S-a născut la Craiova, la 4 octombrie 1881. George (Gogu) Constantinescu a absolvit, în 1904, ca şef de promoţie, Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele. Se preocupă, în anii de după terminarea facultăţii, de studiul betonului şi realizează primele structuri din beton armat ale mai multor clădiri reprezentative din România, printre care Cazinoul din Constanţa, Castelul de apă de la Periş, podurile de peste rîul Siret de la Adjud, Răcătău şi Roman, Palatul Patriarhiei, Hotelul Athénée Palace şi Marea Moschee din Constanţa.

În 1912 se stabileşte în Marea Britanie, unde întemeiază o nouă ştiinţă a transmiterii puterii mecanice prin vibraţii, în medii fluide şi solide – sonicitatea, descrisă în lucrarea Theory of Wave Transmission; a Treatise on Transmission of Power By Vibrations, apărută în 1918, în Anglia.

Una dintre cele mai importante invenţii ale lui Gogu Constantinescu a fost dispozitivul de tragere, la orice turaţie a motorului unui avion de luptă, printre palele unei elice aflate în rotaţie, numit Constantinesco Fire Control Gear şi folosit de forţele aeriene britanice pînă la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1918, guvernul britanic îi pune la dispoziţie un vast laborator de cercetare, pentru aplicaţiile practice ale sonicităţii, numit Sonic Works (Uzinele sonice), în West Drayton, lîngă Londra.

Începînd cu anul 1907, Gogu Constantinescu înregistrează, la oficiile de patente din numeroase ţări, mai mult de 300 de brevete de invenţie.

Printre cercetările sale din ultima parte a vieţii se numără problema transformării energiei electrice în energie sonică şi a energiei mecanice în energie calorică şi problema utilizării ultrasunetelor în practică. Moare la 11 decembrie 1965, în Marea Britanie. Inginerul Gogu Constantinescu a fost considerat unul dintre marii inventatori ai perioadei 1900 – 1925. Revista britanică The Graphic îl enumeră, în ediţia din 16 ianuarie 1926, printre „liderii mondiali pe calea progresului“, alături de marile nume ale ştiinţei mondiale, precum Edison, Einstein, Marie Curie, Bell, Kelvin sau Marconi.