DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

Fierbinteanu Ctrol PWOL afis web portrait jpg
Fierbințeanu – „Perfect World Of Love”, live la București
Grupul Fierbințeanu revine la București – duminică, 6 noiembrie, de la ora 20, la Control Club – cu Perfect World Of Love
poster Princess Chelsea Control 28 10 jpg
Prințesa în Control
Princess Chelsea revine live în Club Control din București vineri 28 octombrie, ca parte a turneului de promovare pentru noul album, Everything Is Going To Be Alright, recent lansat.
Event Catalina Dumitrescu In interior jpg
În interior. Momente de întîlnire cu tine însuți, dezbatere cu Cătălina Dumitrescu, Ramona Popa, Vlad Stroescu și Lidia Bodea
Vă invităm să răspundem împreună la aceste întrebări sîmbătă, 29 octombrie, ora 17.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, la întîlnirea cu psihoterapeuții Cătălina Dumitrescu și Ramona Popa, medicul psihiatru Vlad Stroescu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.
310648806 2007228169666841 8137952637017787754 n png
„Regina Maria - Fapte și Vorbe”, un podcast original HISTORY Channel cu ocazia Centenarului Încoronării
Intitulată „Regina Maria - fapte și vorbe”, mini-seria audio în 5 episoade este realizată de istoricul Mihaela Simina și îmbină două componente de conținut interconectate.
event seara de film 28 August Bucuresti 02 jpg
ZILELE SOFIA NĂDEJDE 2022 - SCURTMETRAJE REALIZATE DE FEMEI Proiecție la București – 28 august ora 19.00 MNLR
Duminică, 28 august, în cadrul evenimentului Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a, în Sala Iosif Naghiu a MNLR (Calea Griviței 64), va avea loc o proiecție de scurtmetraje românești regizate de femei.
POSTER MR Op4 jpg
Musica Ricercata Festival Op. 4 – „Ramificări”
Ediția a patra a Musica Ricercata Festival, „Ramificări”, are la bază un concept dedicat păcii, provenit din descoperirea dirijorului Gabriel Bebeșelea la Napoli, opera „La foresta d’Hermanstad” („Pădurea Sibiului”).
Calatorie pe urmele conflictelor de langa noi jpg
Carte nouă la Humanitas: „Călătorie pe urmele conflictelor de lîngă noi: Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia” de Sabina Fati
Vă prezentăm un fragment din „Călătorie pe urmele conflictelor de lîngă noi: Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia” de Sabina Fati, carte apărută de curînd la Editura Humanitas, în Colecția Memorii/Jurnale. Volum cu fotografiile autoarei.
Piața Unirii din Cluj Napoca   Foto Nicu Cherciu jpg
Spectatorii sînt așteptați la un eveniment impresionant, care ia startul în Piața Unirii din Cluj-Napoca
Pînă pe 26 iunie, cel mai mare eveniment cinematografic din România va aduce în orașul recent desemnat UNESCO City of Film peste 350 de proiecții.
Al Tomescu jpg
Alexandru Tomescu cîntă „Anotimpurile” lui Vivaldi
„Anotimpurile” lui Vivaldi sînt interpretate la Sala Radio de apreciatul violonist Alexandru Tomescu, în concertul ce închide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio.
Sala Radio 8 iunie 2022 jpg
Concert Mozart / Haydn la Sala Radio
Miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 19:00, veți avea ocazia de a asculta la Sala Radio un concert Mozart / Haydn prezentat de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.
MRM 9iun landscape 1920x1080 png
„Moștenitorii României muzicale”. Recital susținut de pianistul Cristian Sandrin
Un eveniment la Sala Radio: Variațiunile Goldberg de Johann Sebastian Bach, interpretate de pianistul Cristian Sandrin, în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, joi, 9 iunie, ora 19.00.
