Spital din donații, Familia România, colectare deșeuri electrice

22 iunie 2020
Educație juridică, terapie emoțională și brazi de Crăciun jpeg

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Spitalul modular pentru pacienții cu coronavirus, construit de Asociația Dăruiește Viață în curtea Spitalului Elias, a fost finalizat. Spitalul a costat peste 2 milioane de euro și a fost ridicat exclusiv din donații adunate în ultimele două luni. Peste 250.000 de persoane au donat prin SMS, iar peste 650 de companii au sponsorizat proiectul. 

● Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor au demarat o nouă campanie naţională pentru colectarea deşeurilor electrice. Deşeurile se ridică de la domiciliu, iar participanţii sînt recompensaţi pe loc cu tichete valorice în funcţie de greutatea şi de tipul echipamentelor predate.  

● De Ziua Mondială a Donatorului de Sînge, Heist Industries, cu susținerea Asirom, a lansat Familia România, prima platformă care conectează posibili donatori de sînge. 

● Organizația Salvați Copiii donează 2.000 de tablete copiilor fără acces la educație. 

● AMAZON România a donat 22.000 de lei pentru campania România Salvează România, derulată de Crucea Roșie Română.  

● Asociația Ateliere Fără Frontiere și OMV Petrom au donat elevilor fără posibilități materiale din 14 localități din județul Bacău 200 de calculatoare recondiționate. 

● Unilever, prin brandul Betty Ice, a contribuit în campania 1 centimetru de fapte - cu toții în linia întîi, inițiată de Ștefan Mandachi, cu 320.000 de euro pentru achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă. Campania a ajuns la final, fiind strînse 1,5 milioane de euro de la 33.2019 donatori. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

1025 21 Iamandi jpg
Business as usual
Poate că britanicii, spre deosebire de alte nații mai versatile, mai cameleonice, au exercițiul normalului.
VJ jpg
La aniversară. Valeriu Jereghi în spațiul filmului european
Creator a 19 filme ca regizor, 21 și ca scenarist, opt ca director de imagine și unul ca producător, a fost și actor în patru filme.
1014 23 jpg
„Probabil cel mai aşteptat album rap din ultimii zece ani” – G.P. VOLCEANOV în dialog cu PHUNK B –
Prima mea casetă de hip-hop românesc a fost Familiarizează-te de la La Familia, în 2001, septembrie, de ziua mea, la 7 ani.
p 21 WC jpg
Digital și analogic
Dincolo de sensul intrinsec al unui cuvînt sau al unei expresii, mai există unul, extrinsec, care rezultă din relația acestora cu contextul.
1013 23 Miru fotosoto jpg
„De ce iubim femeile MCs” (II) – G.P. VOLCEANOV în dialog cu MIRU
„Mi-ar plăcea măcar la Conservator, fiind de specialitate, să fie o materie legată de rap.”
image png
Trasul de șireturi
Dar nici cel din urmă nu se oprește vreodată din citit. Nu va declara niciodată că nu mai are nevoie de cărți.
1010 22 coperta jpg
image png
Hoțul de timp
Ei se fortifică în interiorul iluziei de a „avea în mînă accelerarea sau încetinirea călătoriilor la graniță, nu cea geografică, ci cea a veșniciei”
image png
Solidaritatea de aparență
Grație coincidenței onomastice, își însușise fără jenă „faptele de vitejie” ale acestui fotbalist sîrb; și-i mersese de minune pînă să fie descoperit.
image png
Iarna pe uliță
Psihic, însă... mi se pare că e invers.
image png
Privirea ca formă de gîndire în arta lui Marin Gherasim
Preocupările teoretice ale pictorului se manifestă de timpuriu.
p 21 Heinrich B”ll jpg
Dragostea tăiată la montaj. Heinrich Böll despre doliul Germaniei
Dar nu la asta se gîndea Heinrich acum: el se gîndea la speranța care luminase o clipă chipul mamei, numai o singură clipă, dar știa că o clipă înseamnă mult.
index jpeg 7 webp
Ce a căzut, de fapt, în 1989?
Ce nu știm este dacă această situație va dura. Experiența ne arată că omul nu poate trăi fără narative și că istoria la un moment dat se repetă.
pata umana jpg
Pata umană. Despre intoleranță și mizantropie
„Ignoranța nu este un vid, este un preaplin de scenarii și de certitudini.”
p 23 jpg
p 22 Dimitrie Cantemir WC jpg
Cantemir – confluenţe culturale şi aculturaţie
Cel care făcea această observaţie vorbea în bună cunoştință de cauză, sugerînd una din componentele procesului de aculturaţie.
p 22 jpg
Întotdeauna tu, niciodată eu sau despre violența invizibilă
Termenul de „violență psihologică” este intrat de puțini ani în vocabularul colectiv și conștientizat ca fenomen care se petrece și la care am fost și sîntem expuși fără a ne da seama.
987 23 Volceanov jpg
„De ce iubim femeile MCs” – G.P. VOLCEANOV în dialog cu GANI (partea I) –
Cel mai important e să fii true şi pasionat pînă la capăt.
982 22 Lepenies jpg
Muncă intelectuală
Munca intelectuală a lui Martus/Spoerhase e o carte foarte interesantă și plină de învățăminte.
p 23 jpg
În aerul firav al Globului
Ce lecție transfiguratoare despre puterea teatrului este acest spectacol! Și totuși, care Ioana? Ioana pitit/ă în fiecare din noi, care-și dorește să fie ascultat/ă, recunoscut/ă și acceptat/ă. Nimic mai simplu.
980 21 Badescu jpeg
Copel Moscu și jocul de-a realitatea
Filmele lui Moscu sînt documentare ale unei lumi ascunse, a unei alter-realități adevărate, care există, dar nu este într-un mod de la sine înțeles, adică prin însuși faptul de a fi, observată și băgată în seamă.
index jpeg 4 webp
Pe scurt, despre iluzia schimbării
Cădem de acord că aceste vremuri trecute erau frumoase atît pentru fete, cît și pentru băieți.
index jpeg 2 webp
Cu iubirea în minte, cu mintea în iubire
Cînd, la rîndul nostru, iubim o anumită persoană, această iubire se poate extinde la un obiect care i-a fost drag, poate deveni o colecție de obiecte iubite de acel om sau o pasiune pentru un anumit domeniu.
Robert Harron and Gertrude Norman in The Tender Hearted Boy (1913) (cropped) jpg
Iubire "all inclusive” sau prietenie?
Ceilalți, care își investesc energia în mai multe relații, în mai multe preocupări, au de-a face cu limitele, distanța, absența și iubirea neîmpărtășită toată viața.

