Anca Boeriu, Fine Living, Critica de teatru: încotro?

15 iunie 2016
Anca Boeriu, Fine Living, Critica de teatru: încotro?  jpeg

● Pentru seri relaxate de vară, cînd aveți chef să lînceziți la televizor, cu sonorul în surdină, recomand Fine Living, un canal despre, probabil, una dintre cele mai bune lumi posibile, unde nimic rău nu se poate întîmpla. „Vînători“ de case în Caraibe și Hawaii, locuințe excentrice, renovări imposibile, schimbări de look, rețete pentru o viață echilibrată, jucători de golf, lux, călătorii. (Adina Popescu)

● Magazinul Pierrot, de pe lîngă Biserica Albă – pentru cei cărora le plac obiectele frumoase și inutile, aici mai rafinate decît în altă parte, de genul: urși, îngeri, pisici, inimi, dar și căni, vase, ceasuri… (Iaromira Popovici)

● Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac, care prefațează festivalul omonim autumnal, și-a definitivat agenda: Centrul Cultural Castel Sîncrai din Sîncrai, jud. Alba (13 iunie); Castelul Gyulay Ferencz din Mintia, jud. Hunedoara (14 iunie); Muzeul de Artă din Craiova, jud. Dolj (15 iunie); Biserica Foritficată și Casa Kraus, Criț, jud. Brașov (23 iulie); Casa cu Blazoane, Chiojdu, jud. Buzău (24 iulie); Conacul Domniței Ralu, Chițorani, jud. Prahova (25 iulie); Biserica Fortificată, Ilieni, jud. Covasna (29 iulie); Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, jud. Covasna (6 august); Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, Cisnădioara, jud. Sibiu (14 septembrie); Cetatea Făgăraș, jud. Făgăraș (15 septembrie). Așadar, prin intermediul muzicii recuperăm și spații inedite – conace și clădiri de patrimoniu din toată țara ne invită la refacerea ambientului, a atmosferei, a mentalității… (Ruxandra Mihăilă)

● Cartea Mirunei Runcan Critica de teatru: încotro? e o foarte bună aşezare în context a dezbaterii de veşnică actualitate despre autoritatea criticului şi o fină analiză a polemicilor deloc cordiale dintre critici şi creatori. Citiţi-o şi veţi învăţa nu numai cum să citiţi presa culturală, ci şi cum să priviţi pe scenă. A apărut la Presa Universitară Clujeană. (Matei Martin)

● În întreaga nebunie cu ali­men­ta­ția sănătoasă, puțini înțeleg ce e bine și ce nu e bine să mănînce. Cei care nu înțeleg, de regulă, n-au nici o vină. Știrile dinspre specialiști sînt amestecate cu promovările, cu marketingul mai mult sau mai puțin mascat și rezultă, așa cum spuneam, un talmeș-balmeș. Reducînd discuția la carne, se vorbește despre cum sînt crescuți puii de găină cu hormoni de creștere, antibiotice și la întuneric, dar și despre grăsimea nesănătoasă a porcului, despre peștele de acvacultură care e hrănit cu azotați sau despre nu știu ce noi descoperiri descurajatoare privind carnea de vacă. Am aflat de la un specialist o soluție, măcar pentru moment. Carnea de berbecuț sau miel pînă într-un an (nu miel tînăr), care se găsește, ce-i drept, mai scump, prin magazinele ținute de turci sau arabi. Ar fi vorba de animale care sînt hrănite doar cu iarbă, prin România, pentru că nu pot fi furajate. Nu vreau să fac reclamă pentru turci sau arabi, dar carnea lor berbecuț e într-adevăr foarte bună. Știu și că unora nu le place. Le rămîne, atunci, calea vegetariană. Dar atenție la pesticide și la îngrășămintele chimice. (Andrei Manolescu)

● Joi, 16 iunie, ora 18, la Galeria SENSO, vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a artistei Anca Boeriu, „o expoziţie foarte personală, plină de trăiri emoţionante“. (Dana Călinescu)

