Nimic și nimeni nu sînt ceea ce par a fi

Publicat în Dilema Veche nr. 994 din 27 aprilie – 3 mai 2023
index jpeg 5 webp

Refuză să crezi orice informație afli de la oficialități! Evident, să nu îi crezi nici pe așa-numiții experți. Ei (sau ele) sînt doar instrumente docile ale celor care stăpînesc de fapt Lumea și vor să te asuprească! Nu uita, nimic și nimeni nu sînt ceea ce par a fi! 

Apoi, nimic nu este întîmplător! Totul este rezultatul unei uriașe conspirații, viețile noastre sînt controlate din umbră de către stăpînii nevăzuți ai planetei și fiecare faptă care se petrece a fost de mult planificată cu grijă! 

Nu uita, ești extrem de prețios! Faptele tale zilnice pot deveni un pericol pentru acei conducători nevăzuți! De aceea guvernanții globali știu că trebuie să îți supravegheze permanent fiecare mișcare, în cel mai mic detaliu. Vor să fie siguri că fiecare pas pe care îl faci, fiecare decizie pe care o iei se potrivește cu planurile lor diabolice. Vor face totul să te supravegheze – nu uita, un microprocesor injectat în tine te poate transforma în robot. Nu va mai dura mult și, dacă nu te ferești, vei putea fi controlat de la distanță.  

Mai e ceva! Pe planeta noastră sîntem din ce în ce mai mulți! Sigur Stăpînii Lumii vor dori să mai scadă cifrele. De aceea inventează boli sau așa-zise soluții pentru boli. Așa ne pot controla mai bine starea de sănătate. Și cînd va veni momentul – să te ții! Vor rămîne pe planetă doar cei aleși (și, evident, noi ăștia care am înțeles din timp ce ni se pregătește). 

Uită ceea ce ai învățat la școală! Legile naturale sînt, de fapt, niște minciuni plantate în creierele noastre de cînd eram mici ca să putem fi controlați. De fapt, aceste minciuni au rădăcini mult mai vechi, cu mult înainte de a ne naște noi. Stăpînii din umbră vor să ne zăpăcească pe toți, trebuie să credem numeroase minciuni grosolane, cum că Pămîntul pe care trăim ar fi rotund. Sau că s-ar învîrti în jurul Soarelui. Sau că oamenii au ajuns pe Lună (de parcă ar putea sta cineva în echilibru pe o bilă atît de mică). Educația asta este pentru oi, nu pentru Oamenii Liberi, ca tine. 

Nu avea încredere nici în așa-zișii prieteni! Cei care îți spun că ești pe un drum greșit sînt și ei fie în tagma viitorilor stăpîni, fie simple rumegătoare spălate pe creier, pioni din marele experiment în care trăim.

Nu ascunde Adevărul pentru tine! Dacă tot ai aflat care este situația reală, încearcă să îi salvezi pe cît mai mulți! Spune-le mereu ce ai înțeles tu! Chiar dacă printre cei pe care îi cunoști vor fi și trădători, fiecare suflet trecut de partea bună contează! Nu pierde nici o ocazie, acționează acum! Vorbește despre asta oriunde te vei afla! 

Vor rîde de tine, alții vor spune că vorbești prostii, te vor insulta, dar trebuie să te ții tare. Printre agenții stăpînilor din umbră, cei mai mulți sînt sclavi nevinovați. Sărmanii, nu știu ce li se va întîmpla. Așa că tot tu vei rîde la urmă și vei rîde mai bine. 

Adrian Stănică este cercetător științific la Institutul Național pentru Geologie Marină – GeoEcoMar, profesor onorific la Universitatea din Stirling, Marea Britanie.

