Air Show, Carte la nisip, Sighişoara Medievală

24 iulie 2013
Air Show, Carte la nisip, Sighişoara Medievală jpeg

● The Bling Ring (2013), ultimul film al Sofiei Coppola, cu Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson (Hermione din Harry Potter), pornind de la un articol din Vanity Fair al lui Nancy Jo Sales, despre un grup de adolescenţi care dădeau spargeri în casele vedetelor, furau obiecte pe care apoi le vindeau şi, cu banii cîştigaţi, frecventau aceleaşi cluburi ca şi celebrităţile respective. Comic şi înspăimîntător în acelaşi timp, un film interesant despre străluciri frivole, cultură populară şi amoralitate. (Iaromira Popovici)

● Dacă sînteţi în vacanţă pe litoralul românesc, daţi o fugă şi pe la Mangalia, unde, pînă pe 11 august, e tîrgul estival „Carte la nisip“. O să-i găsiţi acolo şi pe Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Lucian Boia, Adrian Cioroianu. Programul complet al evenimentelor, la adresa: http://cartelanisip.ro (Matei Martin)

● Am văzut filmul, acum vreau să văd şi piesa: pe 25 iulie, la 21,30, la Cafe Godot, Interviu de Theo van Gogh. Protagoniştii: Dan Bordeianu şi Diana Roman. (Stela Giurgeanu)

● Vineri, 26 iulie, începe Festivalul „Sighişoara Medievală“ 2013, cu marea paradă a cavalerilor, trubadurilor, menestrelilor, actorilor şi meşteşugarilor. Anul acesta, tematica festivalului se învîrte în jurul poveştii lui Vlad Ţepeş. Din programul încărcat (şi ofertant) a celor trei zile „medievale“ reiese că e vorba mai puţin despre istorie şi mai mult despre spectacol. Accesul la festival este, ca de obicei, gratuit. (Adina Popescu)

● Două minunate cărţi de vară, pentru copiii dilematici, ambele apărute la proaspăta editură Arthur: Aric şi mercenarii de Ioana Nicolaie (cu ilustraţii de Walter Riess) şi Ursuleţul Winnie Puh de A.A. Milne (cu ilustraţii de Ernest H. Shepard), în traducerea colegei Luiza Vasiliu şi a lui Florin Bican. Genul de cărţi pentru care mai că-ţi vine să dai în mintea copiilor! Măcar pentru o vară. (Marius Chivu)

● Editorialul semnat de Nicolae Manolescu în ultima Românie literară, „Mircea Cărtărescu, un exilat de bună voie“, un exerciţiu de raţiune şi de solidaritate literară, dar şi o lecţie de coerenţă critică, aşa cum nu prea mai întîlnim, din păcate, azi. (Simona Sora)

● Un link de dat mai departe tuturor prietenilor străini pe care-i bănuiţi că ar putea spune „Bună seara, Budapesta!“ după ce-au aterizat pe aeroportul din Bucureşti: http://www.bucharest notbudapest.com Simplu, simpatic, viral, cu rom. (Luiza Vasiliu)

● A Hijacking / Deturnarea (regia şi scenariul Tobias Lindholm, Danemarca, 2012) a fost în competiţie anul acesta la TIFF. Acum îl puteţi vedea în cinema. E povestea dramatică a unui echipaj de vas danez răpit de piraţii somalezi în largul Oceanului Indian. Suspans, tensiune, negocieri, frici, încordare. Şi nişte actori senzaţionali, pe care îi crezi pînă la capăt. (Ana Maria Sandu)

● Sîmbătă, 27 iulie, vă îndemn să privim spre cer. Pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu“ are loc Bucharest International Air Show and General Aviation Exhibition – BIAS 2013. Ediţia din acest an este dedicată celebrării centenarului Aeronauticii Militare, precum şi împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României. Spectacolul aerian va începe de la ora 9, printre participanţi numărîndu-se echipele de acrobaţie aeriană Baltic Bees, Polish Eagles Foundation, The Flying Bulls, Şoimii României şi Iacării Acrobaţi, dar şi celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys – multiplu campion mondial la acrobaţie aviatică, actual antrenor al lotului român de acrobaţie. Evenimentul este organizat de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, împreună cu Forţele Aeriene Române, Aeroclubul României, ROMATSA, Romaero şi Clubul Sportiv AIBO. Mai multe detalii pe http://bias.aero. (Patricia Mihail)

