500 de titluri în colecția „Top 10+” a Editurii Polirom

23 mai 2020
500 de titluri în colecția „Top 10+” a Editurii Polirom jpeg

Top 10+, una dintre cele mai îndrăgite și mai rîvnite colecții ale Editurii Polirom, numără astăzi 500 de titluri, multe dintre acestea disponibile și în ediție digitală. 2,5 milioane de exemplare vîndute în peste nouă ani de existență a colecției.

Lansată în 2011, „Top 10+” reunește bestselleruri și capodopere ale literaturii de pretutindeni, în format poche, la prețuri accesibile.

„Top 10+” cuprinde titluri semnate de cei mai îndrăgiți scriitori români, precum și de nume mari ale literaturii universale. Laureați Nobel, Pulitzer, Man Booker, Goncourt, Femina, Renaudot etc. Clasici sau voci importante ale literaturii contemporane, lecturi esențiale, precum și lecturi de o actualitate de neocolit, toate acestea se regăsesc în colecția „Top 10+”.

Titlul cu numărul 500 este romanul Cele trei fiice ale Evei, de Elif Shafak.

În perioada 22-29 mai 2020, doar pe www.polirom.ro, orice titlu din colecția „Top 10+” va putea fi achiziționat cu o reducere de 40%.

                     

cele trei fiice ale evei 1 jpg jpeg

Cele mai vîndute 10 titluri din „Top 10+”:

1. Haruki Murakami, Pădurea norvegiană

Traducere din limba japoneză şi note de Angela Hondru

Romanul Pădurea norvegiană, care-şi împrumută titlul de la un hit al formaţiei Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politică agitată a anilor ’60. Naraţiunea opune acestui laitmotiv dur momente de o intimitate emoţională răscolitoare.

2. George Orwell, O mie nouă sute optzeci și patru

Într-o nouă traducere, de Dana Crăciun

O mie nouă sute optzeci şi patru a inspirat o celebră ecranizare, în anul 1984, avîndu-i în distribuţie pe John Hurt, Richard Burton şi Suzanna Hamilton. Romanul O mie nouă sute optzeci şi patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era postatomică, locul de naştere al unui regim totalitar în care orice logică pare să fi fost abolită.

3. Vladimir Nabokov, Lolita

Traducere din limba engleză de Horia Florian Popescu 

Cartea a stat la baza a două celebre ecranizări, prima în regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason în rolul principal, a doua sub bagheta regizorală a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons în rolul lui Humbert Humbert. „Nu voi regreta niciodată că am scris Lolita. A fost asemenea unui joc frumos de puzzle – pe măsură ce-l inventam, îi găseam şi soluţia. Bineînţeles că a eclipsat cu totul celelalte scrieri ale mele, dar nu pot să-i port pică. Un farmec straniu, tandru o învăluie pe această nimfetă mitică.” (Vladimir Nabokov)

4. Elif Shafak, Cele patruzeci de legi ale iubirii

Traducere din limba engleză şi note de Ada Tanasă

Autoarea bestsellerului internaţional Bastarda Istanbulului

Ella Rubinstein – mamă casnică şi soţie nefericită trăind în suburbiile Bostonului zilelor noastre – se angajează, la aproape patruzeci de ani, la o agenţie literară. Într-o zi i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor pe care nu-l cunoaşte. Aşa descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi şi dervişul sufit Shams din Tabrīz. Forţa eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni îl va schimba curînd şi pe al ei. O apologie a iubirii, privită în multiplele sale ipostaze, romanul lui Elif Shafak punctează cu subtilitate diferenţele dintre religie şi spiritualitate, dintre datorie şi iubire.

5. Harper Lee, Să ucizi o pasăre cîntătoare

Traducere din limba engleză de Tatiana Malița

...Să ucizi o pasăre cîntătoare este un roman brutal şi onest, abordînd cu curaj o problematică mereu de interes: rasismul, conflictele sociale şi pierderea inocenţei copi­lăriei, totul filtrat prin ochii unei fetiţe. Un roman publicat acum o jumătate de secol, dar mai actual ca niciodată, devenit reper cultural în Statele Unite ale Americii şi vîndut în peste zece milioane de exemplare. Premiul Pulitzer pentru Harper Lee, trei Oscaruri şi două Globuri de Aur pentru ecranizarea lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck în rolul lui Atticus Finch.

6. F.M. Dostoievski, Idiotul

Traducere din limba rusă şi note de Emil Iordache

Roman în patru părţi

Întors la Petersburg după un lung tratament la sanatoriu, în Elveţia, prinţul Lev Nikolaevici Mîşkin este primit cu îndoială şi luat în rîs de înalta societate a oraşului, care îl socoteşte sărac cu duhul. Mîşkin se poartă cu sinceritate stîngace, percepută de majoritatea oamenilor drept prostie sau perfidie. Idiotul este romanul unei perpetue surprize, al nehotărîrii şi al reacţiei convulsive a umanului faţă de faptele unei societăţi violente care, în lipsa raţiunii, se conduce după instinct şi patimi.

7. Parinoush Saniee, Cel care mă așteaptă

Traducere din limba italiană de Cerasela Barbone

Roman interzis de două ori, Cel care mă aşteaptă a devenit cea mai vîndută carte a tuturor timpurilor în Iran (peste 20 de ediţii). Povestea romanului Cel care mă aşteaptă este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puţin timp înainte de revoluţia iraniană, şi se concen­trează asupra vieţii unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraş dezbinat de conflicte politice şi religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate şi nesiguranţă.

8. Aldous Huxley, Minunata lume nouă

Traducere din limba engleză şi note de Suzana şi Andrei Bantaş

Romanul Minunata lume nouă a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avîndu-i în distribuţie pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy şi Tim Guinee. Minunata lume nouă porneşte de la ideea unei societăţi distopice care, pentru a-şi controla cetăţenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane şi manipularea ei genetică pînă la mascarea minciunii în adevăr absolut. Rezultatul este o combinaţie de realităţi totalitare şi scene din cel mai pur SF, în care cărţile sînt arse şi singura cultură acceptată se naşte din preceptele unui conducător megaloman.

9. Oscar Wilde, Portretul lui Dorian Gray

Traducere şi note de Magda Teodorescu 

Basil Hallward pictează într-o bună zi portretul tulburător al lui Dorian Gray. Doar că, odată cu trecerea timpului, tînărul din tablou îmbătrîneşte, pe cînd modelul lui, Dorian, rămîne neschimbat. Fiecare faptă, fiecare an trecut lasă pe chipul pictat încă un semn, fără ca acest amănunt să fie cunoscut de ceilalţi; doar creatorul lui, Basil Hallward, ştie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urmă va ajunge şi el la confruntarea fatală cu reflexia sa pictată şi va sfîrşi, îmbătrînit fără veste, victimă misterioasă a imaginii din tabloul pe care atît l-a preţuit.

10. F.M. Dostoievski, Frații Karamazov

Traducere din limba rusă şi note de Ovidiu Constantinescu şi Isabella Dumbravă

Roman în patru părţi şi epilog

Fraţii Karamazov, cel din urmă şi cel mai complex roman al lui Dostoievski, este în acelaşi timp povestea scrisă magistral a unui paricid şi o meditaţie filosofică asupra întrebărilor esenţiale ale umanităţii: existenţa lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura colectivă a vinei şi consecinţele dezastruoase ale raţionalismului.

*

Ultimele noastre apariții, aici.

Oferta noastră de carte digitală, aici.