QT Headshot   Photo Credit is art streiber JPG
„A fost odată la Hollywood”, debutul literar al marelui regizor Quentin Tarantino, cartea-eveniment în luna mai la Humanitas Fiction
Cartea va fi lansată miercuri, 25 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr.38) și sîmbătă, 4 iunie, ora 12.00, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest (Romexpo, Pavilion B2, standul Editurii Humanitas).
TIFF 2022 Make Films Not War jpg
Îndemn la pace în campania de imagine TIFF 2022: Make Films, Not War!
Campania vizuală a celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie, Cluj-Napoca) transmite un mesaj lipsit de orice urmă de echivoc: Make Films, Not War!
Afis Sala Radio 20 mai 2022 jpg
Violonistul Gabriel Croitoru interpretează unul dintre cele mai frumoase concerte de vioară compuse vreodată
Bruch se temea de succesul a ceea ce avea curînd să devină unul dintre cele mai des cîntate concerte de vioară compuse vreodată: Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră.
În Joia Mare, Concert de Paște la Sala Radio jpeg
În Joia Mare, Concert de Paște la Sala Radio
În Joia Mare (21 aprilie), de la ora 19:00, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, vor evolua pe scena Sălii Radio două dintre ansamblurile Radio România: Orchestra Naţională Radio și Corul Academic Radio (pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu).
Carte nouă la Humanitas: „Ultimii cai din stepă” de Maja Lunde jpeg
Carte nouă la Humanitas: „Ultimii cai din stepă” de Maja Lunde
Distopie a dezastrului postclimatic, poveste de dragoste, dramă familială, roman de aventuri de călătorie, cartea șochează, incită și îndeamnă la reflecție.
Concert integral cu muzică braziliană jpeg
Concert integral cu muzică braziliană
Miercuri, 6 aprilie, de la ora 19:00, unul dintre cei mai apreciați dirijori brazilieni – Cláudio Cohen – este invitat special la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, într-un concert integral cu muzică clasică braziliană.
„Cunoașterea în era digitală”   serie de conferințe online (partea a II a) jpeg
„Cunoașterea în era digitală” - serie de conferințe online (partea a II-a)
Colegiul Noua Europă – Institut de Studii Avansate, București continuă seria de conferințe online Cunoașterea în era digitală în semestrul al II-lea al anului academic în curs, în perioada martie - iunie 2022.
Pianistul belgian Julien Libeer, invitat la Sala Radio jpeg
Pianistul belgian Julien Libeer, invitat la Sala Radio
Miercuri, 30 martie 2022 (de la ora 19:00), muzicianul belgian va interpreta, alături de Orchestra de Cameră Radio, Concertul nr. 27 pentru pian și orchestră semnat de Mozart.
„Saloanele SoNoRo” – cinci documentare scurte despre muzică și muzicieni disponibile gratuit, online pe platforma art raiffeisen ro jpeg
„Saloanele SoNoRo” – cinci documentare scurte despre muzică și muzicieni disponibile gratuit, online pe platforma art.raiffeisen.ro
Tema comună a celor cinci documentare este muzica, poveștile construind un traseu subiectiv către frumusețea vie a acestei arte, fie că este vorba de pasiunea și implicarea interpretului sau despre intensitatea creației și detaliile ce îmbogățesc percepția operei.
Carte nouă la Humanitas: „Cazul scriitorului dispărut” de Andrei Manolescu jpeg
Carte nouă la Humanitas: „Cazul scriitorului dispărut” de Andrei Manolescu
Vă prezentăm un fragment din Cazul scriitorului dispărut, romanul lui Andrei Manolescu, redactor-șef adjunct la revista Dilema veche, volum publicat de curînd în colecția Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas.
