„Povestiri pentru oamenii tineri la minte“
De ce o revistă exclusiv de povestiri?
Dacă vrei să consumi imaginaţie, unde te duci? Dacă vrei să-ţi limpezeşti creierul şi să-i activezi din nou rotiţele prin care asociază neaşteptat idei şi creează poveşti, unde te duci? Ei, din luna martie a acestui an te duci şi plonjezi în Revista de Povestiri. De aceea o revistă de povestiri, pentru că mi s-a părut că e nevoie de o oază de felul acesta. Povestiri de maximum trei pagini şi nu mai mult, pentru că în vremuri de stres ne-am pierdut răbdarea şi pentru că această constrîngere de dimensiune face să rămînă în texte doar ceea ce merită cu adevărat scris.
Cine scrie şi pentru cine se scrie în Revista de Povestiri?
Scriu în cea mai mare parte autori care nu mai publicaseră înainte. A existat un nucleu iniţial pe care l-am format din cercul meu de cunoştinţe despre care consideram că scriu bine. Mai tîrziu s-au alăturat colaboratori pe care i-am ales dintre cei care au candidat la acest statut trimiţîndu-mi cîteva povestiri pe mail, ca demo. Dintre scriitorii cu experienţă ne lăudăm cu Florin Iaru, Iulian Tănase, Liviu Radu, Michael Hăulică plus mai tinerii poeţi Matei Hutopila şi Iv cel naiv. În afară de colaboratorii permanenţi, în fiecare număr publicăm în jur de patru cititori care au trimis povestiri de maximum 4000 de semne pe adresa celuilalt editor al revistei, Motanov Motanul Mov, care dă feedback pe textele primite, le alege şi le editează pentru publicare. Pentru cine se scrie? Pentru oamenii tineri la minte.
Ce găsim în numărul curent?
Tocmai a apărut nr. 4 al Revistei de Povestiri şi, ca în fiecare număr, găsiţi povestiri scrise de colaboratori noi. Altfel, principiul e acelaşi: ficţiune scurtă şi variată, imaginaţia la putere!
Simina Diaconu este editor al Revistei de Povestiri. Mai multe la www.revistadepovestiri.ro.
a consemnat Marius CHIVU