„Inspiraţionale“, pe Internet

Publicat în Dilema Veche nr. 600 din 13-19 august 2015
„Inspiraţionale“, pe Internet jpeg

● „

-ul Jack Zenger a făcut pentru forbes.com un studiu prin care a analizat o mie de lideri, cu scopul de a afla ce instrumente folosesc aceştia pentru a-i inspira pe cei din jur. În funcţie de scorul primit de fiecare în parte, a ajuns la concluzia că există şase tipuri de abordări principale pe care aceştia le folosesc. 1) Vizionar: să aibă o proiecţie clară a viitorului organizaţiei pe care o conduce şi să fie capabil să o transmită şi echipei sale. 2) Intensificator: să creeze o relaţie pozitivă în interiorul echipei, fiind empatic şi un bun ascultător. 3) Conducător: să aibă o ţintă clară, să fie capabil să termine lucrurile la timp şi să fie responsabil pentru perfomanţa personală sau de grup. 4) Cu principii sănătoase: să fie un model pentru ceilalţi prin modul în care face lucrurile potrivite în modul potrivit. 5) Entuziast: să transmită pasiune şi energie pentru organizaţie, pentru scopurile propuse şi pentru munca pe care o face. 6) Expert: să aibă o expertiză profundă prin care să traseze o direcţie tehnică clară.“ (

● „N-ai inspiraţie? Iată cîteva dintre cele mai frumoase mesaje de Florii: Să-ţi fie viaţa un buchet de flori, într-o grădină plină de realizări. La mulţi ani de ziua numelui! / Deoarece reprezinţi pentru mine frumuseţea unei orhidei, gingăşia unui ghiocel şi parfumul unui trandafir, îţi urez un sincer «La Mulţi Ani!». Acesta este unul dintre cele mai delicate mesaje de Florii. / Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară. Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează la mulţi ani! Acesta este unul dintre cele mai creative mesaje de Florii.“ (

● „4 femei minunate care ne-au inspirat în 2014: Jamila Bayaz, Michelle Obama, Helen Mirren şi Christie Brinkley. Mamă a cinci copii şi femeie care activează în slujba statului, Jamila Bayaz devine anul trecut prima femeie din Afganistan care a devenit responsabilă de securitatea unui sector al Kabul-ului. Christie Brinkley este o femeie frumoasă de 60 de ani ce încă are un cuvînt de spus în lumea modeling-ului. Încurajează efortul fizic, practicarea yoga şi alimentaţia sănătoasă pentru a avea un suflet mereu tînăr şi un organism sănătos.“ (

● Cîteva citate inspiraţionale extrase din filme: 1) „Faci sau nu faci. Nu există «încerc».“ – Yoda din

2) „Oh, da, trecutul poate să doară. Dar tu poţi să fugi de trecut, fie poţi să înveţi din trecut.“ – Rafiki din

. 3) „Viaţa se mişcă destul de repede. Dacă nu te opreşti şi nu te uiţi în jurul tău din cînd în cînd, ai putea să o ratezi.“ – Ferris din

4) „Nu poţi trăi viaţa ta pentru alte persoane. Trebuie să faci ceea ce este bine pentru tine, chiar dacă asta înseamnă să îi răneşti pe oamenii pe care îi iubeşti.“ – din filmul

5) „Sîntem cine alegem noi să fim.“ – Green Goblin din

6) „Eu nu regret lucrurile pe care le-am făcut, ci le regret pe cele pe care nu le-am făcut.“ – din filmul

7) „Nu abilităţile noastre sînt cele care arată ceea ce sîntem cu adevărat… ci e vorba de alegerile noastre“ – Dumbledore din

8) „Mama mea spunea mereu că viaţa este ca o cutie cu bomboane de ciocolată; nu ştii niciodată ce vei găsi înăuntru.“ – din filmul

9) „Ei bine, uneori cred în cel mult şase lucruri imposibile înainte de micul dejun.“ – din

10) „Fugi, Forrest, fugi!“ – din filmul

. (

● „Zece filme care se adresează profesioniştilor din diferite domenii te pot inspira în acelaşi timp şi pe plan personal:

(2009),

(2013),

(2006),

(2005),

(2006),

(2004),

(2004),

(2001),

(2011),

(2007).“ (

● De ce ai vrea să devii mai inspiraţional:

Dacă tu eşti inspiraţional, ai succes mai mare. Oamenii se vor uita la ceea ce zici mai des. Vor accepta recomandările tale. Te vor invita la conferinţe. Vor accepta sfatul tău. VOR CUMPĂRA LUCRURI/SFATURI DE LA TINE. Te vor băga în seamă. Vei avea succes mai mare la sexul opus. Vei deveni un lider de opinie. Bani şi faimă şi sex.

