„România Sălbatică” - de azi în cinematografele din toată țara!

17 septembrie 2021
„România Sălbatică”   de azi în cinematografele din toată țara! jpeg

Peste 1.500 de oameni au participat la Premiera de Gală de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu”

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămînă de proiecții filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de orașe din țară. Găsiți aici programul primei săptămîni

amfiteatrul mihai emiescu photo by anda stancescu jpg jpeg

                             Foto: Amfiteatrul „Mihai Eminescu”. Credit foto: Anda Stăncescu

Premiera de Gală, de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din capitală, a strîns peste 1.500 de oameni care s-au bucurat în aer liber de imaginile spectaculoase surprinse de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. În deschidere, actrița Monica Bîrlădeanu, unul dintre Susținătorii România Sălbatică, a adresat un mesaj cald publicului, înainte de a introduce live performance-ul Bucharest Film Orchestra, dirijată de Tiberiu Soare: „pentru mine a fost o călătorie extraordinar de emoționantă, într-o Românie paradisiacă, plină de povești de o intimitate absolut uluitoare”.

monica birladeanu photo by anda stancescu jpg jpeg

                                    Foto: Monica Bîrlădeanu. Credit foto: Anda Stăncescu

După ce au ascultat piese de pe coloana sonoră originală a filmului, iubitorii de film și natură prezenți la Amfiteatru au putut viziona în premieră un scurt clip de making-of care a descoperit o mică frîntură din eforturile depuse pentru realizarea documentarului, dar a dat indicii și despre raritatea imaginilor surprinse. La final, echipa filmului a fost aplaudată minute în șir, primind numeroase întrebări și reacții calde din partea publicului. Puteți urmări filmul de making-of aici

„Ne bucurăm să fim cei care reușesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atît de multe orașe și cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toți, cu mic cu mare, așadar vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întîmpla în cît mai multe locuri din țară”, a declarat Oana Furdea, Manager de distribuție Transilvania Film.

România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit Premiul Publicului și a fost cel mai vizionat film al ediției. Ulterior a fost prezent în mai multe festivaluri și evenimente de film din țară, unde a continuat să umple sălile și spațiile în aer liber – TIFF Sibiu, Făgăraș Fest, Serile Filmului Românesc (Iași), TIFF Brașov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timișoara, Tășnad, Tîrgu Lăpuș), Cinelatino (Călărași, Cîmpina), Central European Film Festival (Timișoara), RowmaniaFest (Tulcea) și Alpin Film Festival (Brașov), unde a primit Premiul „Carpați”, oferit celui mai bun film de promovare a Munților Carpați. În acest weekend filmul este în programul celei de-a 4-a ediții TIFF Oradea, sîmbătă 18 septembrie, de la ora 20:45, la Palatul Baroc.

at jpg jpeg

                                           Foto: Adrian Titieni. Credit foto: Șerban Pârvu

Povestea celui mai original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar muzica e semnată de compozitorul Alexei Țurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut șansa de a vedea pelicula. Dincolo de imaginile fabuloase pe care documentarul le promite, coloana sonoră este un alt element de autenticitate - o inițiativă muzicală curajoasă, prima după aproape 20 de ani, compusă și înregistrată pentru orchestră. Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de muzică de film din țară, a avut misiunea de a interpreta partiturile minuțios scris de Corina Ciuplea, dirijată fiind de Tiberiu Soare. Întreg procesul a fost înlesnit de echipa profesionistă de la UNDA Recording, mixajul final fiind opera lui Dan Georgescu.

orchestra 1 jpg jpeg

                                Foto: Bucharest Film Orchestra. Credit foto: Șerban Pârvu

Piesa centrală a filmului România Sălbatică se numește „Du-mă, vîntule!”, a fost compusă special pentru documentar, și este interpretată de Mădălina Pavăl, o artistă desăvîrșită care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne, în muzica mainstream.

Ioan Filip și echipa Smart Sound Studios sînt cei care s-au ocupat de creația și post-producția sunetului, reușind să completeze cu mult efort și migală atmosfera sălbatică din cadrul filmului documentar. Dan Dinu semnează scenariul și regia, în timp ce Cosmin Dumitrache a fost responsabil de imagine și montaj. Producători executivi:  Hanka Kastelicová - HBO Europe, Tudor Giurgiu - Libra FilmsMatei Truța - Libra Films și Vlad Rădulescu - Avanpost Media.

România Sălbatică este o producție NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media și și distribuită de Transilvania Film.

clipboard01 jpg jpeg

La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile integrate de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o pînă acum!

***

Realizat cu sprijinul: Kaufland România și BCR

Recomandat de: Europa FM

Parteneri media: Adevărul, Dilema veche, Historia, National Geographic, Decît o Revistă, Radio România Cultural, AGERPRES, Cinemagia, Zile și Nopți, Descoperă.ro, Savantgarde.

Partener de monitorizare: mediaTRUST

***

Noutăți, programul evenimentelor din țară și povești din culisele filmărilor vor fi postate pe pagina de Facebook a filmului precum și pe pagina de Instagram.

TrailerYouTubeFacebook

Mai multe informații: www.romaniasalbatica.ro

dilemaveche ro   Literatura clasica pentru copii   De ce merita redescoperita jpg
Literatura clasică pentru copii: De ce merită redescoperită
"A fost odată, ca niciodată..." Cine nu-și amintește aceste cuvinte magice care deschideau porțile unei lumi fantastice?
dilemaveche ro   Dragostea pentru lectura O mostenire pentru generatiile viitoare jpg
Dragostea pentru lectură: O moștenire pentru generațiile viitoare
Îți amintești de clipele petrecute în copilărie când stăteai cufundat în paginile unei cărți captivante?
comunism jpg
Istoria comunismului: lecturi esențiale pentru a înțelege un fenomen global
Comunismul a fost un fenomen global care a influențat profund secolul XX, iar studiul său continuă să fie de mare interes pentru istorici, politologi și publicul larg.
comunicat instituto cervantes espacio femenino 2024 jpg
Cinema feminin din Spania și America Latină, în luna martie, la Institutul Cervantes din București
Și în acest an, luna femeii este sărbătorită la Institutul Cervantes cu o serie de filme care aduc în atenția publicului o serie de creații cinematografice semnate de artiste din spațiul cultural hispanic.
1038 16 IMG 20220219 WA0027 jpg
Compilați, compilați...
Îi las plăcerea să reflecteze asupra
p 17 jpg
La contactul cu pielea
Smoke Sauna Sisterhood e pe de-a-ntregul cuprins în titlul său: într-o saună retrasă.
1038 17b Idles Tangk webp
Tobe + chitare = love
Nu știi neapărat ce vrea să fie acest prolog, dar exact fiindcă e un prolog mergi mai departe
image png
387326384 1387431755465458 2939236580515263623 n jpg
Orice sfârșit e un nou început
Când faci febră, când plângi din senin, când râzi cu toată gura știrbă.
Afișe Turneul Național 08 jpg
Martie este luna concertelor de chitară
În perioada 16-30 martie 2024, Asociația ChitaraNova vă invită la concertele din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”.
426457521 938541944508703 1123635049469230038 n jpg
One World Romania – Focus Ucraina: proiecție „Photophobia”
„Photophobia” marchează doi ani de la începerea războiului în Ucraina și va avea loc pe 24 februarie la Cinema Elvire Popesco.
1037 15 Maria Ressa   Cum sa infrunti un dictator CV1 jpg
O bombă atomică invizibilă
Ce ești tu dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?
p 17 2 jpg
Spectacol culinar
Dincolo de ținuta posh, respectabilă și cam balonată, a filmului, care amenință să îl conducă într-o zonă pur decorativă, cineastul găsește aici materia unei intime disperări.
1037 17 cop1 png
Liric & ludic
Esența oscilează între melancolie și idealism romantic.
Vizual FRONT landscape png
FRONT: expoziție de fotografie de război, cu Vadim Ghirda și Larisa Kalik
Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina, se deschide expoziția de fotografie de război FRONT, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) din București.
image png
Lansare de carte și sesiune de autografe – Dan Perșa, Icar 89
Vă invităm joi, 15 februarie, de la ora 18, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Dan Perșa, autorul romanului Icar 89, publicat în colecția de literatură contemporană a Editurii Humanitas.
p 16 O  Nimigean adevarul ro jpg
Sfidarea convențiilor
O. Nimigean nu doar acordă cititorului acces la realitatea distorsionată pe care o asamblează, ci îl face parte integrantă a acesteia.
1036 17 Summit foto Florin Stănescu jpg
Teatru de cartier
Dorința de a surprinde tabloul social în complexitatea lui, cu toate conexiunile dintre fenomene, are însă și un revers.
p 23 Compozitie pe tema Paladistei, 1945 jpg
Victor Brauner – Paladienii și lumea invizibilului
Reprezentările Paladistei sînt prefigurări fantastice în care contururile corpului feminin sugerează grafia literelor unui alfabet „erotic“ care trimite la libertatea de expresie a scrierilor Marchizului de Sade.
1 Afiș One World Romania 17 jpg
S-au pus în vînzare abonamentele early bird pentru One World România #17
Ediția de anul acesta a One World România își invită spectatorii în perioada 5 - 14 aprilie.
Poster orizontal 16 02 2024 Brahms 2  jpg
INTEGRALA BRAHMS II: DIRIJORUL JOHN AXELROD ȘI VIOLONISTUL VALENTIN ȘERBAN
Vineri, 16 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la Sala Radio la cel de-al doilea concert dintr-un „maraton artistic” dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani.
1035 16 coperta bogdan cretu jpg
Două romane vorbite
Roman vorbit prin încrucișări de voci, ele însele încrucișate biografic în feluri atît de neașteptate, cartea lui Bogdan Crețu reușește performanța unei povești de dragoste care evită consecvent patetismul.
p 17 2 jpg
Plăcerea complotului
Pariser nu e naiv: Europa nu mai e aceeași.
1035 17 The Smile Wall Of Eyes 4000x4000 bb30f262 thumbnail 1024 webp
Forme libere
Grupul The Smile va concerta la Arenele Romane din București pe data de 17 iunie 2024, de la ora 20.

