Platforma culturală online art.raiffeisen.ro împlinește un an de la lansare

2 iunie 2021
Platforma culturală online art raiffeisen ro împlinește un an de la lansare jpeg

Platforma culturală online Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuală (art.raiffeisen.ro) împlinește un an de la lansare pe data de 2 iunie 2021.

În această perioadă, un sfert de milion de spectatori virtuali au urmărit online pe platforma art.raiffeisen.ro spectacolele și proiectele culturale, audiența provenind atît din România, cît și din alte 10 țări. Un număr de 115 reprezentații online au fost găzduite pe #StagiuneaVirtuală. Pe durata primului an de funcționare, partenerii culturali susținuți de Raiffeisen Bank în demersul lor artistic au lansat peste 20 de creații special concepute pentru mediul online, producții inedite care au folosit inovativ o combinație de tehnici hibride online și offline.

„Lansată în urmă cu un an, ca o inițiativă apărută pe fondul pandemiei de COVID-19, menită să sprijine artiștii să rămînă în legătură cu publicul lor, în condițiile în care toate sălile de spectacol s-au închis și activitatea organizațiilor de cultură a fost suspendată pe termen nelimitat, platforma online art.raiffeisen.ro a reușit să își onoreze numele de Stagiune Virtuală. Spectacole, concerte, tururi virtuale, conversații și filme au fost găzduite pe scena virtuală și au ajuns online la publicul de pretutindeni, punînd la dispoziția iubitorilor de cultură o pîrghie pentru normalitate în vremuri foarte tulburi și tulburătoare” – a spus Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank România.

info 5 jpg jpeg

Conținutul platformei culturale online Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuală este organizat în patru secțiuni: Teatru, Muzică, Explorator și Conversații. Aici au fost publicate spectacole și proiecte culturale sprijinite de Raiffeisen Bank România prin programul său cultural, lansat în urmă cu peste 20 de ani – Raiffeisen Art Proiect, accesul publicului fiind gratuit.

1080x1080 2 1 jpg jpeg

Spectatorii virtuali s-au putut bucura de spectacole de teatru înregistrate, de concerte și recitaluri preluate live sau înregistrate, de la muzică clasică, la jazz, de tururi virtuale ghidate de explorare a Bucureștiului din diverse unghiuri – de la istorie, la gastronomie, de filme documentare rare, de conversații live cu artiști sau cu gînditori globali recunoscuți despre realitățile contemporane, de concursuri și expoziții online de fotografie și, nu în ultimul rînd, de creații originale, dezvoltate dedicat pentru mediul online de artiștii colaboratori.

1080x1080 jpg jpeg

Peste 20 de entități culturale partenere Raiffeisen Bank au colaborat cu platforma art.raiffeisen.ro pe durata primului an de funcționare, printre care: Festivalul și Concursul Internațional George Enescu, Teatrul Act, Festivalul SoNoRo, Asociația Goong București, Festivalul Undercloud, Festivalul Unfinished, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Via Transilvanica, Cronicarii Digitali, Interesting Times Bureau, Brașov Jazz & Blues Festival, Jazz in the Park Cluj etc.

1080x1080 2 1 jpg jpeg

Seria de eseuri video „Cuvintele dintre mine și tine. Întîlnirile Oanei Pellea” sau seria „Caragiale e de vină!” se numără printre producțiile culturale create special pentru mediul digital prezente pe platformă.

Printre artiștii care au putut fi urmăriți în #StagiuneaVirtuală, prin spectacole sau în conversații live și înregistrate au fost: Oana Pellea, Marcel Iureș, Matei Vișniec, Constantin Chiriac, Răzvan Popovici, Chris Simion-Mercurian, Marina Abramovic, Mircea Rusu, Cristina Casian și mulți alții.

