Enciclopedia exploratorilor, Doc Martin, Ideo Ideis
● Enciclopedia exploratorilor şi călătorilor din toate timpurile şi din toată lumea, alcătuită de Silviu Neguţ (Editura Meronia), aproape 600 de pagini ce conţin istoria descoperirilor şi a explorărilor geografice cu repere cronologice, dicţionarul în sine, plus repere bibliografice. O contribuţie esenţială pentru cine vrea să afle cum şi-au descoperit oamenii propria planetă. (Marius Chivu)
● A doua ediţie a Concursului Naţional pentru Traducerea Poeziei Româneşti „Lidia Vianu Translates“ se adresează poeţilor români de pretutindeni şi constă în traducerea în limba engleză a poemelor autorilor cîştigători şi publicarea lor bilingvă. Poeţii interesaţi pot trimite cinci poeme în limba română însoţite de un scurt CV şi de datele de contact pe adresa lidia.vianu@gmail.com pînă la data de 1 octombrie. Cîştigătorii vor fi anunţaţi pe 1 noiembrie. Concursul are şi pagină de Facebook: Lidia Vianu Translates. (Marius Chivu)
● Cîteodată, în chip fericit, întrebările retorice își găsesc răspuns prompt, concret și cu atît mai binevenit. Evident, simplă coincidență. Romanul lui Ivo Andrici, despre care am făcut aici vorbire nu cu mult timp în urmă, s-a reeditat la Polirom sub titlul E un pod pe Drina – Nobelul din 1961. Lectură plăcută… (Ruxandra Mihăilă)
● Nu e vreme de stat în casă. La Summer Well (10-12 august) vin, printre alţii, Cigarettes After Sex, Justice, Rhye şi Oscar and the Wolf, pînă duminică, la Alexandria are loc Festivalul de teatru tînăr Ideo Ideis, iar pînă în 16 septembrie, la Muzeul „Antipa“ găsiţi o expoziţie simpatică, cu fluturi vii. (Cristina Ştefan)
● Doc Martin, un serial britanic început în 2004, care se pregătește pentru cel de-al nouălea și ultimul sezon. Neconvențional și cu mult umor (probabil celebrul umor britanic), te face să te uiți (aproape) în neștire. (Iaromira Popovici)