Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme

11 martie 2024
caine in vacanta jpg

Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute. Însă, înainte de a face acest pas, este necesar să te pregătești puțin, pentru că spontaneitatea poate veni cu repercusiuni în anumite condiții.

Totodată, decizia de a-ți lua câinele în călătorii este varianta mai ușoară decât cea de a-l lăsa în grija cuiva, cum se întâmplă în cazul pisicilor. Spre deosebire de câini, micile feline se pot descurca mult mai bine în singurătate: e suficient să le lași mancare pentru pisici și să rogi un prieten să le facă o vizită o dată la două-trei zile. În schimb, câinii au nevoie de mai multă atenție și îngrijire. Descoperă mai jos câteva sfaturi care îți vor fi utile pentru o vacanță reușită alături de patrupedul tău:

Consultă-te înainte cu medicul veterinar

Anumite condiții medicale ale câinilor te pot împiedica să călătorești în siguranță, chiar și pentru o singură zi. Spre exemplu, gestatia la caini poate fi un factor de risc, mai ales dacă patrupedul tău se află pe ultima sută de metri. Indicat ar fi să eviți călătoriile în această perioadă, pentru că pot reprezenta un stres în plus pentru el. Cel mai sigur este să se afle în mediul lui, când se apropie momentul să fete. De asemenea, indiferent de destinație, este indicat să ai cu tine carnetul de sănătate și să fii sigur că vaccinările sunt la zi. Așadar, consultă-te cu medicul și cere-i și o listă de recomandări pentru situații neprevăzute, pentru a pleca liniștit la drum.

Caută o cazare prietenoasă cu animalele

Atunci când te afli în căutarea unei cazări, asigură-te întotdeauna că locurile de pe lista ta scurtă sunt pet friendly/ prietenoase cu animalele de companie. Sunt multe gazde sau hoteluri care nu acceptă animale de companie, prin urmare, este indicat să ai în vedere acest lucru. Odată ce ai o selecție de posibile locuri de cazare, verifică facilitățile fiecăruia. Spre exemplu, un loc de joacă special pentru animale, în care patrupedul se poate mișca în voie, poate fi un extra beneficiu.

Verifică dacă există restricții de rasă

Anumite proprietăți se pot descrie drept prietenoase cu animalele, dar pot avea restricții în ceea ce privește rasele de câini. În general, cele care se află pe “lista neagră” sunt Rottweiler-ul, Pitbullul sau Buldogul american.

Verifică împrejurimile în avans

În vacanță, toată lumea trebuie să fie fericită, inclusiv câinele tău. Așa că intră pe Google și cercetează în detaliu atracțiile turistice, restaurantele și zonele în care te poți relaxa. Ca în cazul cazărilor, și terasele sau anumite muzee pot avea restricții în ceea ce privește accesul animalelor de companie. De aceea, asigură-te că restaurantele care ți-au atras atenția și merită o vizită sunt prietenoase cu animalele, pentru a nu avea surpriza că nu ai unde să mănânci.

Pregătește-te pentru urgențe

Atât oamenii, cât și animalele se pot afla în situații care necesită tratament medical de urgență. Din acest motiv, verifică pe hartă dacă în zona în care te vei caza există vreun cabinet veterinar, în cazul în care te vei confrunta cu situații neașteptate.

Fă o listă cu lucruri esențiale

După ce ai bifat toate lucrurile de mai sus, vine momentul bagajului. Poate că nu are nevoie de îmbrăcăminte, însă animalul tău de companie are nevoie cu siguranță de câteva lucruri. Nu uita să iei cu tine hrană, boluri pentru apă și alimente, o zgardă luminoasă și o lesă, câteva medicamente, saci igienici pentru excremente, câteva jucării, o pătură, o perie și un prosop, în cazul în care destinația este la mare.

Odată ce te-ai ocupat de toate aceste lucruri, poți pleca liniștit la drum și te poți bucura de experiența de a călători cu animalul tău de companie, care poate fi mai distractivă decât de așteptai.

