DEȘI ARATĂ LA FEL, MARII INFRACTORI DE NIMIC NU SE COMPORTĂ IDENTIC CU NEINSPIRATA CHEMARE
DIN CARE SE TRAG 

Barbra Streisand a dezvăluit că doi dintre cîinii săi, Miss Violet și Miss Scarlett, sînt de fapt clone (extrem de scumpe) ale Samanthei, cîinele pe care l a pierdut în urmă cu un an. „Aștept să văd dacă îi vor moșteni și seriozitatea“, ar fi declarat actrița, descoperind cu uimire că, deși arată la fel, clonele nu se comportă identic cu animalul din care se trag. (C. Ș.)

 România are o duzină de servicii secrete: SRI, SIE, SPP, STS, DIPI, DGIA, probabil şi altele, ceea ce înseamnă undeva între 10-15.000 de angajați (mai -mulţi decît are Germania). Bugetele primelor patru însumează peste trei miliarde de lei, adică de două ori mai mult decît se cheltuieşte pentru cercetare și inovaţie, de pildă. Cu tot acest surplus de informaţii & spionaj, toţi marii infractori ai patriei, aflaţi în curs de anchetare/condamnare, fug din ţară la pas. Nu doar că avem un ministru al Educaţiei agramat, un ministru al Justiţiei analfabet funcţional şi un prim-ministru gîngav, dar avem şi servicii neinformate, trîndave ori corupte, că nici nu ştiu ce-ar fi de preferat, dată fiind situaţia. (M. C.)

 Se pare că Orientul a pătruns și pe Valea Prahovei: pe lîngă un restaurant chinezesc și o cafenea cu iz indian au apărut, și-n Sinaia, și-n Bușteni, magazine chinezești cu lucruri mici și de nimic, dar utile la o adică. De pildă, am cumpărat cu vreo 8 lei un foarte rotund și moale urs Panda, cu care să zicem că poți face exerciții pentru mînă. (I. P.)

 Ședințele la bloc sînt și au rămas din altă/acea lume. Nimic schimbat, totul împietrit în „epocă“. Se votează în bloc, fără întrebări și mai ales fără răspunsuri. Iar dacă ai neinspirata chemare să-ți exprimi votul negativ, ai surpriza să nu fie consemnat în procesul-verbal: „Dacă Adunarea Generală era de acord, abia atunci se consemna în procesul-verbal.“ Final. (R. M.

URMÎND ACEST RAȚIONAMENT,
PRIMUL LUCRU APRIG
VA DEVENI PESTE NOAPTE FOLCLORIC 

 Un soi de horoscop culinar le sugerează nativilor Pești să mănînce icre. N-am apucat să văd emisiunea pînă la sfîrșit, dar urmînd acest raționament, nu pot să nu mă întreb ce-or mînca Scorpionii. (C. Ș.)

 „Primul lucru care am remarcat eu…“ (Valentin Popa, ministrul Educaţiei) (M. C.)

 În metrou, o puștoaică, la telefon: „Mișto că ați vorbit, dar te-a sunat el sau l-ai sunat tu? Jură-te că te-a sunat el!“. Cred că nici în era celui mai aprig feminism, regulile seducției tot nu se vor schimba. (S. G.)

 Dintr-o reclamă pe net: „Cu Old Spice, bărbatul tău nu va deveni peste noapte un prinț pe cal alb, dar din experiența mea de 80 de ani – va mirosi ca unul.“ Doamnelor, domnişoarelor, dacă v-aţi dorit vreodată ca bărbatul vostru să miroasă a cal alb, acum e şansa voastră… (C. Ş.)

 „100.000 de lei, adică aproape 20.000 de euro, trebuie să plătească Primăria Bascov pe facturile la telefon, după ce angajații Primăriei au trimis SMS-uri de pe telefoanele de serviciu, la îndemnul primarului Gheorghe Stancu, pentru a susține ansamblul folcloric al Casei de Cultură din localitate, într-o competiție națională organizată în emisiunea La Măruță.“ Vă dați seama ce investiție importantă, cît orgoliu local în acțiune? Problema e doar că factura a fost în contul semifinalei. Pentru finală alți bani, altă distracție. (A. M. S.

OARE SFINȚII DE PIATRĂ
NU SÎNT EFECTELE
CUNOSCUTEI VĂTĂMĂRI? 

 La cererea preoţilor excedaţi de numărul mare de solicitări, Vaticanul a iniţiat un nou curs de exorcism pentru a-i instrui în arta dramatică gotică a scoaterii dracilor din capul credincioşilor cu nevoi speciale. Într-o emisiune difuzată de Radio Vatican, preotul -Benigno Palila, celebru iluzionist-exorcist sicilian, a spus că cererile de exorcism s-au triplat, cazurile de halucinaţii înregistrate anual ajungînd la o jumătate de milion. Săptămîna trecută, Papa făcea şi el o afirmaţie în care spunea că e mai bine să fii ateu decît un credincios intolerant. Oare homofobia şi rasismul nu sînt tot efectele posedării de către diavol? (M. C.)

 Un prieten neamț susține că Sfinții Mucenici se sărbătoresc pe 8 martie. Îl contrazic, spunîndu-i că sărbătoarea e pe 9 martie. „Păi, și atunci – mi-o întoarce el – de ce au mucenicii formă de 8?!“. O să întreb la Patriarhie. (M. P.)

 Uitîndu-te la cele peste zece milioane de euro care urmează a fi cheltuite în 2018 de Primăria București pe statui, te poți gîndi că fix în asta stă și „revoluția în trafic“: ne transformăm toți în stane de piatră. (C. Ș.)

 În iunie anul acesta va fi lansat emoji-ul nazar, sub forma cunoscutei amulete turceşti. Bun pentru deochi, farmece şi blesteme pe social media, doar de fake news nu ştiu dacă vă fereşte. Aveţi grijă. (C. Ş.)

 Alte nume de firme din București, acum din sectorul 5: Fix Pe Fix Electro SRL, Evolution Taxi SRL, Pui De Urs Speed SRL, Petre Ispirescu SRL, De-a Zânele SRL-D, Sper SRL, Despăgubiri Accidente Vătămări SRL, Bleu Ciel SRL, Flower Chiru Bubu SRL, Armonia Sufletului SRL, Personalizămorice.ro SRL, Dictum Factum SRL, Babele Create Together SRL, Explicit Consulting SRL, Glassnost Com SRL, Avarie Non-stop SRL, Prestez Web SRL, Fabrica De Felicitări SRL, Euroest Fluid SRL, Nicu Grasu SRL, Atelier Confecții Creștine SRL, Pro Decisiv Serv SRL, Etern Grup SRL, Oglindă Și Asociații SRL-D, Birjar Media SRL, Spor & Prosperitate SRL, Fără Cric SRL, Caravana Personajelor SRL, Atent Concept SRL, Satul Prunilor SRL, Invizibil World Impex SRL, Domeniile Terpsihorei SRL, Printre Cărți SRL, Gigi Transportatorul SRL, Melci Cu Fler SRL. (D. S.)

Foto: Lucian Muntean