Platforme pentru necesarul de produse medicale, dotări spitale, VecinulTău.ro
Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.
● MAD Intelligence, un think tank digital din România, a lansat o platformă pentru ONG-urile implicate în lupta împotriva COVID-19 din aceste zile, care centralizează nevoile de produse medicale.
● A fost lansată platforma Vecinultau.ro, funcțională la nivel național, care facilitează legătura între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile și voluntarii din imediata lor vecinătate. Scopul e ca voluntarii să ajute cu cumpărături, mersul la farmacie etc.
● Companiile Leroy Merlin și Auchan construiesc lîngă București un centru de tratare preliminară și triere a bolnavilor de coronavirus.
● Un grup de antreprenori români pune gratuit la dispoziția statului primul sistem integrat de înscriere, triere și monitorizare la domiciliu a celor afectati de COVID-19, suspecți, izolați sau aflați în carantină.
● SJU Suceava primește aparatură și echipamente, prin intermediul mecanismului de urgență deschis de Salvați Copiii România și cu ajutorul unei finanțări de 26.500 euro din partea Garanti BBVA Group.
● Asociația MAGIC are un Fond de Urgență către care puteți dona prin SMS la 8844. Aici o listă de echipamente de protecție și aparatură medicală donate către spitalele din București și din țară, săptămîna trecută.
● În 10 zile, cadrele didactice ale Facultății de Farmacie – UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au preparat 816 litri de soluție antiseptică pentru mîini, care va ajunge la cadrele medicale.
Nu uitați de formularul 230, dacă încă nu l-ați trimis, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către orice ONG.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.