Întrebări pe care le pun bărbaţii

Publicat în Dilema Veche nr. 702 din 3-9 august 2017
Oxford, premierul şi Isaura jpeg

– Da’ vrei să te ajut cu ceva?

– Nu, iubirea vieţii mele, cum să am nevoie de ajutor?! Doar tu, masculul, cruce întreagă, simbolul a tot ce e mai bun şi mai frumos pe lumea asta, soarele destinului meu care m-a scos din blestemul singurătăţii, trebuie să te poţi concentra! Tu trebuie să te imersezi în analiză, să explorezi concepte, să înţelegi sublimul, pentru ca apoi să mă poţi lumina şi pe mine, proasta lumii, despre esenţa filozofiei lovirii, baterii şi aruncării bășicilor de diverse dimensiuni. Cum să îndrăznesc să cer ajutor de la tine, lumina ochilor mei?! Las’ că îmi mai creşte o mînă, nişte tentacule, ceva care să mă mai ajute, căci se duce dracu’ lumea de rîpă dacă nu asculţi tu discuţia dinaintea conferinţei experţilor care pregătesc intrarea în direct a extraspecialiştilor care anunţă discuţia mega-sculelor dinaintea începerii meciului.

– Da’ ce, eşti supărată, păpușă?

– Cum să fiu supărată, sultanul sufletului meu, floricica lumii mele? Nu sînt supărată, îngeraş, că doar nimic nu mă bucură mai mult decît să îţi gătesc, să îţi spăl şi să fiu martora diverselor explozii de inteligenţă şi a marilor contribuţii pe care numai tu le poţi aduce lumii. Şi ştiu că te sacrifici, că doar titlul ăla de campion mondial la băut bere în timp ce salvezi lumea pe calculator nu e uşor de cucerit. Şi cine se mai jertfeşte ca tine în ajutarea economiei mondiale participînd la studiul legumelor de cînepă?! Nu, puişor, stai liniştit, că rostul vieţii mele este să mă învîrt în jurul tău!

– Băi, dar mai durează mult pînă eşti şi tu gata?

– Iartă-mă, trandafiraş, că ştiu cît de dificil şi super-stresant este să conduci pentru două ore, deşi nu are nimeni nici un dubiu că eşti reîncarnarea lui Senna pe pămînt! Pufuleţ, am crezut că vrei să mergem şi în vacanţa asta avînd la noi tot ce ne trebuie. Bagajele tale, ale mele, ale copiilor, aranjamentele pentru marea regină a neamului nostru, doamna mă ta, pentru plante, pisică, rezervările pentru hotel, actele de la maşină, plinul, asigurarea, plata podului, plata rovinietei. Ştiu, sînt lucruri mult prea simple pentru mintea ta complexă, dar cam multe pentru mine, slujitoarea ta recunoscătoare.

– Ei, cum a fost?

– Of, of, of ce mi-ai făcut tu mie! M-ai rupt, băi, şi dacă nu vedeam că e aceeaşi dată şi aceeaşi oră şi aproape acelaşi minut, aş fi zis că ai fi făcut dragoste cu mine o zi şi o noapte. Ce mai încolo şi încoace, băiete, cred că trebuie să îţi schimbăm numele în ceva care să se potriveasca magnificităţii tale: Reîncarnarea lui Don Juan, Idolul femeilor şi Pizma oricărui bărbat. Doamne, ce norocoasă sînt!

– Auzi, nu mai faci şi tu un pic de sport, că te-ai cam îngrăşat?

– Da, Adonisul zilelor mele, ai mare dreptate. În nemernicia mea, nu reuşesc să mă întreţin, căci să car zilnic plase de zece kile de alimente şi trei litri de bere, clar nu este îndeajuns. Nici orele de roboteală în jurul tău, Davide super-înzestrat, şi al mirobolanţilor tăi urmaşi care împrăştie la fel ca tine lucrurile în jurul casei în încercarea disperată de a mă ajuta să stau în formă, nu mă ajută destul. Şi numai proştii şi oamenii lipsiţi de simţul esteticii nu înţeleg chinurile prin care trebuie tu să treci ca să ai burta aia cu pliuri şi guşa, care este ultima modă în frumuseţea masculină, şi cît de norocoase sîntem noi cu standardul simplu al femeilor, acela de mătură cu ţîţe şi cur. Şi sigur, cocoşel, că înţeleg că, pentru a fi la nivelul tău de frumuseţe, aş avea nevoie de vreo douăzeci de kile de silicoane, lucruri de altfel foarte utile, fiindcă ar economisi şi abonamentul la sală, că doar e o greutate în plus. Şi ce nevoie am de coloana aia vertebrală, atîta timp cît tu poţi să fii mîndru cu mine?!