comunicat instituto cervantes espacio femenino 2024 jpg
Cinema feminin din Spania și America Latină, în luna martie, la Institutul Cervantes din București
Și în acest an, luna femeii este sărbătorită la Institutul Cervantes cu o serie de filme care aduc în atenția publicului o serie de creații cinematografice semnate de artiste din spațiul cultural hispanic.
1038 16 IMG 20220219 WA0027 jpg
Compilați, compilați...
Îi las plăcerea să reflecteze asupra
p 17 jpg
La contactul cu pielea
Smoke Sauna Sisterhood e pe de-a-ntregul cuprins în titlul său: într-o saună retrasă.
1038 17b Idles Tangk webp
Tobe + chitare = love
Nu știi neapărat ce vrea să fie acest prolog, dar exact fiindcă e un prolog mergi mai departe
image png
387326384 1387431755465458 2939236580515263623 n jpg
Orice sfârșit e un nou început
Când faci febră, când plângi din senin, când râzi cu toată gura știrbă.
Afișe Turneul Național 08 jpg
Martie este luna concertelor de chitară
În perioada 16-30 martie 2024, Asociația ChitaraNova vă invită la concertele din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”.
426457521 938541944508703 1123635049469230038 n jpg
One World Romania – Focus Ucraina: proiecție „Photophobia”
„Photophobia” marchează doi ani de la începerea războiului în Ucraina și va avea loc pe 24 februarie la Cinema Elvire Popesco.
1037 15 Maria Ressa   Cum sa infrunti un dictator CV1 jpg
O bombă atomică invizibilă
Ce ești tu dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?
p 17 2 jpg
Spectacol culinar
Dincolo de ținuta posh, respectabilă și cam balonată, a filmului, care amenință să îl conducă într-o zonă pur decorativă, cineastul găsește aici materia unei intime disperări.
1037 17 cop1 png
Liric & ludic
Esența oscilează între melancolie și idealism romantic.
Vizual FRONT landscape png
FRONT: expoziție de fotografie de război, cu Vadim Ghirda și Larisa Kalik
Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina, se deschide expoziția de fotografie de război FRONT, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) din București.
image png
Lansare de carte și sesiune de autografe – Dan Perșa, Icar 89
Vă invităm joi, 15 februarie, de la ora 18, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Dan Perșa, autorul romanului Icar 89, publicat în colecția de literatură contemporană a Editurii Humanitas.
p 16 O  Nimigean adevarul ro jpg
Sfidarea convențiilor
O. Nimigean nu doar acordă cititorului acces la realitatea distorsionată pe care o asamblează, ci îl face parte integrantă a acesteia.
1036 17 Summit foto Florin Stănescu jpg
Teatru de cartier
Dorința de a surprinde tabloul social în complexitatea lui, cu toate conexiunile dintre fenomene, are însă și un revers.
p 23 Compozitie pe tema Paladistei, 1945 jpg
Victor Brauner – Paladienii și lumea invizibilului
Reprezentările Paladistei sînt prefigurări fantastice în care contururile corpului feminin sugerează grafia literelor unui alfabet „erotic“ care trimite la libertatea de expresie a scrierilor Marchizului de Sade.
1 Afiș One World Romania 17 jpg
S-au pus în vînzare abonamentele early bird pentru One World România #17
Ediția de anul acesta a One World România își invită spectatorii în perioada 5 - 14 aprilie.
Poster orizontal 16 02 2024 Brahms 2  jpg
INTEGRALA BRAHMS II: DIRIJORUL JOHN AXELROD ȘI VIOLONISTUL VALENTIN ȘERBAN
Vineri, 16 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la Sala Radio la cel de-al doilea concert dintr-un „maraton artistic” dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani.
1035 16 coperta bogdan cretu jpg
Două romane vorbite
Roman vorbit prin încrucișări de voci, ele însele încrucișate biografic în feluri atît de neașteptate, cartea lui Bogdan Crețu reușește performanța unei povești de dragoste care evită consecvent patetismul.
p 17 2 jpg
Plăcerea complotului
Pariser nu e naiv: Europa nu mai e aceeași.
1035 17 The Smile Wall Of Eyes 4000x4000 bb30f262 thumbnail 1024 webp
Forme libere
Grupul The Smile va concerta la Arenele Romane din București pe data de 17 iunie 2024, de la ora 20.
Poster 4 copy 12 09 02 2024  jpg
Din S.U.A. la București: dirijorul Radu Paponiu la pupitrul Orchestrei Naționale Radio
În afara scenelor din România, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Londra.
1034 16 O istorie a literaturii romane pe unde scurte jpg
„Loc de urlat”
Critica devine, astfel, şi recurs, pledînd, ca într-o instanţă, pe scena jurnalisticii politice şi a diplomaţiei europene pentru respectarea dreptului de liberă exprimare şi împotriva măsurilor abuzive ale regimului.
p 17 jpg
Impresii hibernale
Astea fiind spuse, Prin ierburi uscate nu e deloc lipsit de har – ba chiar, dat fiind efortul de a-l dibui chiar în miezul trivialității, filmul e o reușită atemporală, care s-ar putea să îmbătrînească frumos.

Adevarul.ro

image
Sentință exemplară în cazul unui șofer care a dat intenționat cu mașina de lux peste mai mulți polițiști
Doi polițiști din Argeș au fost loviţi, cu intenție, de un șofer care s-a urcat la volan deși avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a pus în pericol viața agenților și a celor trei copii minori ai săi, aflați în mașină în momentul producerii incidentului.
image
image
A murit procurorul român cu cea mai mare vechime în magistratură. Încă era în activitate
Pavel Palcu, procurorul arădean cu cea mai mare vechime în magistratură din România a murit, astăzi, 15 aprilie, într-un centru de recuperare medicală din Bucureşti.

HIstoria.ro

image
„Monstruoasa coaliție”, Cuza și francmasonii, în „Historia” de aprilie
De ce au ales adversarii lui Cuza să-l răstoarne de la putere? Care a fost rolul masoneriei în acest proces? Este apartenenţa lui Cuza la masonerie confirmată documentar?
image
Oltcit, primul autovehicul low-cost românesc care s-a vândut în Occident
La Craiova se produc automobile de mai bine de 40 de ani, mai exact de la semnarea contractului dintre statul comunist român şi constructorul francez Citroën. Povestea acestuia a demarat, de fapt, la începutul anilor ’70, când Nicolae Ceauşescu s- gândit că ar fi utilă o a doua marcă de mașini în România.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.