Sursa foto: Freepik

Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.
pompy ciepła (2) jpg
Pompe de căldură - utilizarea, funcționarea și tipurile acestora
În ultimii ani, pompe de căldură s-au remarcat intre dispozitivele utilizate în sistemele moderne de încălzire.
header piese jpg
Sfaturi pentru conducătorii care apreciază piese auto online de calitate și serviciile unor profesioniști
Achiziționarea de piese auto online poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a-ți repara sau întreține mașina.
masa de paste jpg
Cum să aranjezi o masă festivă perfectă: trei sfaturi utile
Nu mai este mult până la sărbătorile de Paște. Chiar dacă poate părea cam devreme să începi pregătirile de sărbătoare, poți începe planificarea de pe acum dacă vrei să-ți impresionezi invitații.
image png
Lumea în care trăim
Trăim ceea ce poartă numele de „marea epuizare”.
image png
Flori, lumi și profesoare
Flori le-am dus de cîte ori am avut ocazia, la propriu sau la figurat.
image png
Cît de puțin ne lipsește...
Zic alți psihologi: nu pierde copilul interior, „accesează-l”, joacă-te, have fun! Aiurea!
image png
Zoe, fii feminină!
În prezent, cînd vorbim despre feminism, nu ne mai raportăm la structura rațională a lui Beauvoir, ci la extremismele de tipul Solanas.
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
O întrebare greu de ocolit
Pentru noi, astăzi, răul şi suferinţa nu sînt doar mari teme teoretice. Nici nu se limitează la experienţa lor privată.
image png
Tîlcuirile tradiției isihaste
O luminoasă excepție de la această triumfală decadență e de găsit în lucrarea Părintelui Agapie Corbu.
1038 21a centrul comunitar din Chiojdu, 2023 jpg
Arhitectura interesului public
Arhitectura interesului public reprezintă o dezvoltare rizomatică orizontală la nivel local.
p 24 M Plesu jpg
Cu ochii-n 3,14
Un preot din Spania, împreună cu partenerul său, au fost arestați pentru că ar fi făcut trafic cu Viagra.
image png
Pe ce te bazezi?
Pe măsură ce avansez în vîrstă, tind să cred că ceea ce numim intuiție se bazează pe experiența noastră de viață.
image png
De primăvară
Florile înșiruite mai sus se vindeau pe stradă, din loc în loc, înveselind-o. Schimbînd-o.
image png
Școli private, școli de fițe?
Nu se schimbase nimic, eram din nou o guvernantă „creativă”.
p 20 Valentina Covaci jpeg
Cum vorbim despre Dumnezeu
Merită să explorăm ce spune asta despre societatea noastră și despre discursul public din România.
image png
Călătorii în istoria cultului
A doua carte este o monografie asupra unui obiect liturgic esențial, pe care doar slujitorii îl pot vedea în altar: Antimisul. Origine, istorie, sfințire (Editura Basilica, 2023).
p 21 Geneva WC jpg
Nostalgii helvete
Job-ul (le petit boulot) pe care mi l-am dorit cel mai mult a fost cel de asistent plimbat căței genevezi.
p 24 M  Chivu 2 jpg
Cu ochii-n 3,14
● Un gunoier își dirijează colegul de la volanul autospecialei: „Dă-i, dă-i, dă-i! / Dă-i, că merge, dă-i!”. O versificație relativ salubră. (M. P.)
image png
Acceptăm prinți!
Termenul „sindromul Cenușăreasa” a fost folosit pentru prima dată de dr. Peter K. Lewin într-o scrisoare către Canadian Medical Association Journal, în 1976.
image png
Mama și tarabele
Mama, deși avea gusturi mai nobile și, atunci cînd se juca, îi plăcea să se joace mai luxos, înțelegea și nevoia mea de kitsch-ul nu chiar dulce, ci simpatic.
image png
Tramvaie
Timpul de așteptare e afișat electronic și calculat la secundă.

Adevarul.ro

image
Motivele cel mai des întâlnite pentru care se ajunge la divorț. Soluția oferită de un psiholog
Un studiu a dezvăluit motivele pentru care se ajunge cel mai des la divorț. Lipsa banilor este pe primul loc, dar și altele la care ne-am fi așteptat. Psihologul Maria Teherciu vine cu explicații
image
Cum salvezi situația dacă explodează un cauciuc al mașinii în mers. Sfaturi esențiale de la un fost polițist VIDEO
Explozia cauciucului, în timpul mersului, poate fi o experiență foarte periculoasă. Multe accidente grave s-au produs în urma acestei situații. Iar frânarea bruscă te-ar putea costa viața.
image
Orașul important din România unde nu există ambuteiaje în trafic. Cum explică situația celebrul pilot Titi Aur
Dacă la Brașov traficul era infernal încă din 2000, acum acesta este orașul din România în care se circulă cel mai bine la orele de vârf, în special în zonele centrale. Titi Aur a explicat de ce

HIstoria.ro

image
Cum au construit polonezii o replică a Enigmei germane
Cu toate că germanii au avut o încredere aproape totală în integritatea comunicațiilor realizate prin intermediul mașinii de criptare Enigma, în final această credință s-a dovedit eronată, în primul rând subestimării capabilităților tehnologice și ingeniozității umane ale adversarilor.
image
Cine erau bancherii de altădată?
Zorii activităților de natură financiară au apărut în proximitatea și la adăpostul Scaunului domnesc, unde se puteau controla birurile și plățile cu rapiditate și se puteau schimba diferitele monede sau efecte aduse de funcționari ori trimiși străini ce roiau în jurul curții cetății Bucureștilor. 

image
A știut Churchill despre intenția germanilor de a bombarda orașul Coventry?
Datorită decriptărilor Enigma, aparent, Churchill a aflat că germanii pregăteau un raid aerian asupra orașului Coventry. Cu toate acestea, nu a ordonat evacuarea orașului și nici nu a suplimentat mijloacele de apărare antiaeriană.