Noutate la Editura Litera – „Oamenii lui Putin” de Catherine Belton jpeg
Noutate la Editura Litera – „Oamenii lui Putin” de Catherine Belton
Una dintre cele mai comprehensive și mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin
La 21 de ani, pianista Kira Frolu cîntă concertul compus de Mozart la aceeași vîrstă jpeg
La 21 de ani, pianista Kira Frolu cîntă concertul compus de Mozart la aceeași vîrstă
Miercuri, 9 martie 2022, de la ora 19:00, veți avea ocazia să o aplaudați pe Kira Frolu la Sala Radio. Alături de Orchestra de Cameră Radio, tînăra pianistă va interpreta Mozart: Concertul nr. 9 pentru pian și orchestră – Jeunehomme, creat de marele Amadeus la doar 21 de ani.
De la „Lacul lebedelor” la „Carmen”: seară de balet la Sala Radio jpeg
De la „Lacul lebedelor” la „Carmen”: seară de balet la Sala Radio
Vineri, 4 martie, de la ora 19:00, primul concert al primăverii aduce la Sala Radio cîteva dintre cele mai frumoase fragmente compuse vreodată pentru arta dansului.
Centenar Horia Damian jpeg
Centenar Horia Damian
Academia Română a marcat centenarul nașterii marelui artist roman Horia Damian (1922 – 2012) inaugurînd în Sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei o expoziție conținînd picturi, desene, litografii, sculpturi și documente din colecția criticului și istoricului de artă Radu Varia, prieten și promotor al artistului.
Serile Radio România Muzical – 25, la Sala Radio jpeg
Serile Radio România Muzical – 25, la Sala Radio
Trei seri muzicale excepționale la Sala Radio marchează aniversarea a 25 ani de existență ai unicului post românesc dedicat muzicii clasice: Radio România Muzical. În 23, 24 și 25 martie, ora 19.00: două concerte și un recital, ilustrînd proiecte semnificative derulate de Radio România Muzical de-a lungul timpului.
„Jazz în dar de Dragobete”: Nadia Trohin în concert cu Big Band ul Radio jpeg
„Jazz în dar de Dragobete”: Nadia Trohin în concert cu Big Band-ul Radio
Sub titlul „Jazz în dar de Dragobete”, joi, 24 februarie 2022 (de la ora 19:00), Nadia Trohin - una dintre tinerele voci apreciate pe scenele de jazz din România - concertează la Sala Radio alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.
Cîștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu”, violonistul Valentin Șerban   invitat la Sala Radio jpeg
Cîștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu”, violonistul Valentin Șerban - invitat la Sala Radio
Vineri, 18 februarie 2022, de la ora 19:00, Valentin Șerban este invitat special la Sala Radio, unde va interpreta – alături de Orchestra Națională Radio – Fantezia scoţiană pentru vioară şi orchestră semnată de compozitorul german Max BRUCH.
Noutățile Editurii Humanitas Fiction iarnă primăvară 2022 jpeg
Noutățile Editurii Humanitas Fiction iarnă-primăvară 2022
Bestseller-uri internaționale de neratat și apariții editoriale de excepție din colecția „Raftul Denisei“, proiecte de portofoliu și noi cărți din seriile de autori străini, precum și reeditări mult așteptate
VIVALDI: Concert pentru două violoncele, la Sala Radio jpeg
VIVALDI: Concert pentru două violoncele, la Sala Radio
Miercuri, 9 februarie 2022 (de la ora 19:00), la Sala Radio, doi apreciați tineri violonceliști români - Ştefan CAZACU și Mircea MARIAN se vor întrece în măiestrie artistică în Concertul în sol minor pentru două violoncele, semnat de Vivaldi.
