J&B Blending Spirits

Publicat în Dilema Veche nr. 620 din 7-13 ianuarie 2016
J&B Blending Spirits jpeg

Î ntr-o lume în care globalizarea este piatra de temelie, J&B Blending Spirits propune alăturări de personaje, concepte, situaţii inedite, spectaculoase, pline de savoare, dar pe care existenţa cotidiană nu le-ar aduce contextual în acelaşi loc. 

Incipio-ul acestei poveşti îşi are fundamentul chiar în istoria fulminantă de peste două secole a whisky-ului J&B. Visuri măreţe şi o pasiune arzătoare stau la baza uneia dintre cele mai cunoscute mărci de whisky, însă dezvoltarea acestuia este influenţată rînd pe rînd de toate spiritele independente care îşi intersectează existenţa cu povestea lui Justerini şi Brooks.

În 1749, italianul Giacomo Justerini porneşte către Londra cu dorinţa arzătoare de a o întîlni pe Margherita Bellino, faimoasa cîntăreaţă de operă pentru care nutrea profunde sentimente. Sorţii potrivnici fac ca aceasta să nu împărtăşească aceleaşi sentimente, iar povestea de dragoste să se isprăvească înainte de a începe. Dar pentru că hazardul îngăduie un echilibru între diferite aspecte ale existenţei umane, Justerini îl în­tîl­neş­te pe George Johnson, care în scurt timp îl face cunoscut în cercurile înaltei societăți londoneze ca distiller-ul connaisseur, servind binecunoscuta „apă vie“.

Şarmul italianului şi înalta calitate a produsului său impresionează nobilimea londoneză. Reputaţia în creştere reuşeşte să atragă atenţia omului de afaceri Alfred Brooks, care simte potențialul pe care l-ar putea avea comerțul de „apă vie“ și investește în distileria lui Giacomo Justerini.

A lăturarea dintre un latin pasional și un englez politicos a dus la formarea unei băuturi bazate pe tradiție și originalitate, un adevărat blend format din 42 de tipuri de whisky scoțian din malț și cereale. 42 de arome unice contopite într-o singură băutură ce a fost perfecționată special pentru orice tip de consumator, pornind de la preferințele aristocraților londonezi, și a reușit să reziste și în „lumea nouă“ în perioada prohibiției.

Whisky-ul poate fi savurat ca în epoca victoriană, on the rocks, simplu cu gheață în stilul britanic, sau poate fi băut într-o reinterpretare italiană mai modernă, cu lime și suc de lămîie, cafea sau amaretto. 

Astăzi, J&B popularizează aceste alăturări de spirite inedite și prin Blending Spirits, o campanie concepută pentru a scoate în evidenţă aspectele pozitive ale mixului neconvențional dintre două elemente sau spirite complet opuse, ce pot da naștere unor idei și concepte demne de tot interesul.

Reinterpretarea contemporană a acestui concept poate fi urmărită pe platforma online

.

Un mix inedit: J&B și Festivalul Electric Castle

Pentru 2016, J&B Blending Spirits anunță un alt mix neconvențional, la fel ca şi cele care au consacrat universul J&B, prin asocierea cu una dintre cele mai cunoscute manifestări muzicale ale ultimilor ani. Acesta va fi unul din partenerii principali ai festivalului Electric Castle ce are loc într-o localitate din apropiere de Cluj, Bonțida, pe domeniul castelului Banffy, în perioada 14-17 iulie. Colaborarea celor două entități reprezintă chiar ideea de bază a campaniei, un mix al spiritelor neconvenționale ce duce la rezultate unice. Electric Castle este un festival al Blending spirits, avînd în line-up artiști ce abordează stiluri diferite, chiar antitetice. Artiști precum Sigur Rós, Gorgon City, Camo & Krooked, Loadstar, Icicle, Gui Boratto, Art Department, God Is an Astronaut, Worakls, De Staat,  Gramophonedzie, General Levy, Macka B., N’to, Axel Boman, Mihai Popoviciu, The Model, Paul Kalkbrenner, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Matishyahu, Babylon Circus, NU:Tone B2B Logistics, DJ Marky, Aba Shanti-I, CongoNatty (Rebel MC), Toddla T, LouisAhhh!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver vor cînta toți pentru același public, deși genurile de muzică variază de la rock și muzică electronică pînă la hip-hop, demonstrînd cu adevărat ideea de Blending Spirits.

