SPER CĂ NU V-AU SCĂPAT
AVENTURILE SEMNELOR SIAMEZE
ÎNTR-UN LOC 
DE DAT CU CAPUL DE PEREŢI. 
SAU ŞTIREA DESPRE ACELE
MOLECULE CU VOCE

● Prinşi în vîltoarea evenimentelor politice, sper că nu v-au scăpat aventurile agentului pervers Sucilă, poliţist la Ordinea Publică din oraşul Vulcan, amantul viceprimăriţei din localitate, care a organizat în casa acesteia orgii sexuale şi i-a transformat pe fiica şi pe fiul ei în pornostaruri. Sau ştirea despre cei doi elevi din Sibiu care au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat pentru că au încercat să copieze: unul dintre ei era nevăzător. (A. M. S.)

● Titlu pe un site de ştiri: „Ce semnale îţi pot face poliţiştii rutieri în trafic? Află-le semnificaţia!“. Oare poliţiştii rutieri or fi aflat semnificaţia semnelor făcute de şoferi? (M. M.)

● Pe o tarabă în Crîngaşi, printre tot soiul de lucruşoare „vintage“ – un urs de pluş, cîteva perechi de pantofi scîlciaţi, o geantă roasă, un tablou cu două pisici siameze –, mi-a atras atenţia titlul unei cărţi: Obsesie indecentă. Oare cum o fi o obsesie inocentă? (S. G.)

● Eu zic că ar trebui scos de pe peretele Spitalului de Urgenţă Floreasca panoul acela de „autopromo“, căci într-un loc de o asemenea gravitate nu poţi să ţii rime puerile ca astea: „Totdeauna şi tuturor gata pentru ajutor“. (M. V.)

● În toată agitaţia noastră de dat cu capul de pereţi, a trecut neobservată o ştire cu potenţial de tragedie: Federaţia ecvestră internaţională permite începînd de vineri, 6 iulie, participarea în competiţii a cailor clonaţi. În mod evident, nimic nu va mai fi la fel. Nici măcar Black Beauty. (L. V.)

● În timp ce savanţii de la CERN descopereau ceea ce se cheamă „particula lui Dumnezeu“, vehiculul NASA numit Curiosity a fost trimis pe Marte pentru a colecta acele molecule organice care demonstrează că acolo a existat, cîndva, viaţă. Treaba asta se va întîmpla luna viitoare. (M. C.)

● Între evaluarea şi suspendarea naţională, o armată de jurnalişti TV-foşti şi viitori miniştri-experţi în orice se întreabă retoric şi inflamat de ce a picat jumătate de ţară bacalaureatul. Unde e şcoala de pe vremuri? Şi care e cauza eşecului dezastruos. Păi, principala cauză e supravegherea video. În ţara unde la Bac (vă amintiţi?) subiectele erau rezolvate cu voce tare, iar 7 luau doar cei care nu puteau scrie după dictare, s-au introdus camere video. Gîndiţi-vă, că tot e de actualitate: cum ar fi fost să urmărim pe viu, la TV, stenogramele care au dus la căderea Guvernului Năstase? Ne-am fi împuşcat cu toţii în tiroidă! (S. S.

CEI MAI MULŢI CITITORI 
AU CONVENIT CĂ GLOBURILE
ROTUNDE ŞI ALBE (ÎN FORMĂ 
DE SUTIEN) CONTINUĂ SĂ SE
ÎNDEPĂRTEZE DE ORA EXACTĂ


● Dau un interviu ziarului rusesc Kommersant. Mă întreabă ziaristul care va fi stategia PDL la referendum. Zic că rămîne de văzut dacă vor chema suporterii la vot sau vor face campanie pentru a sta lumea acasă, ca să invalideze referendumul. Ziaristul rus mă citează ca atare. HotNews traduce articolul. Şi acum să vedeţi comentarii. Cei mai mulţi cititori au convenit că e o diversiune rusească pusă la cale de Kremlin ca să piardă Băsescu referendumul. Mă declar vinovat. (C. G.)

● Dintre toate imaginile văzute la televizor în ultimele săptămîni, trei m-au amuzat cel mai mult: Victor Ponta aşezat cu capul fix între globurile rotunde şi albe ale unui felinar, ca şi cum ar fi avut urechile lui Mickey Mouse (deşi săracul Mickey nu merita aşa ceva!), posterul cu Crin Antonescu purtînd barba dictatorului lui Sacha Baron Cohen (deşi arăta interesant ca bărbat!) şi bodyguard-ul care şi-a tatuat pe bicepşi chipul lui Dan Diaconescu (deşi era un gest înduioşător în felul lui). (M. C.)

● Am fost de curînd să iau un tort de la o cofetărie destul de celebră din Băneasa. Printre altele, în vitrină am descoperit unul în formă de sutien… plin. Cred că era din marţipan, roşu cu alb. (I. P.)

● New York-ul continuă să se îndepărteze de Londra cu aproximativ 2,5 cm în fiecare an. Asta înseamnă că Sydney-ul e tot mai aproape? (M. C.)

● Din cauza arşiţei, pînă şi ceasurile publice s-au dereglat. Miercuri, pe la prînz, nici unul dintre cele trei întîlnite în cale nu arăta ora exactă. Sau poate că m-am dereglat eu şi nu mai ştiu cît e ceasul? (M. M.

CUM AR VENI, ÎMI TOT VIN ÎN CAP
ACU’ PRIMELE LITERE 
ŞI PROVOCĂRILE PENTRU ATUNCI

● S-a scos la licitaţie o felie de pîine prăjită de la nunta prinţului Charles cu prinţesa Diana, din 1981. Cum ar veni, oamenii mor, feliile de pîine prăjită rămîn. (L. V.)

● Îmi tot vin în cap versurile lui Roger Waters: „Mother, should I run for President? / Mother, should I trust the government? / Mother, should I build the wall?“… (M. C.)

● Şi încă una cu presa străină şi mă duc. O ziaristă belgiană mă întreabă dacă-l ştiu pe unul Cristian Pîrvulescu, că tocmai vorbise cu el. Că i-a zis că toată reacţia asta a Europei e provocată de propaganda PDL şi că ea îl credea om serios, dar acu’… Na, ce să-i zic? I-am zis că şi eu îl credeam la fel, dar acu’… (C. G.)

● Am rîs şi anul acesta (dar nu era rîsul meu, ce-i drept) citind perlele de la Bac 2012 de pe gandul.info. Dintre cele mai deosebite, remarcăm: „Relaţia profesor-elev e un amestec năstruşnic de sentimente“; „Conflictul dintre profesor şi elev ajunge şi la vărsare de sînge“; „Nu am o carte preferată, dar am fost impresionat de abecedar, din care am învăţat primele litere, dar şi primele poezii“; „Sper că va (sic!) plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul“ sau, una dintre cele mai delicioase, „Cratima uneori apropie sau alteori depărtează“. (P. M.)

● Aflu abia acum (citind un afiş decolorat care dăinuie la Casa Presei, pe un stîlp) că în zilele de 24-26 februarie 2012 s-a desfăşurat – la Casa Tineretului din Cîmpina – Tîrgul Mierii, în cadrul căruia cei prezenţi puteau participa la un simpozion cu tema „Apicultura şi provocările crizei“. Păcat că n-am ştiut mai din vreme. (D. S.)

● Termenul ştiinţific pentru atunci cînd ţi se zbate ochiul este miokimie. Hai că pe-asta n-o ştiaţi! (M. C.)

Foto: D. Goace