Copiii sînt invitați în vacanța de vară la Art Safari Kinder! Brâncuși, Tonitza, Luchian, Artachino bat telefoanele și tabletele

17 iulie 2023
Art Safari Kinder (3) jpg

București, 17 iulie 2023. Programul educațional unde arta este explicată pe înțelesul copiilor, Art Safari Kinder, este deschis toată vara pentru copiii cu vîrste între 4 și 18 ani. Și cuprinde ateliere de desen, pictură, dar și pictură pe tricou inspirate de tema acestei ediții, dragostea, cursuri intensive de artă și tururi ghidate în expozițiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru cei mici. Activitățile se desfășoară de joi pînă duminică, pînă pe 10 septembrie, la Palatul Dacia-România din strada Lipscani 18-20. Programul complet poate fi consultat aici.

Art Safari Kinder îi împrietenește pe copii cu arta și îi face să uite de telefoane și tablete. Micii artiști descoperă o lume minunată, plină de culoare, de forme interesante și deloc plictisitoare, în cadrul atelierelor de artă și tururilor ghidate. Temele sînt inspirate din expozițiile acestei ediții – de la portretele personajelor celebre din colecţia The National Portrait Gallery, Londra, pînă la artă românească semnată de Constantin Artachino sau Ion Alin Gheorghiu. Programul educațional Art Safari este susținut de Kinder. 

Telefoanele și tabletele jos, pensulele și acuarelele sus

Inspirați de Constantin Artachino (1870-1954), maestru al portretului și peisajului, atras de lumea orientală și balcanică pe care a zugrăvit-o cu tușe de mătase, cei mici își vor dezvolta imaginația și vor realiza în tempera sau acuarelă variate portrete, naturi statice și peisaje, în cadrul atelierelor de pictură. 

La atelierele de desen, micii artiști își exersează îndemînarea, răbdarea, motricitatea fină, atenția la detaliu și află informații interesante despre tehnici diferite de desen ȋn creion, cărbune sau pastel inspirați din operele marilor maeștri, precum Leonardo da Vinci sau Albrecht Dürer.

Pictura pe tricou solicită atenție sporită și îndemînare din partea copilului și îi oferă bucuria de a putea purta un obiect vestimentar personalizat chiar de el. Toate materialele necesare sînt incluse în prețul atelierului: tricouri disponibile în toate mărimile, culori, pensule, modele. De asemenea, atelierul „În luma lui Picasso” propune prin tehnici de desen și pictură realizarea unui portret ȋn stil cubist, inspirat din lucrările lui Picasso.

Copiii au posibilitatea de a face și cursuri intensive de pictură și desen la Art Safari Kinder School (opțiuni: 4 şedinţe, 5 ședințe, 10 ședințe). Cursurile intensive de pictură (4, 5 sau 10 ședințe) sînt dedicate marilor pictori români: Tonitza, Luchian și Grigorescu. În atelierul Tonitza, copiii vor picta în laviuri, iar în cadrul atelierului Luchian, micii artiști vor învăța să picteze flori. În atelierul dedicat lui Nicolae Grigorescu, vor picta peisaje. Toate materialele necesare sînt incluse în preț, iar operele realizate vor fi luate acasă.

Cursurile intensive de desen (4, 5 sau 10 ședințe) se concentrează în jurul marelui Brâncuși, care a reușit să surprindă în opera sa esența lucrurilor. Întrucît copiii sînt minunați în a surprinde esența pură, aceste ateliere îi vor învăța să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât de opera marelui artist Constantin Brâncuși, cît şi a altor maeştri. Astfel, își vor dezvolta inteligența spațial-vizuală, motricitatea fină și spiritul creator.

„Art Safari Kinder ia o nouă formă vara aceasta și îi așteaptă pe copii cu noi surprize. Atelierele noastre încep cu un tur ghidat prin expozițiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru ei, în care cei mici se pot bucura și de instalațiile luminoase și tablouri colorate. După ce descoperim secretele din spatele picturilor, ne întoarcem în sala de curs, unde avem liber la distracție și creativitate. Punem în aplicare tot ce am învățat despre culori, forme și texturi la atelierele de artă. Copiii lasă telefoanele deoparte și își petrec timpul într-un mediu relaxant. Cei mici sînt așteptați atît cu părinții, cît și cu școala. Orarul activităților este adaptat la programul părinților, astfel încît ei să poată vizita expozițiile cît timp cei mici se distrează pictînd și desenînd, la atelierele de artădeclară Maria Munteanu, coordonator programe educaționale Art Safari.

Prețuri și program Art Safari Kinder 

Prețul unui atelier individual este de 120 lei, iar durata este de 1 oră. Cursurile intensive de pictură/desen includ și  un tur ghidat în Art Safari, iar prețurile diferă în funcție de numărul de ședințe - 4 ședințe (440 lei),  5 ședințe (550 lei), 10 ședințe (1.000 de lei). 

Orarul activităților este disponibil pe site-ul Art Safari aici. Pentru grupuri organizate, acesta poate fi personalizat în alte zile, la alte ore decît cele din program. Mai multe detalii: https://www.artsafari.ro/artsafari-kids-love-edition/.

Programul Art Safari Love Edition

Art Safari găzduiește în cadrul sezonului de vară 4 expoziții ample – premiera națională a expoziției „Love Stories” de la National Portrait Gallery, Londra, care prezintă portrete ale unor cupluri celebre, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, John Lennon și Yoko Ono ori Victoria și David Beckham, o expoziție dedicată marelui maestru Constantin Artachino (1870-1954), realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, cu o scenografie semnată de Cosmin Florea, o expoziție dedicată unuia dintre cei mai importanți artiști postmoderni ai României, Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), cu text curatorial semnat de Andrei Pleșu, dar și o lume de basm vs o scenă SF cu zombie într-o expoziție de artă contemporană ce reunește doi artiști cu viziuni opuse, Ondine și Baraka, curator: Ruth Hibbard (Victoria and Albert Museum, Londra). În toamnă, Art Safari organizează o nouă expoziție de răsunet: „Bags: Inside Out” - o expoziție de genți iconice din colecția muzeului regal Victoria and Albert, Londra. 

Program (pînă pe 10 septembrie 2023): joi-duminică – 12:00-21:00; Night Tours – în fiecare vineri și sîmbătă 22:00-1:00 (tururi ghidate și prosecco). 

Biletele pot fi achiziționate pe https://www.artsafari.ro/editia-12/ sau direct de la intrare (Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București). 

Contact presă: press@artsafari.ro

Cristina Lica, Communication Manager, +40 740 051 749, cristina.lica@clsmedia.ro

Roxana Baciu, Communication Consultant, +40 731 676 832, roxana.baciu@clsmedia.ro