Parteneri

Imaginea Coifului de la Coțofenești, în Fototeca Institutului de Studii Social-Politice (© Facebook / Arhivele Naționale ale României)
Noi săpături arheologice în zona în care a fost găsit coiful de la Coțofenești
Arheologii din Prahova vor efectua noi săpături în zona în care a fost găsit coiful de la Coțofenești, în urmă cu aproape 100 de de ani, specialiștii presupunând că în această zonă ar exista o cetate getică.
image png
POLITICO: Zilele lui Elon Musk la Casa Albă sunt numărate
Preşedintele Donald Trump a comunicat cercului său restrâns, inclusiv membrilor cabinetului său, că Elon Musk se va retrage în următoarele săptămâni din rolul său actual de partener de guvernare, de animator omniprezent şi de om care mânuieşte securea reducerilor bugetare la Washington.
masina de spalat, foto shutterstock jpg
Un medic spune cum te poate îmbolnăvi mașina de spălat. Mulți fac această greșeală!
Mașina de spălat este indispensabilă în orice locuință, dar dacă nu este folosită corect, ar putea să ne afecteze sănătatea. Un medic a spus că un obicei greșit în folosirea acesteia ne-ar putea îmbolnăvi!
foto facebook alexandru muraru png
Șeful Comisiei SIE avertizează că există riscuri de interferențe în alegeri din partea Rusiei
Alexandru Muraru avertizează că există riscuri de interferențe în alegeri din partea Rusiei, „fie prin amplificarea tensiunilor, a atacurilor cibernetice ori a campaniilor de influență”.
bombardier strategic rus Tu 22M3 Foto X jpg
Un bombardier strategic rusesc s-a prăbușit în Siberia. O persoană a murit după ce s-a catapultat
Un bombardier strategic rus Tu-22M3 s-a prăbușit miercuri, 2 aprilie, în regiunea Irkutsk din sud-estul Siberiei din cauza unei defecțiuni tehnice, a declarat guvernatorul local Igor Kobzev.
Banner Octavian Ursulescu
Octavian Ursulescu, uitat de artiștii pe care i-a ajutat la debut: „N-am pretenții de recunoștință, dar m-aș fi așteptat să mă salute!”
Octavian Ursulescu, uitat de artiștii pe care i-a ajutat la debut? „Nu am pretenții de recunoștință”
Ce trebuie să ştii despre zona zoster
Vaccinul care poate să combată și demența. „Femeile beneficieză cel mai mult”
Un nou studiu a arătat că vaccinarea împotriva zonei zoster reduce cu 20% riscul persoanelor în vârstă de a dezvolta demență în următorii șapte ani.
Candidați alegeri - colaj Crin Antonescu Victor Ponta George Simion Nicusor Dan si Elena Lasconi. Foto Inquam Photos
Ce se ascunde în spatele propunerii lui Nicușor Dan de a negocia cu Antonescu și Lasconi o ieșire din cursa pentru Cotroceni
Datele sondajelor înainte de debutul campaniei prezidențiale prevăd o cursă strânsă și un posibil scenariu complicat în turul II, context în care Nicușor Dan dă de înțeles că poate negocia o retragere cu Elena Lasconi și Crin Antonescu, pentru a asigura șansele unui pro-european.
image png
Răzbunarea rudelor. Bărbat omorât în bătaie după ce și-a înșelat soția și a lăsat-o însărcinată pe concubină
Cinci persoane au fost reţinute într-un dosar de omor, violarea domiciliului şi distrugere, comise în comuna Augustin, a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.