– Tu cam ce părere ai de politica asta?

– O, dar nu pot să cred cît de luminat sînteţi, faraonul paradigmei mele! În ciuda faptului că noi, femeile, sîntem la fel de prezente în discuţiile dintre marile creiere bărbăteşti ale ţărişoarei ca şi cinstea în rîndul clasei politice, tu, stîlpul de telegraf al casei mele, mă întrebi pe mine! Vrei tu, singura minte limpede a ţării ăsteia, să asculţi părerea mea, o biată doctoră în ştiinţe politice? Tu, inginerul dinamită al generaţiei tale, pe care destinul crud l-a împins în vînzări, vrei tu să mă onorezi pentru întreaga perioadă de două secunde, cît ţine atenţia ta?! Vei putea tu să îţi sacrifici timpul dedicat gînditului la silicoane, gustului amărui şi nenorocirilor din viaţa lui Ronaldo mie? Mulţumesc, Doamne, că mi-ai dat o asemenea minune în casă!

Citiţi aici „Întrebări pe care le pun femeile“

O mare invenție – contractul social jpeg
Dincolo de costul și eficiența sancțiunilor internaționale
Sancțiunile împotriva Rusiei nu au fost suficiente pentru a o descuraja.
Nicuşor faţă cu reacţiunea jpeg
Țară mică fără viitor
Serbia reușește permanent să provoace dureri de cap Vestului.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
A mînca sănătos
Ezit, de cînd mă ştiu, între asceză şi lăcomie, între Yoga ierbivoră şi Michel Onfray.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Hai, că ne-ați speriat, bată-vă să vă bată....
Ne-au fost suprimate drepturile? Sigur! Excesiv? Nu mă îndoiesc.
AFumurescu prel jpg
Anti-apocalipsa melcilor
Pînă la data de 31 iulie, scrisoarea adunase peste 240 de semnături de susținere, din toate colțurile lumii.
1024px Piaggio, Vespa con accessori, 1948   san dl SAN IMG 00003403 jpg
Zumzzzet de viespe
Silueta îngustă și elegantă, brațele ghidonului și sunetul pe care îl scotea noul scuter îl asemănau cu o viespe.
Iconofobie jpeg
Echilibristică metafizică
Ce enigmatic morb psiho-social poate infecta atît de grav o generație, retezîndu-i pofta de a trăi?
„Cu bule“ jpeg
Longevivi
Adjectivul „longeviv” este folosit tot mai des cu un sens extins, pentru a caracteriza nu numai durata lungă a unei vieți umane, ci și pe aceea a unei activități oarecare îndeplinite de o persoană.
HCorches prel jpg
Cum să nu mori de ciudă, cînd ai atins culmile succesului
Cred că în școli instituția psihologului școlar ar trebui să capete o mult mai mare vizibilitate și importanță.
Un sport la Răsărit jpeg
Mai există ceva de strigat pe stadioanele de fotbal?
Există o teorie imbecilă conform căreia la stadion poţi face mai orice, „nu sîntem la teatru“, e bine să existe un loc unde să se descarce flăcăii.
Comunismul se aplică din nou jpeg
Turismul ne e străin
Morișca merge oricum și mereu apar alți clienți fraieri.
Teze pentru o fenomenologie a protecţiei (îngereşti) jpeg
Ce lipsește pe piața politică
Tejghelele vieții noastre politice, deși multicolore în aparență, sînt, de fapt, goale.
Viktor Orbán (9298443437) jpg
Nicuşor faţă cu reacţiunea jpeg
Orbán și românii
Indiferent însă de ceea ce îl mînă în luptă pe dl Orbán, nota sa de plată e mult întîrziată.
Frica lui Putin jpeg
Cenaclul „Flacăra” 2.0
Nu, Adrian Păunescu nu a fost un „colaboraţionist”. El a fost un coautor, poate printre cei mai importanţi, al cultului lui Ceauşescu.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
O spectaculoasă prăbușire mută – o întîmplare din deceniul Iohannis
Cu adevărat uimitoare sînt căderile care nu produc niciun zgomot.
Phone Booth with Tower Bridge (36387425206) jpg
Cabina de telefon
În Marea Britanie, tradiționalele cabine roșii de telefon au devenit mici galerii de artă.
Iconofobie jpeg
Detalii complicate
Putem sesiza incongruențe multiple între omul creator și – jucîndu-ne puțin cu noțiunile – creatorul trăitor.
„Cu bule“ jpeg
Teoria chibritului
„A face teoria chibritului” e una dintre expresiile colocviale și umoristice cunoscute de toată lumea, dar pe care dicționarele noastre nu le-au înregistrat.
HCorches prel jpg
Atunci ne vom transforma într-un algoritm matematic
Nu matematica, nu fizica, nu chimia sînt cele care dau unei națiuni identitate. Ci limba, literatura, istoria, artele.
p 7 WC jpg
Crizele de astăzi sînt altfel
Crizele nu mai sînt evenimente rare și izolate, care afectează un grup restrîns de persoane.
Un sport la Răsărit jpeg
Carevasăzică, Viktor Orbán ține cu Csikszereda?
Tipul e un fabulos afacerist care foloseşte orice mijloc, orice tertip pentru a-şi mări capitalul, financiar sau electoral.
Comunismul se aplică din nou jpeg
Pensionarii de la terasă
Îmi vin în minte pensionarii străini, turiști prin România anilor ’70-’80, care ne uimeau prin mobilitatea, veselia și seninătatea lor.
O mare invenție – contractul social jpeg
Jus cogens
Cine are cîștig de cauză într-un conflict? Cel care e mai puternic sau cel care are dreptate?