Romanele laureate cu Goncourt 2021, Booker Prize 2020, noi cărți de Elena Ferrante și Leïla Slimani, în colecția Anansi World Fiction jpeg
Romanele laureate cu Goncourt 2021, Booker Prize 2020, noi cărți de Elena Ferrante și Leïla Slimani, în colecția Anansi World Fiction
13 noi titluri, cărți de o amplă varietate tematică și stilistică, multipremiate, ecranizate, vîndute cu succes și recenzate în termeni elogioși în întreaga lume
Eveniment Humanitas: Vlad Zografi în dialog cu Ioana Pîrvulescu și Liviu Ornea despre romanul „Supraviețuire“ jpeg
Eveniment Humanitas: Vlad Zografi în dialog cu Ioana Pîrvulescu și Liviu Ornea despre romanul „Supraviețuire“
Editura Humanitas vă invită joi, 20 ianuarie, ora 19:30, la o întîlnire live, online, cu Vlad Zografi, Ioana Pîrvulescu și Liviu Ornea despre romanul „Supraviețuire”.
Seară de harpă la Sala Radio, sub bagheta lui Cristian Mandeal jpeg
Seară de harpă la Sala Radio, sub bagheta lui Cristian Mandeal
Unul dintre cei mai apreciați dirijori români – Cristian Mandeal – și un concert în care „vedeta” serii va fi harpa, instrumentul ce naște o sonoritate atît de specială și de plăcută, sînt „ingredientele” evenimentului prezentat miercuri, 19 ianuarie 2022 (de la ora 19:00), de Orchestra de Cameră Radio, la Sala Radio.
Ziua Culturii Naționale aniversată la Sala Radio, printr un concert integral românesc jpeg
Ziua Culturii Naționale aniversată la Sala Radio, printr-un concert integral românesc
Primul concert al Noului An prezentat de Orchestra Națională Radio aduce pe scena Sălii Radio un repertoriu românesc 100%, într-un concert conceput special cu prilejul Zilei Culturii Naționale.
Cele mai citite cărți ale anului 2021 la Editura Litera jpeg
Cele mai citite cărți ale anului 2021 la Editura Litera
Anul 2021 a însemnat la Litera editarea a peste 750 de titluri noi din toate domeniile. Cărți de ficțiune și nonficțiune, bestseller-uri, memorii și multe altele au oferit cititorilor momente de plăcere și relaxare sau căi pentru o mai bună înțelegere a lumii și a sinelui.
„Impudoare  Despre «eu» va fi vorba“ de Gabriel Liiceanu, un dialog eveniment cu Radu Paraschivescu jpeg
„Impudoare. Despre «eu» va fi vorba“ de Gabriel Liiceanu, un dialog eveniment cu Radu Paraschivescu
Editura Humanitas vă invită marți, 16 noiembrie, ora 19:30, la o întîlnire live online cu Gabriel Liiceanu și Radu Paraschivescu, un eveniment prilejuit de apariția cărții „Impudoare. Despre «eu» va fi vorba“.
Eveniment Humanitas: Suleika Jaouad în dialog cu Delia Apostol Hanzelik și Cătălin Striblea despre bestseller ul „Între două lumi” jpeg
Eveniment Humanitas: Suleika Jaouad în dialog cu Delia Apostol-Hanzelik și Cătălin Striblea despre bestseller-ul „Între două lumi”
Vă invităm miercuri, 3 noiembrie, ora 19:30, la o întîlnire online în care Suleika Jaouad va discuta cu Delia Apostol-Hanzelik, redactor-șef al revistei Psychologies România, și Cătălin Striblea, realizator Radio Europa FM, despre „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată”, cartea de memorii a toamnei la Humanitas.
NEC: Cunoașterea în era digitală   serie de conferințe online jpeg
NEC: Cunoașterea în era digitală - serie de conferințe online
Joi, 28 octombrie 2021, ora locală 18:00, programul se deschide cu prelegerea Croazieră la periferia de sud-est a Europei în secolul al XIX-lea: vapoare cu aburi, revoluția în transporturi și comunicații și „platforme sociale”, susținută de Constantin Ardeleanu, bursier NEC, profesor de istorie modernă la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
Carte nouă la Humanitas: „Trenul spre Samarkand” de Guzel Iahina jpeg
Carte nouă la Humanitas: „Trenul spre Samarkand” de Guzel Iahina
Vă prezentăm, în avanpremieră, un fragment din „Trenul spre Samarkand”, un nou roman de Guzel Iahina, autoarea volumelor „Zuleiha deschide ochii” și „Copiii de pe Volga”, cea mai așteptată carte din această toamnă la Editura Humanitas Fiction.
