J&B Blending Spirits

Publicat în Dilema Veche nr. 620 din 7-13 ianuarie 2016
J&B Blending Spirits jpeg

├Ä ntr-o lume ├«n care globalizarea este piatra de temelie, J&B Blending Spirits propune al─âtur─âri de personaje, concepte, situa┼úii inedite, spectaculoase, pline de savoare, dar pe care existen┼úa cotidian─â nu le-ar aduce contextual ├«n acela┼či loc. 

Incipio-ul acestei pove┼čti ├«┼či are fundamentul chiar ├«n istoria fulminant─â de peste dou─â secole a whisky-ului J&B. Visuri m─âre┼úe ┼či o pasiune arz─âtoare stau la baza uneia dintre cele mai cunoscute m─ârci de whisky, ├«ns─â dezvoltarea acestuia este influen┼úat─â r├«nd pe r├«nd de toate spiritele independente care ├«┼či intersecteaz─â existen┼úa cu povestea lui Justerini ┼či Brooks.

├Än 1749, italianul Giacomo Justerini porne┼čte c─âtre Londra cu dorin┼úa arz─âtoare de a o ├«nt├«lni pe Margherita Bellino, faimoasa c├«nt─ârea┼ú─â de oper─â pentru care nutrea profunde sentimente. Sor┼úii potrivnici fac ca aceasta s─â nu ├«mp─ârt─â┼čeasc─â acelea┼či sentimente, iar povestea de dragoste s─â se ispr─âveasc─â ├«nainte de a ├«ncepe. Dar pentru c─â hazardul ├«ng─âduie un echilibru ├«ntre diferite aspecte ale existen┼úei umane, Justerini ├«l ├«n┬şt├«l┬şne┼č┬şte pe George Johnson, care ├«n scurt timp ├«l face cunoscut ├«n cercurile ├«naltei societ─â╚Ťi londoneze ca distiller-ul connaisseur, servind binecunoscuta ÔÇ×ap─â vieÔÇť.

┼×armul italianului ┼či ├«nalta calitate a produsului s─âu impresioneaz─â nobilimea londonez─â. Reputa┼úia ├«n cre┼čtere reu┼če┼čte s─â atrag─â aten┼úia omului de afaceri Alfred Brooks, care simte poten╚Ťialul pe care l-ar putea avea comer╚Ťul de ÔÇ×ap─â vieÔÇť ╚Öi investe╚Öte ├«n distileria lui Giacomo Justerini.

A l─âturarea dintre un latin pasional ╚Öi un englez politicos a dus la formarea unei b─âuturi bazate pe tradi╚Ťie ╚Öi originalitate, un adev─ârat blend format din 42 de tipuri de whisky sco╚Ťian din mal╚Ť ╚Öi cereale. 42 de arome unice contopite ├«ntr-o singur─â b─âutur─â ce a fost perfec╚Ťionat─â special pentru orice tip de consumator, pornind de la preferin╚Ťele aristocra╚Ťilor londonezi, ╚Öi a reu╚Öit s─â reziste ╚Öi ├«n ÔÇ×lumea nou─âÔÇť ├«n perioada prohibi╚Ťiei.

Whisky-ul poate fi savurat ca ├«n epoca victorian─â, on the rocks, simplu cu ghea╚Ť─â ├«n stilul britanic, sau poate fi b─âut ├«ntr-o reinterpretare italian─â mai modern─â, cu lime ╚Öi suc de l─âm├«ie, cafea sau amaretto. 

Ast─âzi, J&B popularizeaz─â aceste al─âtur─âri de spirite inedite ╚Öi prin Blending Spirits, o campanie conceput─â pentru a scoate ├«n eviden┼ú─â aspectele pozitive ale mixului neconven╚Ťional dintre dou─â elemente sau spirite complet opuse, ce pot da na╚Ötere unor idei ╚Öi concepte demne de tot interesul.

Reinterpretarea contemporan─â a acestui concept poate fi urm─ârit─â pe platforma online

.

