Urbanul & trecutul istoric
Are România suficiente şi destul de variate festivaluri de muzică?
Piaţă consumatorilor de festivaluri de la noi a devenit tot mai mare şi mai pretenţioasă, avînd ca termen de comparaţie festivaluri mari din afară, ca Exit, Sziget, Balaton Sound. Consider că sîntem pe un trend bun, avem tot mai multe festivaluri de anvergură, cu tot mai mulţi artişti participanţi de anvergură. Şi nu mă refer doar la muzicieni, ci şi la actori, regizori etc.
Cum s-a conturat conceptul Festivalului „Electric Castle“?
Este un proiect la care lucrăm de vreo doi ani. Aveam deja în spate o experienţă mare, în organizarea evenimentelor, ştiam de Castelul Bánffy şi aşa ne-am conturat conceptul de festival, în jurul acestui monument spectaculos. Noul şi urbanul, combinate cu un trecut plin de istorie. Încercăm, astfel, să atragem atenţia în primul rînd asupra castelului, să-l repunem pe harta turistică a României şi să grăbim procesul lui de restaurare. Vrem să oferim o experienţă nouă şi completă. Concertele celor 80 de artişti sînt doar unul dintre motivele pentru care cineva ar veni la „Electric Castle“. Pînă la urmă, este o poveste, o experienţă completă creată de locaţie, activităţile de acolo (expoziţii, proiecţii, sporturi extreme) şi muzică.
Ce opţiuni de acomodare au cei care vor să vină din ţară?
Vom avea o zonă de camping cu toate facilităţile necesare (duşuri, toalete, securitate, cutii de valori). Cei care vor veni cu rulotele vor avea o zonă specială unde pot parca. Va mai exista şi posibilitatea de cazare la localnici, am făcut o listă pe site-ul nostru cu cei dispuşi să închirieze camere. Va exista şi o zonă de food court, cu mîncare variată, pentru toate gusturile: grătare, mîncare gătită, vegetariană, salate, fructe sau dulciuri. Cei care vor dori să rămînă toate cele trei zile vor avea la dispoziţie tot ce le trebuie.
Andi Vanca este PR-ul Festivalului „Electric Castle“ (21-23 iunie) de la Castelul Bánffy (Cluj-Napoca). Mai multe la electriccastle.ro.
a consemnat Marius CHIVU