În ultimii 50 de ani, viteza cu care societatea se dezvoltă a făcut din timp resursa supremă. De-aici, deadline-uri presante care ne testează creativitatea în fiecare zi. Dacă am cîștiga mai mult timp, dacă acesta ar ajunge să fie nelimitat, cum ar arăta lucrurile create de noi?

 

La începutul lunii mai, Grolsch a realizat Experience Hotel, un experiment prin care a fost creată o nouă dimensiune în care timpul nu a fost prezent. Acest spațiu a fost creat pentru a răspunde întrebării legate de relația dintre timp și creativitate.

 

Grolsch a ales 14 experimentaliști pentru a participa la acest eveniment: ilustratorul Ana Botezatu, realizatorul de programe la Radio Guerrilla Bogdan Șerban, jurnaliștii Cristian Neagoe, Cristian Lupșa, Vlad Tăuşance și Vlad Ursulean, artistul Doru Trăscău, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei Tataia Ioana Cotulbea, actrița Ioana Blaj, cîntăreața de jazz Luiza Zan, editorul Love Issue Constantin Nimigean și coregrafa Mădălina Dan.

 

Prin diferite provocări creative și workshopuri, participanții au trebuit să-și testeze limitele creativității. Pe toată perioada, comportamentul lor a fost observat de sociologul și doctorul în științele comunicării Dan Petre și psihologul, psihoterapeutul și antropologul Mugur Ciumăgeanu. 

 

Imagini din timpul experimentului, dar și observațiile participanților și ale celor doi cercetători ai proiectului au fost incluse în documentarul „Grolsch Experience Hotel”.

 

Va invităm să urmăriţi documentarul pe

www.experimentalist.ro

.