Un mix inedit: J&B și Festivalul Electric Castle

Pentru 2016, J&B Blending Spirits anun╚Ť─â un alt mix neconven╚Ťional, la fel ca ┼či cele care au consacrat universul J&B, prin asocierea cu una dintre cele mai cunoscute manifest─âri muzicale ale ultimilor ani. Acesta va fi unul din partenerii principali ai festivalului Electric Castle ce are loc ├«ntr-o localitate din apropiere de Cluj, Bon╚Ťida, pe domeniul castelului Banffy, ├«n perioada 14-17 iulie. Colaborarea celor dou─â entit─â╚Ťi reprezint─â chiar ideea de baz─â a campaniei, un mix al spiritelor neconven╚Ťionale ce duce la rezultate unice. Electric Castle este un festival al Blending spirits, av├«nd ├«n line-up arti╚Öti ce abordeaz─â stiluri diferite, chiar antitetice. Arti╚Öti precum Sigur R├│s, Gorgon City, Camo & Krooked, Loadstar, Icicle, Gui Boratto, Art Department, God Is an Astronaut, Worakls, De Staat,  Gramophonedzie, General Levy, Macka B., NÔÇÖto, Axel Boman, Mihai Popoviciu, The Model, Paul Kalkbrenner, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Matishyahu, Babylon Circus, NU:Tone B2B Logistics, DJ Marky, Aba Shanti-I, CongoNatty (Rebel MC), Toddla T, LouisAhhh!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver vor c├«nta to╚Ťi pentru acela╚Öi public, de╚Öi genurile de muzic─â variaz─â de la rock ╚Öi muzic─â electronic─â p├«n─â la hip-hop, demonstr├«nd cu adev─ârat ideea de Blending Spirits.