Adevarul.ro

image
Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO
În cea de-a treia zi a Festivalului Untold, când au fost prezente peste 95.000 de persoane din peste 100 de ţări ale lumii, a izbucnit o bătaie între mai mulţi tineri, în timpul concertului lui David Guetta. Filmarea a devenit virală pe Internet.
image
Pericolul frumos „ambalat“ care îi transformă pe tineri în victime. „Inima lor ajunge ca la 80-90 de ani“
Vârsta pacienţilor la care medicii au ajuns să trateze accidentul vascular cerebral sau infarctul miocardic acut a scăzut dramatic în ultimii ani. Produsele foarte populare printre tineri, consumate de la vârste mici, duc la un astfel de deznodământ.
image
Luptă contracronometru pentru a salva balena beluga blocată în râul Sena. Mamiferul refuză hrana VIDEO
Oficialii francezi încearcă cu disperare să salveze o balenă beluga blocată în râul Sena, cu o injecţie cu vitamine pentru a-i stimula apetitul. Observatorii ştiinţifici spun că balena pare să fie vizibil subnutrită, iar salvatorii speră totuşi să o ajute să-şi recapete apetitul şi energia necesară pentru a se întoarce pe mare.

HIstoria.ro

image
„Răceala diplomatică” dintre Bulgaria și România
Per ansamblu, climatul diplomatic de la sfârșit de secol XIX poate fi definit ca fiind „destins”. O dovadă o constituie și vizita lui Carol I, însoțit de fruntașul liberal D. A. Sturdza (un adept al Triplei Alianțe), la Sankt Petersburg, în iulie 1898, unde s-a bucurat de o foarte bună primire.
image
Dacia romană, o provincie puternic militarizată
Distribuţia armatei în interiorul teritoriului provinciei Dacia a servit scopului strategic principal al acestei provincii, şi anume de a separa şi supraveghea neamuri „barbare” care erau potenţial periculoase, în special dacă se aliau între ele contra Romei, cum au fost în special sarmaţii iazigi.
image
Stalin îl întreabă pe Jukov dacă va putea apăra Moscova
Îngrijorat de înaintarea germanilor și de cucerirea Solnechnogorsk (23 noiembrie 1941), Stalin l-a întrebat pe Jukov dacă va putea menține Moscova. Jukov a răspuns afirmativ, cu condiția trimiterii a încă două armate și furnizării a 200 de tancuri, dar Stalin a replicat că nu mai existau tancuri.