1080x1080 4 jpg jpeg

Platforma culturală online Raiffeisen Art Proiect - Stagiunea Virtuală va continua să găzduiască proiecte culturale diverse în cele patru secțiuni. Debutul celui de-al doilea an de funcționare a platformei Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuală (art.raiffeisen.ro) marchează simbolic angajamentul luat față de mediul cultural în urmă cu 20 de ani prin preluarea galei de absolvire a tinerei generații de actori și regizori, de la Facultatea de Teatru și Film din Cluj, oferindu-le acestora o scenă virtuală cu o audiență internațională. Astfel, în perioada 4 - 20 iunie 2021, în secțiunea Teatru din #StagiuneaVirtuală publicul este invitat să urmărească Galactoria, festivalul cu 13 spectacole pregătite de tinerii actori și regizori pentru a marca încheierea studiilor și debutul lor profesional. 

comunicat instituto cervantes espacio femenino 2024 jpg
Cinema feminin din Spania și America Latină, în luna martie, la Institutul Cervantes din București
Și în acest an, luna femeii este sărbătorită la Institutul Cervantes cu o serie de filme care aduc în atenția publicului o serie de creații cinematografice semnate de artiste din spațiul cultural hispanic.
1038 16 IMG 20220219 WA0027 jpg
Compilați, compilați...
Îi las plăcerea să reflecteze asupra
p 17 jpg
La contactul cu pielea
Smoke Sauna Sisterhood e pe de-a-ntregul cuprins în titlul său: într-o saună retrasă.
1038 17b Idles Tangk webp
Tobe + chitare = love
Nu știi neapărat ce vrea să fie acest prolog, dar exact fiindcă e un prolog mergi mai departe
image png
387326384 1387431755465458 2939236580515263623 n jpg
Orice sfârșit e un nou început
Când faci febră, când plângi din senin, când râzi cu toată gura știrbă.
Afișe Turneul Național 08 jpg
Martie este luna concertelor de chitară
În perioada 16-30 martie 2024, Asociația ChitaraNova vă invită la concertele din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”.
426457521 938541944508703 1123635049469230038 n jpg
One World Romania – Focus Ucraina: proiecție „Photophobia”
„Photophobia” marchează doi ani de la începerea războiului în Ucraina și va avea loc pe 24 februarie la Cinema Elvire Popesco.
1037 15 Maria Ressa   Cum sa infrunti un dictator CV1 jpg
O bombă atomică invizibilă
Ce ești tu dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?
p 17 2 jpg
Spectacol culinar
Dincolo de ținuta posh, respectabilă și cam balonată, a filmului, care amenință să îl conducă într-o zonă pur decorativă, cineastul găsește aici materia unei intime disperări.
1037 17 cop1 png
Liric & ludic
Esența oscilează între melancolie și idealism romantic.
Vizual FRONT landscape png
FRONT: expoziție de fotografie de război, cu Vadim Ghirda și Larisa Kalik
Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina, se deschide expoziția de fotografie de război FRONT, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) din București.
image png
Lansare de carte și sesiune de autografe – Dan Perșa, Icar 89
Vă invităm joi, 15 februarie, de la ora 18, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Dan Perșa, autorul romanului Icar 89, publicat în colecția de literatură contemporană a Editurii Humanitas.
p 16 O  Nimigean adevarul ro jpg
Sfidarea convențiilor
O. Nimigean nu doar acordă cititorului acces la realitatea distorsionată pe care o asamblează, ci îl face parte integrantă a acesteia.
1036 17 Summit foto Florin Stănescu jpg
Teatru de cartier
Dorința de a surprinde tabloul social în complexitatea lui, cu toate conexiunile dintre fenomene, are însă și un revers.
p 23 Compozitie pe tema Paladistei, 1945 jpg
Victor Brauner – Paladienii și lumea invizibilului
Reprezentările Paladistei sînt prefigurări fantastice în care contururile corpului feminin sugerează grafia literelor unui alfabet „erotic“ care trimite la libertatea de expresie a scrierilor Marchizului de Sade.
1 Afiș One World Romania 17 jpg
S-au pus în vînzare abonamentele early bird pentru One World România #17
Ediția de anul acesta a One World România își invită spectatorii în perioada 5 - 14 aprilie.
Poster orizontal 16 02 2024 Brahms 2  jpg
INTEGRALA BRAHMS II: DIRIJORUL JOHN AXELROD ȘI VIOLONISTUL VALENTIN ȘERBAN
Vineri, 16 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la Sala Radio la cel de-al doilea concert dintr-un „maraton artistic” dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani.
1035 16 coperta bogdan cretu jpg
Două romane vorbite
Roman vorbit prin încrucișări de voci, ele însele încrucișate biografic în feluri atît de neașteptate, cartea lui Bogdan Crețu reușește performanța unei povești de dragoste care evită consecvent patetismul.
p 17 2 jpg
Plăcerea complotului
Pariser nu e naiv: Europa nu mai e aceeași.
1035 17 The Smile Wall Of Eyes 4000x4000 bb30f262 thumbnail 1024 webp
Forme libere
Grupul The Smile va concerta la Arenele Romane din București pe data de 17 iunie 2024, de la ora 20.
Poster 4 copy 12 09 02 2024  jpg
Din S.U.A. la București: dirijorul Radu Paponiu la pupitrul Orchestrei Naționale Radio
În afara scenelor din România, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Londra.
1034 16 O istorie a literaturii romane pe unde scurte jpg
„Loc de urlat”
Critica devine, astfel, şi recurs, pledînd, ca într-o instanţă, pe scena jurnalisticii politice şi a diplomaţiei europene pentru respectarea dreptului de liberă exprimare şi împotriva măsurilor abuzive ale regimului.
p 17 jpg
Impresii hibernale
Astea fiind spuse, Prin ierburi uscate nu e deloc lipsit de har – ba chiar, dat fiind efortul de a-l dibui chiar în miezul trivialității, filmul e o reușită atemporală, care s-ar putea să îmbătrînească frumos.