Paginile noastre de Facebook și Instagram

Pagina de FB a colecției „Junior”

1025 21 Iamandi jpg
Business as usual
Poate că britanicii, spre deosebire de alte nații mai versatile, mai cameleonice, au exercițiul normalului.
VJ jpg
La aniversară. Valeriu Jereghi în spațiul filmului european
Creator a 19 filme ca regizor, 21 și ca scenarist, opt ca director de imagine și unul ca producător, a fost și actor în patru filme.
1014 23 jpg
„Probabil cel mai aşteptat album rap din ultimii zece ani” – G.P. VOLCEANOV în dialog cu PHUNK B –
Prima mea casetă de hip-hop românesc a fost Familiarizează-te de la La Familia, în 2001, septembrie, de ziua mea, la 7 ani.
p 21 WC jpg
Digital și analogic
Dincolo de sensul intrinsec al unui cuvînt sau al unei expresii, mai există unul, extrinsec, care rezultă din relația acestora cu contextul.
1013 23 Miru fotosoto jpg
„De ce iubim femeile MCs” (II) – G.P. VOLCEANOV în dialog cu MIRU
„Mi-ar plăcea măcar la Conservator, fiind de specialitate, să fie o materie legată de rap.”
image png
Trasul de șireturi
Dar nici cel din urmă nu se oprește vreodată din citit. Nu va declara niciodată că nu mai are nevoie de cărți.
1010 22 coperta jpg
image png
Hoțul de timp
Ei se fortifică în interiorul iluziei de a „avea în mînă accelerarea sau încetinirea călătoriilor la graniță, nu cea geografică, ci cea a veșniciei”
image png
Solidaritatea de aparență
Grație coincidenței onomastice, își însușise fără jenă „faptele de vitejie” ale acestui fotbalist sîrb; și-i mersese de minune pînă să fie descoperit.
image png
Iarna pe uliță
Psihic, însă... mi se pare că e invers.
image png
Privirea ca formă de gîndire în arta lui Marin Gherasim
Preocupările teoretice ale pictorului se manifestă de timpuriu.
p 21 Heinrich B”ll jpg
Dragostea tăiată la montaj. Heinrich Böll despre doliul Germaniei
Dar nu la asta se gîndea Heinrich acum: el se gîndea la speranța care luminase o clipă chipul mamei, numai o singură clipă, dar știa că o clipă înseamnă mult.
index jpeg 7 webp
Ce a căzut, de fapt, în 1989?
Ce nu știm este dacă această situație va dura. Experiența ne arată că omul nu poate trăi fără narative și că istoria la un moment dat se repetă.
pata umana jpg
Pata umană. Despre intoleranță și mizantropie
„Ignoranța nu este un vid, este un preaplin de scenarii și de certitudini.”
p 23 jpg
p 22 Dimitrie Cantemir WC jpg
Cantemir – confluenţe culturale şi aculturaţie
Cel care făcea această observaţie vorbea în bună cunoştință de cauză, sugerînd una din componentele procesului de aculturaţie.
p 22 jpg
Întotdeauna tu, niciodată eu sau despre violența invizibilă
Termenul de „violență psihologică” este intrat de puțini ani în vocabularul colectiv și conștientizat ca fenomen care se petrece și la care am fost și sîntem expuși fără a ne da seama.
987 23 Volceanov jpg
„De ce iubim femeile MCs” – G.P. VOLCEANOV în dialog cu GANI (partea I) –
Cel mai important e să fii true şi pasionat pînă la capăt.
982 22 Lepenies jpg
Muncă intelectuală
Munca intelectuală a lui Martus/Spoerhase e o carte foarte interesantă și plină de învățăminte.
p 23 jpg
În aerul firav al Globului
Ce lecție transfiguratoare despre puterea teatrului este acest spectacol! Și totuși, care Ioana? Ioana pitit/ă în fiecare din noi, care-și dorește să fie ascultat/ă, recunoscut/ă și acceptat/ă. Nimic mai simplu.
980 21 Badescu jpeg
Copel Moscu și jocul de-a realitatea
Filmele lui Moscu sînt documentare ale unei lumi ascunse, a unei alter-realități adevărate, care există, dar nu este într-un mod de la sine înțeles, adică prin însuși faptul de a fi, observată și băgată în seamă.
index jpeg 4 webp
Pe scurt, despre iluzia schimbării
Cădem de acord că aceste vremuri trecute erau frumoase atît pentru fete, cît și pentru băieți.
index jpeg 2 webp
Cu iubirea în minte, cu mintea în iubire
Cînd, la rîndul nostru, iubim o anumită persoană, această iubire se poate extinde la un obiect care i-a fost drag, poate deveni o colecție de obiecte iubite de acel om sau o pasiune pentru un anumit domeniu.
Robert Harron and Gertrude Norman in The Tender Hearted Boy (1913) (cropped) jpg
Iubire "all inclusive” sau prietenie?
Ceilalți, care își investesc energia în mai multe relații, în mai multe preocupări, au de-a face cu limitele, distanța, absența și iubirea neîmpărtășită toată viața.