p 17 2 jpg
Singur─âtate
Fassbinderul actorului Oliver Masucci e conving─âtor pentru c─â, ├«nainte de a ne ame╚Ťi cu panseuri spirituale, se impune ├«n calitatea sa de corp f─âr─â ru╚Öine.
951 17 Breazu jpeg
Capsule de timp
Considerate atunci prea bizare, vor fi lansate, din nou, 30 de ani mai t├«rziu, devenind un fel de dioram─â a felului ├«n care a putut naviga o fabuloas─â forma╚Ťie uitat─â a anilor ÔÇÖ80 prin soundscape-ul ├«nceputului deceniului urm─âtor.
951 21 Pavilionul SUA   Simone Leigh jpg
Laptele viselor la Vene╚Ťia
Edi╚Ťia din acest an nu e, din fericire, grandioas─â ╚Öi nici sentimentul de parc de distrac╚Ťie nu mai e la dispozi╚Ťia ta, ca p├«n─â acum.
TIFF anun╚Ť─â Sunscreen jpg
Organizatorii TIFF anun╚Ť─â prima edi╚Ťie SUNSCREEN, un nou festival de film la Constan╚Ťa
├Äntre 8 ╚Öi 11 septembrie, spectatorii din Constan╚Ťa vor putea urm─âri pe marele ecran zeci de filme de succes ╚Öi se vor bucura de ├«nt├«lniri cu invita╚Ťi speciali din lumea filmului.
p 16 Pdac Iamandi jpeg
Jurnalele (bombard─ârii) Berlinului
├Än goana dup─â supravie┼úuire nu mai e timp de reforme ┼či revolt─â.
p 17 2 jpg
Pe holurile facult─â╚Ťii
Drago╚Ö Hanciu ├«l filmeaz─â aici pe Gheorghe Blond─â (zis ╚Öi ÔÇ×nea JorjÔÇŁ), fostul responsabil cu materialul tehnic de imagine al UNATC-ului, aflat la vremea turnajului ├«n pragul pension─ârii.
950 17 Audio1 jpg
Contra naturii
Nu ne-am l─âmurit ├«nc─â dac─â exist─â un gen muzical LGBT, ori dac─â ideea de gen mai are vreo noim─â ├«n general, ├«ns─â sesiz─âm o propagare a sexualit─â╚Ťii alternative ├«n zone muzicale conservator-tradi╚Ťionaliste asociate identitar cu bigotismul, cu electoratul lui Trump, cu via╚Ťa lipsit─â de dileme.
p 21 Portretul lui Novalis,1943 jpg
Victor Brauner, vizionar, magician și alchimist
├Äncep├«nd cu anii 1939-1940, crea╚Ťia pictorului este influen╚Ťat─â de literatura romantic─â ╚Öi de ezoterism, ├«ndrept├«ndu-se cu deosebire c─âtre scrierile lui Novalis ├«n care artistul consider─â a fi g─âsit ecoul propriei sensibilit─â┼úi.
Pia╚Ťa Unirii din Cluj Napoca   Foto Nicu Cherciu jpg
Spectatorii s├«nt a╚Ötepta╚Ťi la un eveniment impresionant, care ia startul ├«n Pia╚Ťa Unirii din Cluj-Napoca
P├«n─â pe 26 iunie, cel mai mare eveniment cinematografic din Rom├ónia va aduce ├«n ora╚Öul recent desemnat UNESCO City of Film peste 350 de proiec╚Ťii.
p  15 The Plains jpg
21 de drame
Dac─â veni╚Ťi la cea de-a 21-a edi╚Ťie de TIFF exclusiv pentru filme, iat─â 21 de titluri care s-ar putea s─â v─â plac─â.
949 16 freemnas schimbare png
Noaptea alegerilor
Votul e o iluzie, nimic nu se va schimba pentru vis─âtori & imigran╚Ťi.
p 17 jpg
Ciclon
Dramele sale nu ÔÇ×radiografiaz─âÔÇŁ dec├«t prin rico╚Öeu fragmentele de real care s-au nimerit ├«n cadru, fiindc─â adev─âratul lor subiect, universal ╚Öi incoruptibil, este pasiunea.
949 17 Breazu jpg
Perspective și traume
De la premiul acela neașteptat și pînă astăzi, Kendrick Lamar a fost mai degrabă absent.
Al Tomescu jpg
Alexandru Tomescu c├«nt─â ÔÇ×AnotimpurileÔÇŁ lui Vivaldi
ÔÇ×AnotimpurileÔÇŁ lui Vivaldi s├«nt interpretate la Sala Radio de apreciatul violonist Alexandru Tomescu, ├«n concertul ce ├«nchide stagiunea Orchestrei de Camer─â Radio.
Film Food 2022 jpg
TIFF 2022: Cine de 5 stele inspirate din povești de pe marele ecran, la Film Food
Secretele celor mai apreciate buc─ât─ârii ale lumii ╚Öi pove╚Ötile oamenilor care ├«ndr─âznesc s─â testeze limitele conven╚Ťionalului se ├«ntorc ├«n sec╚Ťiunea Film Food la Festivalul Interna╚Ťional de Film Transilvania (17 ÔÇô 26 iunie, Cluj-Napoca), dedicat─â cinefililor pasiona╚Ťi de experien╚Ťe culinare inedite.
p 23 Georges Clarin jpg
Teatrul de odinioar─â, scrinul femeilor
Femeile au constituit adev─ârate constela╚Ťii de socialitate. Dac─â nu dispuneau de puterea economic─â sau politic─â, ele ╚Öi-au exercitat, ├«n schimb, geniul anim├«nd via╚Ťa capitalei pe fond de ÔÇ×pl─âcereÔÇŁ a spiritului comun ├«mp─ârt─â╚Öit─â.
948 16 sus Romila jpg
Poetul și moartea
Nu o carte despre via╚Ťa lui Nichita St─ânescu a scris Bogdan Cre╚Ťu, ci una despre un mare poet ╚Öi moartea lui apropiat─â.
948 16 jos SAxinte jpg
Logica vie╚Ťii, nervurile poeziei
Simona Popescu nu exclude imagina╚Ťia din poezia realului, a cotidianului. Ea poate avea o func╚Ťie integrativ─â a realit─â╚Ťii, tot a╚Öa cum visul (structura visului) poten╚Ťeaz─â atributele spectrului diurn.
948 17 1 foto Albert Dobrin jpg
Palatul min╚Ťii ╚Öi palatul de p─âpu╚Öi
Rosencrantz ╚Öi Guilderstern s├«nt ÔÇ×juca╚ŤiÔÇŁ de Hamlet care, ├«n ÔÇ×nebuniaÔÇŁ lui, inventeaz─â o scenet─â.
948 15 afis craiova jpg
WhatsApp Image 2022 06 03 at 19 12 39 jpg
Sala Radio 8 iunie 2022 jpg
Concert Mozart / Haydn la Sala Radio
Miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 19:00, ve╚Ťi avea ocazia de a asculta la Sala Radio un concert Mozart / Haydn prezentat de Orchestra de Camer─â Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.
EducaTIFF 2022 png
TIFF lanseaz─â op╚Ťionalul de educa╚Ťie cinematografic─â pentru elevi
Programul EducaTIFF continu─â s─â se dezvolte la cea de-a 21-a edi╚Ťie a Festivalului Interna╚Ťional de Film Transilvania (17 ÔÇô 26 iunie).
947 16 sus BAS jpeg
Maimu╚Ťe, muzic─â ╚Öi baseball
Cea de-a 22-a carte a scriitorului japonez este o culegere de povestiri scrise la persoana ├«nt├«i, cu un narator de v├«rsta a treia, ce graviteaz─â ├«n jurul unor teme precum nostalgia tinere╚Ťii, muzica, erotismul, totul ├«nv─âluit ├«ntr-o folie de ÔÇ×unheimlichÔÇŁ care a devenit marca autorului nipon.

