere a întrebărilor dvs.

Răspunsurile variază în funcţie de inteligenţa, de calificarea profesională şi de experienţele de viaţă.  

68,73 kilograme de somn sau 31 de ştiucă, trei litri de bere Amstel, 21 de porţii de iarbă, două concerte Vama Veche, o vadră de vin, 89.465 de Jouli sau echivalentul în cai-putere, trei derby-uri Steaua-Rapid, un motor de 2200 de centimetri cubi, 8 kilometri pe secundă – sînt răspunsuri absolut normale pentru noi.  

Dacă întrebarea este pusă de tanti Vasilica Viorica, cea mai premieră din lume, atunci răspunsul logic este: două kile de perdele, şase de draperii, o jumătate de ciucuraşi şi restul, pînă la 20-20 de kile – bigudiuri şi mileuri.  

Pentru doamna Firea: 68 de minute cu elicopterul Ferrari pînă la mormîntul lui Arsenie Boca, 23 de afurisenii pentru Klaus, opt Maici Preciste, 1521 de iepuroi de Paşti şi două racle de moaşte.  

Viitoarea doamnă Dragnea va primi, desigur, o estimare în cocotieri, premieri şi prezenţe la Antena 3.  

Vă zîmbim, bucuroşi de faptul că am făcut o estimare bună, care ar trebui să vă facă fericite. Nu sînteţi.   

Logic, încercăm cu hectolitri, tone, megajouli, viteze în ani-lumină. 

Tot nu sînteţi fericite.  

Simţim cum ne amorţeşte mîna şi ne rugăm pentru un atac cerebral, căci e mai simplu. Voi vă uitaţi la noi cu privirea aia de căprioară rănită.   

Deci tu nu mă mai iubeşti?

După ce am stat şi am calculat ca boii exact cît de mult vă iubim, acuşi ne întrebaţi asta. Se blochează iar soft-ul şi încep crizele de spasmofilie. Nu vă e milă. Daţi mai departe.  

Cum arăt?

La fel de bine ca o cincime din foarfeca aia a lui Ronaldo, două perechi de Air Jordan 21, o balenă albastră cu ciucuri, un peşte de televizor, o Dacie 1100, un chef cu…  

Clar nu e bine. Evident, nu sîntem calificaţi să vă răspundem cum trebuie.  

Privirea aia ucigaşă o cunoaştem prea bine, aşa că ne pregătim frumos să ducem gunoiul. Undeva în China, dacă e posibil.  

Aproape toţi ne-am gîndit că ar fi mult mai uşor să avem o chestie scrisă de la voi cu răspunsurile la întrebări. Bine, ca să fim sinceri 100%, noi ne-am gîndit că ar fi şi mai fain ca voi să puneţi întrebările şi tot voi să şi răspundeţi la ele, în timp ce noi ne uităm la meciuri, la maşini sau bem.  

Dar nu se poate, frate!

Aşa cum nici Messi nu va veni nicicînd la Steaua, aşa cum Monica Bellucci nu ne va scrie cît de mult ne admiră burta de bere sau chelia intelectuală.  

M-am îngrăşat, nu?

Te gîndeşti că aşa îţi trebuie, că ai neglijat exerciţiile alea de vorbit, în timp ce îţi faci cruce cu limba şi începi să îţi dai seama că nu are cum să nu existe un Dumnezeu dacă aţi reuşit, tu şi neamul tău bărbătesc, să supravieţuiţi pînă acum.