Parteneri

Gimnasta Ana Barbosu primeste medalia de bronz in cadrul unei ceremonii organizate in Bucuresti, 16 august 2024  Inquam Photos  George Calin (7) jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
O acriță cunoscută și-a lansat o carte cu fantezii sexuale. „Mă simt foarte confortabil să…”
Are o carieră de mare succes la Hollywood, dar asta n-a împiedicat-o să facă valuri cu cartea controversată publicată recent. Despre ce vedetă e vorba?
BCR Sport Arena Streetball Finala 013 jpg
459175604 1039992474189268 6365789259493596213 n jpg
Asia Express 2024. „M-am speriat foarte tare!” Victor Slav și Selina au căzut în lac cu bicicleta. Care a fost echipa care a obținut imunitatea mare
În cea de-a 8-a ediție a emisiunii Asia Express-Drumul Zeilor, din 10 septembrie, Victor Slav și Selina au trecut printr-un incident neplăcut. „Au început să mă treacă toate stările de panică, frică, realizare a momentului, m-am speriat foarte tare”, a spus Selina.
Vinicius facebook jpg
America de Sud, preliminarii incendiare pentru Mondiale: Argentina și Brazilia, bătute. Seleção, în mare criză
Șase echipe vor obține biletele pentru CM 2026, iar locul 7 din 10 va juca un baraj de calificare.
gheata ten jpg
Secretul femeilor din China pentru un ten oglindă. Ce folosesc pentru a nu avea coșuri și alte imperfecțiuni, dar și pentru a scăpa de riduri
Îngrijirea tenului acasă a devenit un obicei practicat de majoritatea doamnelor și domnișoarelor. În timp ce unele optează pentru creme scumpe, altele aleg să își îmbunătățească pielea cu diverse trucuri rapide, ieftine și naturale.
Eclipsa de luna luna rosiatica 15 16 mai 2022 FOTO EPA-EFE
Cum să folosiți orezul și frunzele de dafin pentru a atrage abundența în viața voastră înainte de eclipsa de lună din septembrie
Pe 18 septembrie, vom fi martorii unui fenomen ceresc captivant: o eclipsă de Lună. Acest eveniment, în care Luna blochează parțial lumina Soarelui, oferă o oportunitate ideală pentru a efectua ritualuri menite să atragă abundența și să maximizeze energiile transformatoare ale cosmosului.
criminalul de la constanta jpg
De ce le-a omorât și cum a încercat „Șacalul” să-și ascundă urmele. Adolescentul de 15 ani, complice al crimelor oribile de la Constanța, le-a spus tot procurorilor
Un bărbat din Constanța, cunoscut sub porecla de „Șacalul”, a fost arestat preventiv sub suspiciunea că ar fi comis două crime brutale. Victimele, două tinere care activau ca escorte de lux, au fost alese de pe un site de anunțuri, iar motivul uciderii lor a fost jaful.
umbrela ploi jpg
Vin ploile în aproape toate regiunile țării. Județele care intră sub cod galben
Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, cod galben de vreme rea în mare parte din țară.
image
image
image