Adevarul.ro

image
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
Thomas Wiede, un turist german pasionat de călătorii, a petrecut în această primăvară un weekend la București. Iar impresiile sale la superlativ despre capitala României au fost împărtășite și pe canalul său de YouTube, care are peste 11.000 de abonați.
image
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
O conațională care locuiește în Germania a transmis un mesaj devenit viral pe Tik Tok pentru românii care muncesc în străinătate. Românca îi sfătuiește să ia spontan hotărârea de a reveni în România, dacă în țară se simt cel mai bine, pentru că altfel se vor amăgi singuri la nesfârșit.
image
Rețeta lui Ceaușescu pentru a pune mâna pe putere în România. Cum a reușit un copil sărac să ajungă stăpânul țării
Nicolae Ceaușescu a fost modelul perfect de politruc oportunist. Așa cum arată biografia fostului dictator acesta și-a făcut culoar către putere prin șiretenie, exploatând momentele prielnice, făcându-și loc cu coatele atunci când a fost nevoie.

HIstoria.ro

image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.
image
Cadoul de nuntă primit de Zoia Ceaușescu de la părinți
Fabricat în Franța, la o comandă specială a familiei Ceaușescu în anul 1983, automobilul Fuego GTS a fost facturat de către Renault (Service des Ventas Speciales Exportation) pe numele Ceaușescu Elena Zoia, unul dintre copiii familiei prezidențiale, care l-a primit cadou de nuntă de la părinți.
image
O tentativă de sinucidere în închisoarea Pitești: Povestea dramatică a lui Nicolae Eșianu
Nicolae Eșianu s-a născut la Cluj în 1923. Tatăl, director la Banca Ardeleană, iar mama, profesoară. Școala primară o face la Sibiu și apoi Liceul Militar la Târgu Mureș. În 1942 își dă bacalaureatul la Liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu.