Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a zguduit centrul Turciei pe 15 mai 2025, chiar în timp ce la Istanbul aveau loc negocieri de pace între Rusia și Ucraina, iar la Antalya se desfășura o reuniune a miniștrilor de Externe din țările NATO.
Relaţia dintre România şi Israel rămâne una solidă, sprijinită de o colaborare activă şi de o prietenie durabilă între cele două naţiuni, informează Administraţia Prezidenţială.
Fiul lui Nicoale Furdui Iancu, Tudor, devine tată de fată. Interpreta de muzică populară Viorica Macovei, bună prietenă cu familia cunoscutului artist, a fost aleasă drept nașă.
O adolescentă a reușit să scape de un individ de 20 de ani care o obliga să se prostitueze. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare pentru trafic de minori și pornografie infantilă. Decizia de condamnare la închisoare nu este încă definitivă.
În timp ce mulți români se gândesc să plece de pe meleagurile țării, un antreprenor olandez și-a găsit în România nu doar jumătatea, ci și liniștea pe care o căuta. Are doar cuvinte de laudă la adresa țării noastre, pe care dorește să o promoveze în toată lumea.
Una e să-i vezi pe marele ecran, pe cel mic, sau foarte mic, ori chiar pe o scenă, la o gală, și alta să asiști la o întâlnire stil master-class sau un curs fermecător. Acesta a fost bonusul ieri la Cannes.
Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea a comparat presa cu crima organizată. Liderul AUR a susținut în cadrul unui interviu că „avem o problemă de crimă organizată la nivel de presă”.
Serviciul de informații militare din Letonia a publicat un ghid inedit pentru populație, oferind sfaturi despre cum pot fi identificați potențialii spioni și sabotori ruși care s-ar putea ascunde printre turiști sau localnici.