„Dintre mii de jucării…“, Les Négresses Vertes, Street Delivery
● La Muzeul Național de Istorie a României puteți vedea expoziția „Dintre mii de jucării…“, cu piese din colecția Asociației Muzeul Jucăriilor. Cele mai vechi datează din secolul al XIX-lea, cele mai noi sînt cele pe care vi le veți dori de-acum înainte. (Matei Martin)
● Rescrierea traseului vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România și reintegrarea semnificației acestui itinerar spiritual în primul centenar al țării, după trei decenii de la căderea comunismului. Tot Pămîntul își are timpul său. (Ruxandra Mihăilă)
● De la periferiile Parisului, în premieră la București în Club Control, joi, 6 iunie: Les Négresses Vertes, world music condimentat cu gypsy punk sau rock altenativ. (Cristina Ștefan)
● Miercuri, 12 iunie, ora 19, la Sala Radio are loc un concert gîndit în jurul lui Mozart și al compozitorului rus Serghei Prokofiev, sub bagheta dirijorului francez Olivier Robe. Se anunță o seară splendidă! (Sever Voinescu)
● Între 14-16 iunie, festivalul Street Delivery scoate poezia în stradă la propriu. Organizatorii „sînt scoși în fața clasei“, invitați să comenteze și să explice poezia orașului: traficul sufocant, parcurile insuficiente, trotuarele înguste ocupate de mașini, trecerile de pietoni blocate și catedralele prea mici sau prea mari. Veniți pe strada Pictor Arthur Verona și aflați ce-a vrut să spună poetul. (Cristina Ștefan)
● La recent încheiatul Bookfest bucureștean, multe surprize plăcute la standuri. Găsesc la editura Spadugino volumul intitulat Filozofie, etică și politică de Paul Ricœur. O culegere de interviuri și convorbiri ale faimosului filozof francez, printre altele prieten și coleg cu Mircea Eliade la Universitatea din Chicago, dar și mentor al actualului președinte francez Emmanuel Macron. Una dintre cele mai luminate minți ale veacului trecut, prea discret poate, ni se prezintă în acest volum – o cură de liniște, profunzime și claritate într-o lume zgomotoasă, superficială și tulbure. O șoaptă înțeleaptă pentru urechile care mai pot auzi așa ceva. (Sever Voinescu)