Cercul solidarității, Taxiul cu Bomboane, Rocanotherworld
Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.
● Ecotic şi Green WEEE au demarat campania „Intră în cercul solidarităţii”, cu scopul de a recondiţiona echipamentele IT uzate pentru a fi donate către comunităţi defavorizate.
● Lidl și Federația Fundațiile Comunitare din România creează un fond de 250.000 euro pentru inițiative civice în Vaslui, Brașov, Cluj, Oradea și Buftea.
● Prin Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, 31.500 persoane au fost ajutate, 130.000 de euro fiind acordați către 55 de ONG-uri, unități de învățămînt, centre de copii sau bătrîni și grupuri informale.
● Taxiul cu Bomboane, bilanț: kit-uri pentru 150 de copii, kit-uri sanitare +2 kg de detergent pentru 50 de familii și kit-uri pentru activități școlare pentru școli și grădinițe din două sate.
● Spitalul Județean Sibiu a construit un modul extern, dedicat urgențelor, pentru a redeschide mai multe secții non-Covid. Valoarea investiției s-a ridicat la circa 255.000 lei, banii provenind din sponsorizări private, de la C&A, Fundația Comunitară Sibiu și Compa S.A.
● Asociația Free Mioriţa are nevoie de donații pentru proiectul „Pentru copiii munţilor”, prin care puteți ajuta copiii din satele izolate.
● Între 24 și 28 iunie are loc Rocanotherworld 2020, iar banii obținuți din bilete vor susține financiar artiștii care vor urca pe scena festivalului. În plus, aici se vor strînge donații din care vor fi ajutate familiile defavorizate din mediul rural din județul Iași cu pachete cu produse alimentare de bază, produse de curățenie și materiale sanitare.
Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.