Reprezentații suplimentare programate pentru musicalul ,,Sunetul Muzicii”

20 ianuarie 2023
Idei pentru weekendul prelungit  Sursa imagine Opera Comica pentru Copii jpeg

La cererea publicului, pe 21 și 22 ianuarie 2023 au fost programate două reprezentații suplimentare ale musicalului „Sunetul Muzicii”, în regia lui Răzvan Mazilu. Titlul care a deschis anul acesta seria de spectacole în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii a fost compus de Richard Rodgers, cu libretul semnat de Oscar Hammerstein II, doi apreciați creatori de pe Broadway, și a avut premiera absolută în anul 1959, fiind inspirat de memoriile Mariei von Trapp, conducătoarea grupului Cîntăreții Familiei Trapp.

De multe ori am fost întrebat în interviuri cum arată pentru mine fericirea. Am răspuns că fericirea ar fi să locuiesc într-un musical. Poate unul cu Fred Astaire și Ginger Rogers. Sau în <Mary Poppins>. Sau în <Sunetul muzicii>. În orice caz, un musical în care problemele și obstacolele dispar într-o clipă printr-un cîntec sau în pași de dans. Un musical cu happy-end, cum sînt majoritatea. Musicalul ca promisiune a fericirii. Musicalul ca paradis iluzoriu. Poate utopic, poate posibil. Musicalul ca spectacol complex, total, copleșitor, emoționant, magic. Sînt fericit și recunoscător că am fost ales să montez acest mare titlu, <Sunetul muzicii>, care a făcut și face istorie. Sper ca puterea acestei povești minunate, puterea muzicii fredonate de generații întregi de copii și adulți, puterea spectacolului nostru creat cu sufletul să transforme întreaga experiență într-o pledoarie pentru speranță și umanitate.”, a declarat Răzvan Mazilu, coregraf și regizor, autorul spectacolului. Biletele la toate reprezentațiile sînt disponibile pe platforma bilete.ro.

Premieră pentru bebeluși: „Bubu la Zoo”

În Sala UnderGrant începe, din acest weekend, o nouă aventură a personajului cel mai îndrăgit de către bebelușii care vin la OCC: „Bubu la Zoo”. Spectacolul, care va avea premiera pe 21 ianuarie, poartă semnătura regizorală a aceleiași echipe care a creat și titlul „Bubu și Anotimpurile”, Andreea Soare și Irina Furdui, și beneficiază de consultanța de specialitate oferită de psihologul Gabriela Maalouf. După ce a descoperit anotimpurile, Bubu se împrietenește cu animalele, într-o atmosferă îmbietoare atît pentru bebeluși, cît și pentru părinții lor.

„Bila năzdrăvană și iubibilă care dă numele acestei serii de evenimente este ghidul cel mai iscusit pentru a-i familiariza pe cei mai micuți dintre noi cu cea mai iubită sală – sala de spectacol! Dacă <Bubu și Anotimpurile> l-a adus pe Antonio Vivaldi în atenția celor mai tineri spectatori ai Operei Comice pentru Copii – bebelușii – <Bubu la Zoo> le face cunoștință cu muzica lui Camille Saint-Saëns, în al doilea spectacol din România adresat copiilor cu vîrste între 0 și 3 ani. Astfel, creștem frumos împreună!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Reîncep Atelierele „Micul Artist”

Programul Operei Comice pentru Copii, Atelierele „Micul Artist”, va organiza din nou preselecții în luna ianuarie. Cei interesați se pot înscrie deja, completînd formularul de pe site-ul instituției (http://bit.ly/MiculArtist). Aflat la al optulea de funcționare, programul vine în întîmpinarea nevoii de educație extracurriculară a elevilor cu o ofertă mai mult decît generoasă: 35 de cursuri, desfășurate la sediu sau online, pentru grupe de vîrstă care încep de la creșă și se continuă pînă la liceu.

În perioada 16 - 28 ianuarie 2023, instituția din Calea Giulești nr. 16 organizează preselecții pentru toate cursurile, urmînd ca pînă pe 27 mai 2023 să aibă loc 15 întîlniri săptămînale pentru fiecare curs în parte, online sau la sediu, în funcție de atelierul sau atelierele alese. Taxa de participare este de 450 lei/modul, achitată pînă pe 30 ianuarie 2023. După trimiterea electronică a formularului disponibil pe site-ul instituției, copiii sînt așteptați direct la preselecția de la atelie2023.01.10 - rul dorit, conform programului afișat în continuarea formularului de înscriere. În fiecare an, Opera Comică pentru Copii se străduiește să îmbunătățească oferta de cursuri, ținînd cont atît de sugestiile părinților, cît și de dorințele copiilor. Anul acesta, noutățile includ cursuri de gîndire logică și analitică,a cunoaștere, actorie aplicată, teatru de mișcare și teatru de improvizație.

Patinoarul deschis zilnic, între 1-31 ianuarie 2023 

Distracția pe gheață continuă și în luna ianuarie! Patinoarul de la Opera Comică pentru Copii este deschis în perioada 1-31 ianuarie 2023, după următorul program: de luni pînă vineri, în intervalul orar 14:00-21:30, iar în weekend, între orele 10:00-21:30. Turele de patinaj au o durată de 90 de minute și încep la orele 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00 în timpul săptămînii, respectiv 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00 în weekend.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atît prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cît şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Printre partenerii media ai instituției se numără Magic FM, Forbes și AgerPres. Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

dilemaveche ro   Literatura clasica pentru copii   De ce merita redescoperita jpg
Literatura clasică pentru copii: De ce merită redescoperită
"A fost odată, ca niciodată..." Cine nu-și amintește aceste cuvinte magice care deschideau porțile unei lumi fantastice?
dilemaveche ro   Dragostea pentru lectura O mostenire pentru generatiile viitoare jpg
Dragostea pentru lectură: O moștenire pentru generațiile viitoare
Îți amintești de clipele petrecute în copilărie când stăteai cufundat în paginile unei cărți captivante?
comunism jpg
Istoria comunismului: lecturi esențiale pentru a înțelege un fenomen global
Comunismul a fost un fenomen global care a influențat profund secolul XX, iar studiul său continuă să fie de mare interes pentru istorici, politologi și publicul larg.
comunicat instituto cervantes espacio femenino 2024 jpg
Cinema feminin din Spania și America Latină, în luna martie, la Institutul Cervantes din București
Și în acest an, luna femeii este sărbătorită la Institutul Cervantes cu o serie de filme care aduc în atenția publicului o serie de creații cinematografice semnate de artiste din spațiul cultural hispanic.
1038 16 IMG 20220219 WA0027 jpg
Compilați, compilați...
Îi las plăcerea să reflecteze asupra
p 17 jpg
La contactul cu pielea
Smoke Sauna Sisterhood e pe de-a-ntregul cuprins în titlul său: într-o saună retrasă.
1038 17b Idles Tangk webp
Tobe + chitare = love
Nu știi neapărat ce vrea să fie acest prolog, dar exact fiindcă e un prolog mergi mai departe
image png
387326384 1387431755465458 2939236580515263623 n jpg
Orice sfârșit e un nou început
Când faci febră, când plângi din senin, când râzi cu toată gura știrbă.
Afișe Turneul Național 08 jpg
Martie este luna concertelor de chitară
În perioada 16-30 martie 2024, Asociația ChitaraNova vă invită la concertele din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”.
426457521 938541944508703 1123635049469230038 n jpg
One World Romania – Focus Ucraina: proiecție „Photophobia”
„Photophobia” marchează doi ani de la începerea războiului în Ucraina și va avea loc pe 24 februarie la Cinema Elvire Popesco.
1037 15 Maria Ressa   Cum sa infrunti un dictator CV1 jpg
O bombă atomică invizibilă
Ce ești tu dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?
p 17 2 jpg
Spectacol culinar
Dincolo de ținuta posh, respectabilă și cam balonată, a filmului, care amenință să îl conducă într-o zonă pur decorativă, cineastul găsește aici materia unei intime disperări.
1037 17 cop1 png
Liric & ludic
Esența oscilează între melancolie și idealism romantic.
Vizual FRONT landscape png
FRONT: expoziție de fotografie de război, cu Vadim Ghirda și Larisa Kalik
Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina, se deschide expoziția de fotografie de război FRONT, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) din București.
image png
Lansare de carte și sesiune de autografe – Dan Perșa, Icar 89
Vă invităm joi, 15 februarie, de la ora 18, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Dan Perșa, autorul romanului Icar 89, publicat în colecția de literatură contemporană a Editurii Humanitas.
p 16 O  Nimigean adevarul ro jpg
Sfidarea convențiilor
O. Nimigean nu doar acordă cititorului acces la realitatea distorsionată pe care o asamblează, ci îl face parte integrantă a acesteia.
1036 17 Summit foto Florin Stănescu jpg
Teatru de cartier
Dorința de a surprinde tabloul social în complexitatea lui, cu toate conexiunile dintre fenomene, are însă și un revers.
p 23 Compozitie pe tema Paladistei, 1945 jpg
Victor Brauner – Paladienii și lumea invizibilului
Reprezentările Paladistei sînt prefigurări fantastice în care contururile corpului feminin sugerează grafia literelor unui alfabet „erotic“ care trimite la libertatea de expresie a scrierilor Marchizului de Sade.
1 Afiș One World Romania 17 jpg
S-au pus în vînzare abonamentele early bird pentru One World România #17
Ediția de anul acesta a One World România își invită spectatorii în perioada 5 - 14 aprilie.
Poster orizontal 16 02 2024 Brahms 2  jpg
INTEGRALA BRAHMS II: DIRIJORUL JOHN AXELROD ȘI VIOLONISTUL VALENTIN ȘERBAN
Vineri, 16 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la Sala Radio la cel de-al doilea concert dintr-un „maraton artistic” dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani.
1035 16 coperta bogdan cretu jpg
Două romane vorbite
Roman vorbit prin încrucișări de voci, ele însele încrucișate biografic în feluri atît de neașteptate, cartea lui Bogdan Crețu reușește performanța unei povești de dragoste care evită consecvent patetismul.
p 17 2 jpg
Plăcerea complotului
Pariser nu e naiv: Europa nu mai e aceeași.
1035 17 The Smile Wall Of Eyes 4000x4000 bb30f262 thumbnail 1024 webp
Forme libere
Grupul The Smile va concerta la Arenele Romane din București pe data de 17 iunie 2024, de la ora 20.

Parteneri

Papa Leon FOTO Profimedia
Papa Leon al XIV-lea va fi înscăunat într-o ceremonie solemnă în Piața Sfântul Petru. Liderii mondiali care și-au anunțat prezența
Papa Leon al XIV-lea, ales pe 8 mai drept succesor al Papei Francisc și primul papă originar din SUA, este înscăunat duminică în Piaţa Sfântul Petru ca lider spiritual al celor 1,4 miliarde de catolici din întreaga lume.
Cetatea Carcassonne (© cristoiublog.ro)
Cetatea catară, locul desprins dintr-un basm care a servit ca inspiraţie pentrul castelul „Frumoasei Adormite” de la Disney
Așezat în sudul Franței, pe malul râului Aube, orașul Carcassonne poartă cu sine o istorie impresionantă de peste două milenii. Inițial o fortăreață galo-romană, a fost transformată din secolul al XI-lea într-o cetate aproape de neînvins de către feudalii locali și regii Franței. Doar foamea și sete
George Simion şi Giorgia Meloni, foto Facebook George Simion jpg
„Fenomenul” George Simion, urmărit de la firul ierbii de o cercetătoare din Italia. Secretul din spatele ascensiunii liderului AUR
Politologul Sorina Soare este profesor și cercetător la Universitatea din Florența. Ca cercetător, studiile sale se axează pe diaspora, organizarea partidelor românești în străinătate și apariția și evoluția populismului.
visa waiver pexels jpg
Cum au compromis autoritățile șansa de a călători fără vize în SUA: „Ruinele minciunii și duplicității hrănesc populismul”
Politologul Radu Carp explică de ce România a fost scoasă din programul Visa Waiver, iar autoritățile române nu ar fi deloc nevinovate, așa cum încearcă să pozeze. Vina ar fi împărțită între actuala administrație de la București, administrația Trump și radicalii români populiști.
supermarket, foto shutterstock jpg
Ce produse nu ar cumpăra românii nici dacă ar fi la 1 leu? Energizantele, în topul listei
Prețul este cel mai important factor care-i determină pe români să cumpere un produs, conform studiilor. Cu toate acestea, o dezbatere pe o platformă online arată că această tendință se schimbă încet și sunt multe produse pe care românii nu le-ar cumpăra chiar dacă ar fi foarte ieftine.
Mancare de mazare cu pui  Sursa foto shutterstock 2197313045 jpg
Rețeta care te duce cu gândul la copilărie. Ce trebuie să pui în mâncarea de mazăre pentru un gust inconfundabil. VIDEO
Mâncarea de mazăre este un preparat clasic al bucătăriei românești, apreciat pentru savoarea sa și pentru simplitatea cu care poate fi pregătit. Fie că este servită ca fel principal sau ca garnitură, acest fel de mâncare evocă amintiri din copilărie și aduce un strop de tradiție în mesele zilnice.
Femeie in pat cu telefonul in mana FOTO Shutterstock
De la reflex la risc. Cum îți distrugi ziua în primele 5 secunde: greșeala banală de dimineață care îți sabotează creierul
Un simplu gest pe care îl faci imediat după ce te trezești îți afectează energia, concentrarea și starea mentală întreaga zi. Află ce să nu mai faci dimineața și cu ce să înlocuiești acest obicei nociv.
NYC Downtown Manhattan Skyline seen from Paulus Hook 2019 12 20 IMG 7347 FRD jpg
De la uliță la imperiu financiar: Cum a devenit Wall Street centrul economic al lumii
Wall Street este una dintre cele mai faimoase străzi din lume, casa bursei de valori din New York, locul unde visele pot deveni realitate, pentru cei care cunosc regulile jocului. Puțini știu, însă, că acest centru financiar mondial a fost inițial, o zonă mărginașă și un târg de sclavi.
Vidin  Bulgaria, Foto Daniel Guță ADEVĂRUL   (3) JPG
Motivele pentru care Bulgaria devine atractivă: „Imaginează-ți Serbia, dar cu un litoral frumos și integrare europeană”
Salariile mici în comparație cu cele din alte state ale Uniunii Europene nu îi descurajează pe mulți bulgari să prezinte cu mândrie avantajele vieții în țara lor. Bulgaria este descrisă ca un loc unde se poate trăi decent, chiar și fără salarii occidentale, iar câteva lucruri aparte o fac atractivă.