Foto: Cosmin Bumbuţ

image png
Bolboroseala hipnotică a ideilor false
Condiția necesară pentru a evita acest epilog este ca forța de atracție a adevărului să fie mai mare decît bolboroseala hipnotică a ideilor false.
image png
Ursulețul mișel la vînătoare de spioni
Nefericita presupunere că joaca cu cuvintele nu va avea efecte e greșită.
image png
O notă, o stare, o zi...
Altfel, devenim un fel de Mega Image cu de toate...
image png
Ce este întunecarea?
Unii dintre contemporani descifrează misterele galaxiilor îndepărtate cu ajutorul unui nou telescop spațial.
image png
Diamante pe fir de telegraf
Ca și diamantele cumpărate extrem de avantajos de Charles Lewis Tiffany de la aristocrații francezi fugiți din Franța după abdicarea forțată a regelui Ludovic-Filip din 1848.
image png
A treia țeapă
Num-așa, ca ardeleanul suit în Dealul Clujului, vorba unui cîntec.
image png
La o cafea
Cu puţină mămăliguţă caldă, le veţi înghiţi, treptat, pe toate.
image png
Microbiști și tifosi
Indiferent dacă s-a dezvoltat după modelul lui tifoso sau în mod independent, microbist confirmă vitalitatea unei metafore cognitive.
image png
Timpul blamării
Dar cînd vom reuși să facem asta, constructiv, nu doar să ne facem auzite glasurile noastre vitriolate?
p 7 Gaza WC jpg
De ce „restul” respinge Vestul
Această declarație a coincis cu debutul campaniei prezidențiale în SUA, Trump fiind candidatul său preferat.
image png
image png
Buon appetito!
Dar, apropo, cred că, după ce a făcut lumea, Dumnezeu s-a mai gîndit puțin și a creat Italia.
image png
O lecție de responsabilitate
Scriu pentru cititorii noștri de bună-credință, cei mai mulți, care ne prețuiesc și care se vor fi încruntat cînd au văzut numărul nostru de săptămîna trecută.
image png
Cînd economia de piață s-a pierdut printre proteste
Întrebarea este: pînă unde vor merge încălcările principiilor economiei de piață și cele privind funcționarea Uniunii Europene?
image png
De ce n-avea Navalnîi șapcă?
Dar trebuie să îi dăm societății ruse credit că măcar a încercat. Sacrificiul lui Navalnîi e dovada.
image png
Succesiunea
Nici Europa nu stă grozav înaintea unor alegeri care pot să împingă în parlamentele europene diferiți demagogi cu promisiuni maximale și capacități mediocre.
image png
Cum trebuie să fie un președinte
Nu cred în nici o campanie electorală construită pe negativitate, pe agresiune, pe obsesii strict individuale.
image png
Avram Iancu – 200
Și totuși, posteritatea lui este impresionantă și oricine mai simte românește nu poate să nu simtă o înaltă emoție gîndindu-se la el.
image png
image png
Misterul voiniciei
„Strîmbă-Lemne” nu are, după cum se vede, o tipologie fixă, el variind imagistic în funcţie de marotele fiecărei generaţii.
image png
Înscenări
În lipsa exemplelor, utilizatorul obișnuit al dicționarului nu poate fi sigur de excluderea unei construcții.
image png
Viitorul începe ieri
Au mai fost și alte titluri, bineînțeles, poate nu atît de cunoscute, unele de psihologie și dezvoltare personală.
p 7 Adevăratul Copernic jpg
Pletele celeste ale Stăpînului Planetelor
Cel puţin aceasta a fost informaţia care s-a transmis în timp.
image png

Adevarul.ro

image
image
Rușii au pierdut încă 1.160 de soldați și 58 de sisteme de artilerie în ultimele 24 de ore, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Rusia a pierdut alți 1.160 de soldați și 58 de sisteme de artilerie în ultimele 24 de ore. Aceste pierderi se adaugă la totalul forțelor rusești între 24 februarie 2022 și 16 iunie 2024.
image
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Un fan al Angliei și un ofițer de poliție din Germania s-au ales cu răni grave după ce huliganii au atacat un bar în care suporterii Serbiei sărbătoreau înaintea meciului Serbia - Anglia de la Euro 2024, care va începe la ora 22.00.

HIstoria.ro

image
Cea mai mare operațiune amfibie din epoca modernă, în „Historia” de iunie
6 iunie 1944. Ziua Z. Nicio altă operaţiune militară din istoria celui de
Al Doilea Război Mondial nu a beneficiat de un nivel atât de ridicat de securitate operaţională, implicând ample acţiuni de inducere în eroare a inamicului, precum Operaţiunea Overlord (Suveranul).
image
Escrocheria „Andronic” - un precursor al Caritasului în România sfârșitului de secol XIX
Înainte de a fi marele ziarist şi marele proprietar de „Universul”, Stelian Popescu şi-a făcut meseria de jurist. Ca judecător de instrucţie la cabinetul 5, Ilfov, el a dat gata multe cazuri. Printre acestea, se numără celebra escrocherie „Andronic”.
image
A fost sau nu Alexandru Ioan Cuza membru al Masoneriei?
La un deceniu după abdicarea lui Cuza, în 1876, la București a fost înființată Loja Alexandru Ioan I, apoi, în 1882, la Dorohoi a fost înființată Loja Cuza Vodă.