1026 16 impostorul webp
Impostor ca mine
Impostorul își propune să readucă la viață toate frămîntările sociale ale unei epoci, prin intermediul cîtorva personaje situate de ambele părți ale baricadei.
p 17 jpg
Joker
Aici e de găsit un oarecare merit al filmului: în secvențele în care Ridley Scott minte conștient, de dragul cinema-ului.
p 17 Audio jpg
Voci umane, voci artificiale
Am sentimentul că, în cazul tehnologiei de simulare a vocii umane, sfîrșitul jocului va veni cînd nu vei putea face diferența între vocile AI și cele umane.
1025 16 coperta corin braga jpg
Străinătăți, stranietăți și alte fantasme literare
Mi‑e greu să cred că proza lui Mircea Eliade ar putea fi înțeleasă pe deplin fără dialectica sacru‑profan.
p 17 2 jpg
Pînă la capătul drumului
Filmul vorbește despre condiția de a ajunge mereu prea tîrziu.
1025 17b cover1 jpg
Solo & solos
Curînd ne vor vizita artiști de la celălalt capăt al lumii, din Noua Zeelandă și Australia, care au acumulat cu sîrguință simpatie internațională și și-au făcut în cele din urmă curaj să ne caute și pe noi pe hartă.
image png
O călătorie narativă ajunsă la final: Asociația Heart a încheiat cu succes proiectul „Povești de familie”
Asociația Hearth are plăcerea de a anunța încheierea cu succes a proiectului cultural “Povești de familie” – o inițiativă recuperatoare și artistică
1024 16 cop1 png
Anxietatea lucrurilor definitive
Cele două cărți discutate în această pagină au în comun o anumită anxietate (aparentă sau nu) a definitivului.
1024 17 Am avut o livada foto Sabina Costinel jpg
Livezile noastre de vișini
Într-un fel sau altul, noile perspective asupra Livezii de vișini explorează răsturnarea vremurilor de care tot avem parte în ultimii ani.
Doru Covrig Doua maini,model cu roșu și negru, polimer, 17x25x18cm, 1995 jpg
Expoziție personală DORU COVRIG - sculptură mică și desene - la un an de la dispariția artistului
Doru Covrig este pentru arta contemporană un reper al sculpturii conceptuale
Poster orizontal 23 11 2023 Gianni Gagliardi Nomadic Nature jpg
„NOMADIC NATURE”: jazz cu saxofonistul spaniol GIANNI GAGLIARDI, la Sala Radio
A înregistrat peste 40 de albume, dintre care 5 ca solist, albume ce au primit aprecieri foarte bune din partea presei internaționale.
1023 16 antologia palatina cartea a v a produs galerie mare jpg
p 17 2 jpg
Bîrfoteca
Jeanne du Barry îneacă monarhia franceză în unsoarea tabloidelor.
1023 17 Kenny Garrett jpg
Jazz Syndicate Festival
Pentru un succes total însă, festivalul ar fi meritat o promovare mai extinsă.
1023 21 Iamandi coperta jpg
Adio, Europa de Est!
Aș adăuga: poate noua formă a folclorului est-european.
1022 16 donnatela jpg
Black Hole Sun
Cred că o iniţiativă a traducerii lui ar fi cu profit pentru literatura română contemporană.
p 17 2 jpg
Zeița
Și ne arată că această utopie e la îndemînă.
1022 17 The Beatles Now And Then jpg
Beatleși și Stoneși în 2023
The Rolling Stones este o formație în (plină) activitate, niciodată întreruptă, niciodată scurtcircuitată de ego-urile supraexpandate ale componenților.
1022 21 Florescu jpg
Brâncuși, Picasso: artiști, expoziții, efecte în paralelă
Dar acesta e un alt artist, un alt efect în paralel, un alt posibil subiect al unei alte expoziții „în paralelă” care va avea loc cîndva, în viitor.
Poster orizontal09 11 2023 Contemporan în România 2 jpg
„CONTEMPORAN ÎN ROMÂNIA” – seară de jazz și vernisajul expoziției „Centaur”, la Sala Radio
Prin Proiectul Cultural dorim să oferim o revelatoare experiență multimedia
1021 16 coperta jpg
„Grecia călătorește, călătorește mereu”
Grecia călătorește, călătorește mereu.
p 17 jpg
Detalii
Frumusețea filmului e inseparabilă de o stare de plutire a tuturor lucrurilor.
1021 17 cover1 jpg
Încredere
Lansările din acest an au arătat un grup în formă maximă.
1021 21 moscova inhata romania robert bishop e s crayfield editura corint istorie 01 jpg
Origini românești ale Războiului Rece
Ordinele noastre erau să ne ocupăm de naziști, dar am aflat curînd că urgia comunistă „este mai rea decît cea nazisă”, au mărturisit autorii.

Adevarul.ro

image
Răzbunarea unui patron disperat că îl abandonează angajații. „Sunt sigur că o să-mi săriți în cap cu treaba asta”
Tot mai mulți antreprenori se plâng nu doar de faptul că își găsesc cu greu angajați, dar și că mulți dintre ei pleacă după doar câteva săptămâni și îi lasă baltă, fără preaviz și fără să suporte niciun fel de consecințe. Un patron crede că a găsit soluția la această problemă
image
Mircea Badea: „De ce să stea Simona Halep în România?! O viață ai, cu toată dragostea pentru țară”
Prezentatorul de la Antena 3 comentează decizia sportivei de se muta la Dubai.
image
Româncă gravidă în nouă luni, înjunghiată în Țara Galilor. Motivul pentru care agresorul, tot român, o urmărea de o lună
Andreea Pintili, o româncă de 29 de ani care locuiește în Țara Galilor, a fost înjunghiată de mai multe ori de un conațional care o urmărea și posta pe TikTok clipuri cu ea și cu copiii săi.

HIstoria.ro

image
Moartea lui Aurel Vlaicu. Concluziile anchetei
În cursul anchetei în cazul accidentului aeronautic în care și-a pierdut viața Aurel Vlaicu (31 august/13 septembrie 1913) s-au conturat două ipoteze, pe care locotenentul av. Gheorghe Negrescu le prezintă astfel:
image
Zguduitoarea dramă amoroasă din Brăila, care a captivat presa interbelică
În anii 1923-1924, numita Anny Bally din Brăila, „de o frumuseţe rară“, a încercat să se sinucidă din dragoste. În 8 noiembrie 1924, tot din amor, şi-a împuşcat iubitul, după care s-a împuşcat şi ea.
image
Importanța stației NKVD de la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
În 1941, stația NKVD de la Londra era cea mai productivă din lume, comunicând Moscovei 7.867 de documente diplomatice și politice, 715 documente pe probleme militare, 127 referitoare la aspecte economice și 51 legate de activități sau operațiuni ale serviciilor de informații.