comunicat instituto cervantes espacio femenino 2024 jpg
Cinema feminin din Spania și America Latină, în luna martie, la Institutul Cervantes din București
Și în acest an, luna femeii este sărbătorită la Institutul Cervantes cu o serie de filme care aduc în atenția publicului o serie de creații cinematografice semnate de artiste din spațiul cultural hispanic.
1038 16 IMG 20220219 WA0027 jpg
Compilați, compilați...
Îi las plăcerea să reflecteze asupra
p 17 jpg
La contactul cu pielea
Smoke Sauna Sisterhood e pe de-a-ntregul cuprins în titlul său: într-o saună retrasă.
1038 17b Idles Tangk webp
Tobe + chitare = love
Nu știi neapărat ce vrea să fie acest prolog, dar exact fiindcă e un prolog mergi mai departe
image png
387326384 1387431755465458 2939236580515263623 n jpg
Orice sfârșit e un nou început
Când faci febră, când plângi din senin, când râzi cu toată gura știrbă.
Afișe Turneul Național 08 jpg
Martie este luna concertelor de chitară
În perioada 16-30 martie 2024, Asociația ChitaraNova vă invită la concertele din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra”.
426457521 938541944508703 1123635049469230038 n jpg
One World Romania – Focus Ucraina: proiecție „Photophobia”
„Photophobia” marchează doi ani de la începerea războiului în Ucraina și va avea loc pe 24 februarie la Cinema Elvire Popesco.
1037 15 Maria Ressa   Cum sa infrunti un dictator CV1 jpg
O bombă atomică invizibilă
Ce ești tu dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?
p 17 2 jpg
Spectacol culinar
Dincolo de ținuta posh, respectabilă și cam balonată, a filmului, care amenință să îl conducă într-o zonă pur decorativă, cineastul găsește aici materia unei intime disperări.
1037 17 cop1 png
Liric & ludic
Esența oscilează între melancolie și idealism romantic.
Vizual FRONT landscape png
FRONT: expoziție de fotografie de război, cu Vadim Ghirda și Larisa Kalik
Vineri, 23 februarie, de la ora 19:00, la doi ani de la începerea războiului din Ucraina, se deschide expoziția de fotografie de război FRONT, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) din București.
image png
Lansare de carte și sesiune de autografe – Dan Perșa, Icar 89
Vă invităm joi, 15 februarie, de la ora 18, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu Dan Perșa, autorul romanului Icar 89, publicat în colecția de literatură contemporană a Editurii Humanitas.
p 16 O  Nimigean adevarul ro jpg
Sfidarea convențiilor
O. Nimigean nu doar acordă cititorului acces la realitatea distorsionată pe care o asamblează, ci îl face parte integrantă a acesteia.
1036 17 Summit foto Florin Stănescu jpg
Teatru de cartier
Dorința de a surprinde tabloul social în complexitatea lui, cu toate conexiunile dintre fenomene, are însă și un revers.
p 23 Compozitie pe tema Paladistei, 1945 jpg
Victor Brauner – Paladienii și lumea invizibilului
Reprezentările Paladistei sînt prefigurări fantastice în care contururile corpului feminin sugerează grafia literelor unui alfabet „erotic“ care trimite la libertatea de expresie a scrierilor Marchizului de Sade.
1 Afiș One World Romania 17 jpg
S-au pus în vînzare abonamentele early bird pentru One World România #17
Ediția de anul acesta a One World România își invită spectatorii în perioada 5 - 14 aprilie.
Poster orizontal 16 02 2024 Brahms 2  jpg
INTEGRALA BRAHMS II: DIRIJORUL JOHN AXELROD ȘI VIOLONISTUL VALENTIN ȘERBAN
Vineri, 16 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la Sala Radio la cel de-al doilea concert dintr-un „maraton artistic” dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori germani.
1035 16 coperta bogdan cretu jpg
Două romane vorbite
Roman vorbit prin încrucișări de voci, ele însele încrucișate biografic în feluri atît de neașteptate, cartea lui Bogdan Crețu reușește performanța unei povești de dragoste care evită consecvent patetismul.
p 17 2 jpg
Plăcerea complotului
Pariser nu e naiv: Europa nu mai e aceeași.
1035 17 The Smile Wall Of Eyes 4000x4000 bb30f262 thumbnail 1024 webp
Forme libere
Grupul The Smile va concerta la Arenele Romane din București pe data de 17 iunie 2024, de la ora 20.
Poster 4 copy 12 09 02 2024  jpg
Din S.U.A. la București: dirijorul Radu Paponiu la pupitrul Orchestrei Naționale Radio
În afara scenelor din România, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Londra.
1034 16 O istorie a literaturii romane pe unde scurte jpg
„Loc de urlat”
Critica devine, astfel, şi recurs, pledînd, ca într-o instanţă, pe scena jurnalisticii politice şi a diplomaţiei europene pentru respectarea dreptului de liberă exprimare şi împotriva măsurilor abuzive ale regimului.
p 17 jpg
Impresii hibernale
Astea fiind spuse, Prin ierburi uscate nu e deloc lipsit de har – ba chiar, dat fiind efortul de a-l dibui chiar în miezul trivialității, filmul e o reușită atemporală, care s-ar putea să îmbătrînească frumos.

Adevarul.ro

image
Șoferii de mașini electrice plătesc sume astronomice pentru înlocuirea anvelopelor. „Nu mi-a venit să cred când mi s-a spus că trebuie să le înlocuiesc“
Cumpărătorii de mașini electrice ar trebui să fie conștienți de costurile „astronomice” necesare pentru înlocuirea regulată a anvelopelor cu durată scurtă de viață, au avertizat proprietarii.
image
Ce pensionari nu vor avea pensii majorate din septembrie. Casa de Pensii: sunt un milion de persoane
Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a făcut o serie de precizări privind recalcularea pensiilor, precizând că 1 milion de pensionari nu vor beneficia de majorare.
image

HIstoria.ro

image
Atacul lui Cuza asupra masoneriei bucureștene
Modernizarea țării, pe care toți românii o doreau, dar care avea reprezentări diferite de la un grup social la altul, a generat tensiuni în tânărul stat. Programul de reforme al lui Cuza a început să fie contestat.
image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.
image
Cadoul de nuntă primit de Zoia Ceaușescu de la părinți
Fabricat în Franța, la o comandă specială a familiei Ceaușescu în anul 1983, automobilul Fuego GTS a fost facturat de către Renault (Service des Ventas Speciales Exportation) pe numele Ceaușescu Elena Zoia, unul dintre copiii familiei prezidențiale, care l-a primit cadou de nuntă de la părinți.