«TATAIA nu are limită de vîrstă»
Cum s-a dezvoltat revista TATAIA vreme de 5 numere?
N-am cum să spun că am avut un plan schiţat minuţios pe 5 ani. Am ştiut că TATAIA trebuie să fie un pic înaintea vremurilor şi ne-am opus vehement să gîndim conţinutul în funcţie de cum şi ce se vinde. În spatele revistei se află Asociaţia NOI FACEM BINE. Echipa de bază e destul de mică, sîntem patru oameni plus doi interni şi încă cîţiva helpări din cînd în cînd. Dar pînă acum au scris, desenat şi fotografiat în TATAIA peste 250 de oameni. Pe lîngă îndîrjirea noastră de a ţine o publicaţie tipărită pe vremurile astea, fără contribuţia acestor oameni nu s-ar fi construit nimic.
Cui se adresează revista?
TATAIA nu are limită de vîrstă. Se adresează oamenilor deschişi la nou şi oamenilor care nu au acces în altă parte la genul acesta de conţinut. Se adresează visătorilor, creatorilor, comentatorilor, expectatorilor şi nerăbdătorilor. Se adresează atît celor cărora le place să citească, cît şi celor care se mulţumesc să răsfoiască şi să privească. Se recomandă plimbarea lui TATAIA în vacanţă şi păstrarea revistei la capul patului.
Ce găsim în TATAIA #5?
Găsim o doză forte de misticism contemporan românesc (mainly). De fapt, găsim un soi de vuiet de viziuni independente care gravitează în jurul ideii de umanitate şi societate umană dintr-o perspectivă universală. Se fac paşi curajoşi către o nouă paradigmă care, în termeni actuali, pot părea pure incursiuni SF. Sînt articole care propun noi abordări asupra implicării sociale, articole care ne introduc în alte dimensiuni ale realităţii şi multe lucrări literare şi vizuale care te transpun într-un univers paralel. Este încurajator că pentru #5 am primit pe tataia.net/ trimitechestii cele mai multe şi cele mai bune materiale de pînă acum.
Mihai Sibianu este publisher/cofondator al revistei TATAIA. Mai multe la tataia.net.
a consemnat Marius CHIVU