Adevarul.ro

image
Experimentul social al unui român care a vrut să afle ce cred românii când li se spune că viaţa în luxul paradisului din Bali costă mai puţin decât în Cluj
Patrik Bindea este specialist ├«n marketing ┼či de c├óteva luni a ├«nceput un experiment social. El a f─âcut o compara┼úie ÔÇ×cosmetizat─âÔÇŁ a costului vie┼úii ├«n paradisul din Bali, cu Bucure┼čti sau Cluj, iar concluziile acestul ÔÇ×clickbaitÔÇŁ elaborat au fost surprinz─âtoare: oamenii au ├«nghi┼úit ÔÇ×g─âlu┼čcaÔÇŁ ┼či au generat un trafic nebun post─ârii.
image
Un YouTuber care a vizitat un McDonald's-ul rebrănduit din Rusia a povestit cât de multe diferenţe sunt faţă de varianta americană
Un reporter rus de la un cunoscut canal de YouTube a mers la McDonald's-ul rebranduit din Moscova, care s-a deschis pe 12 iunie, ┼či a spus c─â mirosul ┼či m├óncarea sunt diferite.
image
Cum au vrut bulgarii s─â anexeze toat─â Dobrogea. Jafuri, crime ┼či bomboane otr─âvite ├«n Primul R─âzboi Mondial
Dup─â nici jum─âtate de veac de la ie┼čirea Dobrogei de sub st─âp├ónirea otoman─â, provincia dintre Dun─âre ┼či Marea Neagr─â a cunoscut din nou ororile ocupa┼úiei, de data aceasta ale bulgarilor, care au ├«ncercat s─â anexeze toat─â provincia prin jefuirea ┼či omor├órea popula┼úiei.

HIstoria.ro

image
Rom├ónia, alian╚Ťele militare ╚Öi R─âzboaiele Balcanice
Se spune că orice conflict militar extins are parte de un preambul, iar preludiul Primului Război Mondial a fost constituit de cele două conflicte balcanice din anii 1912 și 1913.
image
ÔÇ×Greva regal─âÔÇŁ ╚Öi r─âspunsul lui Ion Mihalache
În prima parte a lui octombrie 1945, Lucreţiu Pătrășcanu îl abordează pe Mihalache, propunându-i să devină prim-ministru în locul lui Petru Groza.
image
Sultanul Mahmud II ÔÇô c─âl─âul ienicerilor
Sultanul otoman Mahmud II (1808-1839) a fost cel care a ini┼úiat seria de reforme ce urma s─â modernizeze ├«mb─âtr├ónitul Imperiu Otoman ┼či s─â ├«l ridice la nivelul puterilor occidentale. Urc├ónd pe tron ├«n contextul luptelor dintre reformatori ┼či conservatori, Mahmud a ├«n┼úeles mai bine dec├ót v─ârul s─âu, sultanul Selim III, cum trebuie implementate reformele la nivelul ├«ntregului imperiu.