comunicat instituto cervantes espacio femenino 2024 jpg
Cinema feminin din Spania și America Latină, în luna martie, la Institutul Cervantes din București
Și în acest an, luna femeii este sărbătorită la Institutul Cervantes cu o serie de filme care aduc în atenția publicului o serie de creații cinematografice semnate de artiste din spațiul cultural hispanic.
1038 16 IMG 20220219 WA0027 jpg
Compilați, compilați...
Îi las plăcerea să reflecteze asupra
p 17 jpg
La contactul cu pielea
Smoke Sauna Sisterhood e pe de-a-ntregul cuprins în titlul său: într-o saună retrasă.
1038 17b Idles Tangk webp
Tobe + chitare = love
Nu știi neapărat ce vrea să fie acest prolog, dar exact fiindcă e un prolog mergi mai departe
image png
387326384 1387431755465458 2939236580515263623 n jpg
Orice sfârșit e un nou început
Când faci febră, când plângi din senin, când râzi cu toată gura știrbă.
Afișe Turneul Național 08 jpg
Martie este luna concertelor de chitară
În perioada 16-30 martie 2024, Asociația ChitaraNova vă invită la concertele din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”.
426457521 938541944508703 1123635049469230038 n jpg
One World Romania – Focus Ucraina: proiecție „Photophobia”
„Photophobia” marchează doi ani de la începerea războiului în Ucraina și va avea loc pe 24 februarie la Cinema Elvire Popesco.
1037 15 Maria Ressa   Cum sa infrunti un dictator CV1 jpg
O bombă atomică invizibilă
Ce ești tu dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?
p 17 2 jpg
Spectacol culinar
Dincolo de ținuta posh, respectabilă și cam balonată, a filmului, care amenință să îl conducă într-o zonă pur decorativă, cineastul găsește aici materia unei intime disperări.
1037 17 cop1 png
Liric & ludic
Esența oscilează între melancolie și idealism romantic.
Vizual FRONT landscape png
FRONT: expoziție de fotografie de război, cu Vadim Ghirda și Larisa Kalik
Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina, se deschide expoziția de fotografie de război FRONT, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) din București.
image png
Lansare de carte și sesiune de autografe – Dan Perșa, Icar 89
Vă invităm joi, 15 februarie, de la ora 18, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Dan Perșa, autorul romanului Icar 89, publicat în colecția de literatură contemporană a Editurii Humanitas.
p 16 O  Nimigean adevarul ro jpg
Sfidarea convențiilor
O. Nimigean nu doar acordă cititorului acces la realitatea distorsionată pe care o asamblează, ci îl face parte integrantă a acesteia.
1036 17 Summit foto Florin Stănescu jpg
Teatru de cartier
Dorința de a surprinde tabloul social în complexitatea lui, cu toate conexiunile dintre fenomene, are însă și un revers.
p 23 Compozitie pe tema Paladistei, 1945 jpg
Victor Brauner – Paladienii și lumea invizibilului
Reprezentările Paladistei sînt prefigurări fantastice în care contururile corpului feminin sugerează grafia literelor unui alfabet „erotic“ care trimite la libertatea de expresie a scrierilor Marchizului de Sade.
1 Afiș One World Romania 17 jpg
S-au pus în vînzare abonamentele early bird pentru One World România #17
Ediția de anul acesta a One World România își invită spectatorii în perioada 5 - 14 aprilie.
Poster orizontal 16 02 2024 Brahms 2  jpg
INTEGRALA BRAHMS II: DIRIJORUL JOHN AXELROD ȘI VIOLONISTUL VALENTIN ȘERBAN
Vineri, 16 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la Sala Radio la cel de-al doilea concert dintr-un „maraton artistic” dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani.
1035 16 coperta bogdan cretu jpg
Două romane vorbite
Roman vorbit prin încrucișări de voci, ele însele încrucișate biografic în feluri atît de neașteptate, cartea lui Bogdan Crețu reușește performanța unei povești de dragoste care evită consecvent patetismul.
p 17 2 jpg
Plăcerea complotului
Pariser nu e naiv: Europa nu mai e aceeași.
1035 17 The Smile Wall Of Eyes 4000x4000 bb30f262 thumbnail 1024 webp
Forme libere
Grupul The Smile va concerta la Arenele Romane din București pe data de 17 iunie 2024, de la ora 20.
Poster 4 copy 12 09 02 2024  jpg
Din S.U.A. la București: dirijorul Radu Paponiu la pupitrul Orchestrei Naționale Radio
În afara scenelor din România, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Londra.
1034 16 O istorie a literaturii romane pe unde scurte jpg
„Loc de urlat”
Critica devine, astfel, şi recurs, pledînd, ca într-o instanţă, pe scena jurnalisticii politice şi a diplomaţiei europene pentru respectarea dreptului de liberă exprimare şi împotriva măsurilor abuzive ale regimului.
p 17 jpg
Impresii hibernale
Astea fiind spuse, Prin ierburi uscate nu e deloc lipsit de har – ba chiar, dat fiind efortul de a-l dibui chiar în miezul trivialității, filmul e o reușită atemporală, care s-ar putea să îmbătrînească frumos.

Adevarul.ro

image
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
Rusia a pornit un veritabil război hibrid împotriva NATO, iar România e una dintre ținte. Analistul Hari Bucur Marcu a explicat motivele pentru care serviciile ruse sunt hiperactive în zonă și de ce România reprezintă o țintă importantă pentru spionii Kremlinului.
image
Mulți voluntari străini au crezut că sunt pregătiți să lupte în Ucraina, dar s-au înșelat, spune un veteran american
Unii voluntari occidentali care s-au alăturat războiului din Ucraina au fost uciși după ce s-au înrolat presupunând eronat că lupta va fi ușoară, a declarat pentru Business Insider un veteran american care a luptat în Ucraina de la începutul invaziei și până în decembrie.
image
„Copiii spun lucruri trăznite“, momente de colecție: Nu s-a oprit din râs toată emisiunea VIDEO
Virgul Ianțu s-a amuzat copios alături de fiecare copil care a spus un lucru amuzant în cadrul show-lui de televiziune.

HIstoria.ro

image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.
image
Cadoul de nuntă primit de Zoia Ceaușescu de la părinți
Fabricat în Franța, la o comandă specială a familiei Ceaușescu în anul 1983, automobilul Fuego GTS a fost facturat de către Renault (Service des Ventas Speciales Exportation) pe numele Ceaușescu Elena Zoia, unul dintre copiii familiei prezidențiale, care l-a primit cadou de nuntă de la părinți.
image
O tentativă de sinucidere în închisoarea Pitești: Povestea dramatică a lui Nicolae Eșianu
Nicolae Eșianu s-a născut la Cluj în 1923. Tatăl, director la Banca Ardeleană, iar mama, profesoară. Școala primară o face la Sibiu și apoi Liceul Militar la Târgu Mureș. În 1942 își dă bacalaureatul la Liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu.