Ce înseamnă clasic și de ce ajunge un autor să fie considerat așa? Poate un autor vechi să sune contemporan? Cum ne apropiem de textele acestor scriitori?

De-a lungul timpului, ne-am propus la Incubatorul de lectură să îmblînzim orice fel de texte. Acum ne-am oprit la patru scriitori români pe care îi știți din manuale. Caragiale, Creangă, Bacovia, Arghezi. Să-i descoperim și altfel, să îi recitim împreună, să îi punem în context, să ni-i apropiem, să le înțelegem altfel povestea. Ne vedem cu copii între 8 și 14 ani, sîmbăta, din 17 aprilie pînă pe 15 mai, sărind ziua de 1 mai.

Atelierele Incubatorului de lectură sînt create de scriitoarele Ana Maria Sandu și Svetlana Cârstean și sînt dedicate copiilor și tinerilor între 9 și 18 ani. Lucrăm pe texte semnificative din literatura română și universală, insistăm pe capacitatea de a analiza un text la prima vedere, de a înțelege povestea și mecanismele ei. Ne bucurăm împreună de literatură, povești, texte, personaje, voci, secrete ale scrisului. Devenim intimi cu cele mai frumoase texte din literatura românească și universală. Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina Incubatorul de lectură.

Mai multe informații, pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Vizual semnat de ilustratorul Andrei Măceșanu.