Parteneri

VOT SIMION GEORGESCU INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Călin Georgescu, niciun cuvânt despre Simion în ultima sa apariție publică. „Am tăcut pentru că am vrut să ascult”
Călin Georgescu nu a făcut nicio referire la candidatul George Simion în prima sa apariție de după 4 mai, când a apărut în secția de vot alături de liderul AUR.
fructe de pădure (5) jpg
Dieta anti-îmbătrânire a creierului: cele mai bune 6 alimente bogate în antioxidanți pentru o minte ascuțită
Experții în sănătate spun că o dietă bogată în alimente vegetale pline de antioxidanți poate proteja celulele creierului, susține memoria și îmbunătățește concentrarea.
Janne Fitzsimmons, Holly, foto Facebook jpg
„Cel mai mare coșmar al unui părinte”. Mamă și fiică, diagnosticate cu cancer una după alta. Ce semne ale bolii au avut?
O mamă din Anglia trece printr-o dramă alături de fiica ei de doar 12 ani. Diagnosticate cu cancer la câteva luni distanță, cele două duc o luptă contracronometru pentru viață.
doja cat profimedia jpg
Doja Cat, cu silicoanele pe afară! Artista a purtat o rochie super decoltată
Doja Cat (29 de ani) a atras toate privirile cu stilul său îndrăzneț și provocator la evenimentul iHeartRadio’s Wango Tango. Artista a purtat o rochie mini albastră, care i-a scos în evidență silueta. Rochia, cu decupaje dramatice și un decolteu adânc, a fost trânsă pe talie și decorată cu paiete st
Candidatul republican la Președintia SUA, Donald Trump și premierul laburist britanic Keir Starmer/ FOTO; Getty Images
Alegerea egoistă a Marii Britanii: De ce a spus „nu” Europei și „da” lui Trump
Marea Britanie a ajuns la un acord cu Trump și va semna un acord istoric cu SUA, în timp ce Uniunea Europeană rămâne cu ochii în soare, iar Ursula von der Leyen nu a fost nici măcar primită la Londra. Europenii sperau în van să fie susținuți de britanici.
0 couple buy enti 1365947 webp
Nu și-au permis un apartament în Marea Britanie, așa că au cumpărat un sat în Franța. Cât i-a costat
Un cuplu din Marea Britanie a visat întotdeauna să se mute în Franța, iar acum este pe punctul de a începe o nouă viață, după ce a cumpărat o fermă abandonată, care pare un mic sat, în Sainte Segros.
VLad Oprea   Facebook jpg
Percheziții la sediul Primăriei Sinaia, în dosarul în care primarul oraşului Vlad Oprea se află sub control judiciar
Procurorii DNA Bucureşti au făcut, luni, percheziţii la sediul Primăriei Sinaia, în dosarul în care primarul oraşului Vlad Oprea se află sub control judiciar.
NICUSOR DAN CONFERINTA 002 POOL INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Nicușor Dan, despre ipoteza în care PSD îi va cere conducerea guvernului: „Voi presa pentru ca România să se schimbe în toate direcțiile”
Candidatul independent la scrutinul de pe 18 mai pentru alegerea președintelui, primarul Capitalei Nicușor Dan, a afirmat, confruntat cu ipoteza în care PSD îi va cere conducerea Guvernului, că a candidat în numele schimbării și va presa pentru ca România să se schimbe în toate direcțiile.
Carmen Trandafir, Emil Gradinescu, foto Instagram jpg
Secretul relației dintre Carmen Trandafir și Emil Grădinescu: „Ne certăm, ne împăcăm”. Ce i-a ținut uniți mai bine de 20 de ani
Cântăreața Carmen Trandafir trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu soțul ei, jurnalistul sportiv Emil Grădinescu, alături de care are o fiică. Cei doi sunt împreună de mai bine de 20 de ani, iar recent au dezvăluit și care este secretul relației lor longevive.