Cartea anului 2021 la Humanitas: „Impudoare  Despre «eu» va fi vorba” de Gabriel Liiceanu jpeg
Cartea anului 2021 la Humanitas: „Impudoare. Despre «eu» va fi vorba” de Gabriel Liiceanu
O carte a frazelor memorabile și surprinzătoare, o călătorie prin lumile nevăzute ale minții și spiritului, pe urmele străinului numit „Eu”, Impudoare este cartea anului 2021 la Humanitas.
„Între două lumi” de Suleika Jaouad, bestseller New York Times, cartea de memorii a toamnei la Humanitas jpeg
„Între două lumi” de Suleika Jaouad, bestseller New York Times, cartea de memorii a toamnei la Humanitas
Considerat unul dintre cele mai bune volume de memorii apărute anul acesta, Între două lumi vorbește despre confruntarea cu necunoscutul și cu durerea.
„Conferințele Dilema veche” la UBB  Programul detaliat jpeg
„Conferințele Dilema veche” la UBB. Programul detaliat
19-21 octombrie, Sala Club a UBB (Strada Emmanuel de Martonne nr. 1, Cluj-Napoca). Conferințele și dialogurile vor fi transmise online pe canalul YouTube Dilema veche.
Deschidere extraordinară de stagiune la Sala Radio jpeg
Deschidere extraordinară de stagiune la Sala Radio
Dirijorul vienez Sascha GOETZEL, violonistul Alexandru TOMESCU și pianistul Josu DE SOLAUN, alături de Orchestra Națională Radio
19 21 octombrie: „Conferințele Dilema veche”, din nou la Cluj Napoca, din nou la UBB jpeg
19-21 octombrie: „Conferințele Dilema veche”, din nou la Cluj-Napoca, din nou la UBB
Tema ediției clujene a Conferințelor este „Despre dreptate și cum se împarte. Teorii, păreri, nevroze”.
Comunicat de presă: „Mihail Jora – Timpul care apropie” jpeg
Comunicat de presă: „Mihail Jora – Timpul care apropie”
Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România organizează, în perioada 9 octombrie – 8 noiembrie 2021, seria de evenimente „Mihail Jora – Timpul care apropie”, cu scopul de a marca cei 130 de ani de la nașterea și cei 50 de ani de la stingerea din viață a marelui compozitor, profesor, dirijor Mihail Jora.
Democrație – test pozitiv  Încredere și valori democratice pe timp de criză jpeg
Democrație – test pozitiv. Încredere și valori democratice pe timp de criză
Colegiul Noua Europă – Institutul de Studii Avansate din București are deosebita plăcere să vă invite la workshop-ul internațional Democrație – test pozitiv. Încredere și valori democratice pe timp de criză, care va avea loc online, joi, 30 septembrie 2021, începînd cu ora 10.00 (București).
„România Sălbatică”   de azi în cinematografele din toată țara! jpeg
„România Sălbatică” - de azi în cinematografele din toată țara!
Cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, „România Sălbatică”, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane.
Toamna „De Basm” jpeg
Toamna „De Basm”
Regal de evenimente dedicate promovării literaturii române contemporane pentru copii și tineret
Orchestrele și Corurile Radio România vor fi aplaudate în cea de a 25 a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” jpeg
Orchestrele și Corurile Radio România vor fi aplaudate în cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”
Între 28 august și 26 septembrie 2021, Bucureștiul (și cîteva dintre orașele României) se îmbracă în „haine de sărbătoare” pentru cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”.
„România sălbatică” se lansează în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie jpeg