Plogging pentru România, #iesdoarsădonez, acces la educație
Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.
● 3,5 tone de gunoaie și plastic au fost strînse în pădurea Cernica în urmă cu un weekend, de 36 voluntari, în cadrul inițiativei Plogging pentru România.
● Caravanele Salvați Copiii asigură consiliere primăriilor și unităților de învățămînt din 150 de comune și orașe mici pentru implementarea măsurilor de siguranță, ca 30.000 de copii să aibă asigurat accesul la educație.
● Peste 200 de copii sărmani din Iași au văzut pentru prima oară marea, printr-o inițiativă a părintelui Dan Damaschin, care a făcut deja o tradiție din aceste excursii la malul mării.
● Campania #iesdoarsădonez a Donorium ajunge în alte 10 centre de transfuzie sanguină din țară. Donatorii de sînge se pot programa acum și în centrele din: Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galați, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tîrgu Mureș.
● Printr-un SMS-ul la 8845 (2 euro) cu textul NEVOIE, puteți lunar asigura masa și educația copiilor din familiile mai puțin norocoase sprijinite de Organizația Umanitară CONCORDIA.
● Silvia Batorii, o româncă de 28 de ani, lucrează la un satelit care va oferi internet comunităților izolate din Europa și Africa.
● O asistentă medicală din Oradea şi mama ei, ambele bolnave de cancer, au ajuns în stradă din cauza datoriilor şi trăiesc din mila unor săteni din localitatea bihoreană Şumugiu. Au fost găzduite temporar într-o casă bătrînească, prin bunăvoinţa unei familii. Cîţiva tineri din zonă le-au găsit o căsuţă care ar costa, cu tot cu minimele reparaţii, în jur de 17.000 euro și pentru care strîng bani acum.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.