image png
„O vîscozitate, sau altceva analog”
Înlocuirea unei piese de schimb presupune îndeobște oprirea mașinăriei, „scoaterea din priză” a ansamblului care trebuie reparat.
p 10 jpg
Grefe, transplant, înlocuiri de organe
Dimineața, doctorii își pun repede la loc „piesele” și pleacă la drum.
p 11 jpg
Despre viața eternă. Un creier în borcan
ă mă salvez în cer? Păi, ce discutăm noi aici, domnule, neuroștiințe, filosofie, transumanism sau teologie? În halul ăsta am ajuns? Doamne ferește!
p 12 jpg
Făpturi de unică folosință
Dar pentru a fi, realmente, mai buni, trebuie să găsim ieșirea din labirint.
image png
Poema centralei
Am găsit-o aici, montată de fostul proprietar, și va împlini în curînd 22 de ani.
p 13 jos  la Prisecaru jpg
Piese de schimb
Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
p 14 jpg
(Sub)ansambluri cognitive
Omul nu mai este, poate, măsura tuturor lucrurilor.
p 16 foto C  Mierlescu credit MNLR jpg
Cu ură și abjecție
Mă amuz și eu, dar constatativ, de un alt episod, grăitor, zic eu, cît zece.
image png
Groapa, cazul și centenarul
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
p 10 adevarul ro jpg
Dilemele decadenței
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
p 11 WC jpg
„Biografia detestabilă” și „opera admirabilă”
Groapa, cîteva nuvele din Oaie și ai săi ori Prînzul de duminică, parabolele decadente Princepele și Săptămîna nebunilor sînt titluri de neocolit.
p 12 Pe stadionul Dinamo, 1969 jpg
Montaje despre un mare prozator
Din dorința de a da autenticitate însemnării, autorul s-a slujit și de propria biografie. Cititorul va fi înțeles astfel semnificația primului montaj.
p 13 Eugen Barbu, Marcela Rusu, Aurel Baranga foto Ion Cucu credit MNLR jpg
Ce trebuie să faci ca să nu mai fii citit
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
p 14 credit MNLR jpg
Cele trei „Grații” ale „Împăratului Mahalalei”
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
image png
Dalí la București
Dalí vorbește românilor pe limba lor, spunîndu‑le, totuși, o poveste pe care nu o pot auzi de la nici un alt artist.
p 11 credit ARCUB jpg
Space venus Museum jpg
Declarația de independență a imaginației
și drepturile omului la propria sa nebunie
În coșmarul unei Venus americane, din beznă apare (ticsit de umbrele uscate) vestitul taxi al lui Cristofor Columb.
p 12 credit ARCUB jpg
Gala
Numai Gala și Dalí sînt deghizați într‑o mitologie deja indestructibilă.
Charme Pendentif Avide Dollars jpg
Suprarealismul sînt eu! Avida Dollars
Materia nu poate fi spiritualizată decît dacă o torni în aur.
047 jpg
Viziunea suprarealistă a lumii
Ne aflăm pe versantul opus lucidității gîndului. Intrăm în ținutul somnului, al tainei, adică în zona de umbră a vieții.
p 14 credit ARCUB jpg
Dalí în România?
Dacă ar fi să căutăm influența lui Dalí în arta românească, este necesar ca mai întîi să înțelegem cine și ce a fost Salvador Dalí.
image png
Mințile înfierbîntate
Cu alte cuvinte, cum diferă noile forme de fanatism de cele din trecut?
p 10 adevarul ro jpg
Dragă Domnule Cioran,
Pe vremuri, m-ați fi vrut arestat; acum, trebuie să-mi acceptați o „distanță ironică de destinul nostru”. Vai, lumea merge înainte cu „semi-idealuri”!
p 11 jpg

Adevarul.ro

image
Cum este terorizată de vecini o familie din Timișoara: „Coșmarul durează durează de 20 de ani, defilează cu topoare și cu un pistol prin curte” VIDEO
Imagini șocante surprinse de o cameră de supraveghere, în ele se observă cum mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Primarul Dominic Fritz a publicat imaginile și a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.
image
Medicamentele care vor fi retrase din farmaciile din România, de săptămâna viitoare
Șapte medicamente de pe piață vor fi retrase pentru că nu respectă standardele de conformitate.
image
Perla Coroanei industriei auto din România. Cum a ajuns Uzina Aro în vizorul negustorilor de automobile din întreaga lume
Automobilul Românesc Original, ARO, supranumită „Florea de colţ” a munţilor, a cunoscut gloria în anii ’70 şi ’80. În Italia, în 1972, presa vremii vorbea elogios despre un câştigător al unui mare raliu automobilistic internaţional, cel de la Prato.

HIstoria.ro

image
Cine au fost „indezirabilii”?
Fondul „Bruxelles” al Arhivei Ministerului Afacerilor Externe păstrează în dosarele secțiunii consulare a Legației României la Bruxelles câteva istorii ale unor personaje de rang secund, aventurieri, delincvenți, propagandiști – așa-numiții „indezirabili”.
image
Atacul lui Cuza asupra masoneriei bucureștene
Modernizarea țării, pe care toți românii o doreau, dar care avea reprezentări diferite de la un grup social la altul, a generat tensiuni în tânărul stat. Programul de reforme al lui Cuza a început să fie contestat.
image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.