Dacă eşti inspiraţional, ai satisfacţia că îi poţi ajuta pe alţii. În ziua de azi, INSPIRAŢIA este una din cele mai de preţ mărfuri. Şi dacă oamenii nu se uită cu stimă la tine, o să îţi fie mai greu să îi ajuţi. (

● Cîteva mesaje inspiraţionale de la personaje din desene animate: The Blue Fairy (

): „Lasă-ţi întotdeauna conştiinţa să te ghideze!“; Meowth (

): „Avem multe în comun! Acelaşi pămînt, acelaşi aer, acelaşi cer! Poate că dacă am începe să privim asemănările, în loc să ne uităm mereu la ce e diferit, lucrurile ar sta altfel…“; Cookie Monster (

): „Împrieteneşte-te cu ceva mai mult decît îngheţata cu ciocolată! Poate cu cineva căruia i-ai dărui ultima bucăţică de ciocolată!“; Pocahontas (

): „Cît de înalt creşte un paltin? Dacă îl tai, niciodată nu vei afla!“; Patrick Star (

): „Cîteodată trebuie să privim adînc înăuntrul nostru pentru a ne rezolva problemele.“ (agentiadepresamondena.com

(culese de Adina Popescu)  

image png
„O vîscozitate, sau altceva analog”
Înlocuirea unei piese de schimb presupune îndeobște oprirea mașinăriei, „scoaterea din priză” a ansamblului care trebuie reparat.
p 10 jpg
Grefe, transplant, înlocuiri de organe
Dimineața, doctorii își pun repede la loc „piesele” și pleacă la drum.
p 11 jpg
Despre viața eternă. Un creier în borcan
ă mă salvez în cer? Păi, ce discutăm noi aici, domnule, neuroștiințe, filosofie, transumanism sau teologie? În halul ăsta am ajuns? Doamne ferește!
p 12 jpg
Făpturi de unică folosință
Dar pentru a fi, realmente, mai buni, trebuie să găsim ieșirea din labirint.
image png
Poema centralei
Am găsit-o aici, montată de fostul proprietar, și va împlini în curînd 22 de ani.
p 13 jos  la Prisecaru jpg
Piese de schimb
Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
p 14 jpg
(Sub)ansambluri cognitive
Omul nu mai este, poate, măsura tuturor lucrurilor.
p 16 foto C  Mierlescu credit MNLR jpg
Cu ură și abjecție
Mă amuz și eu, dar constatativ, de un alt episod, grăitor, zic eu, cît zece.
image png
Groapa, cazul și centenarul
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
p 10 adevarul ro jpg
Dilemele decadenței
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
p 11 WC jpg
„Biografia detestabilă” și „opera admirabilă”
Groapa, cîteva nuvele din Oaie și ai săi ori Prînzul de duminică, parabolele decadente Princepele și Săptămîna nebunilor sînt titluri de neocolit.
p 12 Pe stadionul Dinamo, 1969 jpg
Montaje despre un mare prozator
Din dorința de a da autenticitate însemnării, autorul s-a slujit și de propria biografie. Cititorul va fi înțeles astfel semnificația primului montaj.
p 13 Eugen Barbu, Marcela Rusu, Aurel Baranga foto Ion Cucu credit MNLR jpg
Ce trebuie să faci ca să nu mai fii citit
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
p 14 credit MNLR jpg
Cele trei „Grații” ale „Împăratului Mahalalei”
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
image png
Dalí la București
Dalí vorbește românilor pe limba lor, spunîndu‑le, totuși, o poveste pe care nu o pot auzi de la nici un alt artist.
p 11 credit ARCUB jpg
Space venus Museum jpg
Declarația de independență a imaginației
și drepturile omului la propria sa nebunie
În coșmarul unei Venus americane, din beznă apare (ticsit de umbrele uscate) vestitul taxi al lui Cristofor Columb.
p 12 credit ARCUB jpg
Gala
Numai Gala și Dalí sînt deghizați într‑o mitologie deja indestructibilă.
Charme Pendentif Avide Dollars jpg
Suprarealismul sînt eu! Avida Dollars
Materia nu poate fi spiritualizată decît dacă o torni în aur.
047 jpg
Viziunea suprarealistă a lumii
Ne aflăm pe versantul opus lucidității gîndului. Intrăm în ținutul somnului, al tainei, adică în zona de umbră a vieții.
p 14 credit ARCUB jpg
Dalí în România?
Dacă ar fi să căutăm influența lui Dalí în arta românească, este necesar ca mai întîi să înțelegem cine și ce a fost Salvador Dalí.
image png
Mințile înfierbîntate
Cu alte cuvinte, cum diferă noile forme de fanatism de cele din trecut?
p 10 adevarul ro jpg
Dragă Domnule Cioran,
Pe vremuri, m-ați fi vrut arestat; acum, trebuie să-mi acceptați o „distanță ironică de destinul nostru”. Vai, lumea merge înainte cu „semi-idealuri”!
p 11 jpg

Adevarul.ro

image
Săteanul care a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori VIDEO
Un sătean din comuna Dragotești, din județul Gorj, a scos o parte din conducta de canalizare a localității învecinate Mătăsari, care-i traversează terenul gospodăriei sale, după ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria.
image
Premieră în Moldova. Modul neașteptat în care fermierii și-au adaptat culturile după schimbările climatice: „Randamentul este semnificativ”
În contextul schimbărilor climatice, fermierii români își îndreaptă atenția către culturi alternative.
image
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme“ VIDEO
Sfântu Gheorghe, satul de pescari din Delta Dunării, a rămas în legendă pentru sturionii care se pescuiau aici în anii ’60–’80.

HIstoria.ro

image
Bătălia codurilor: Cum a fost câștigat al Doilea Război Mondial
Pe 18 ianuarie a.c., Agenția britanică de informații GCHQ (Government Communications Headquarters) a sărbătorit 80 de ani de când Colossus, primul computer din lume, a fost întrebuințat la descifrarea codurilor germane în cel de Al Doilea Război Mondial.
image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.