Numai pentru abonati

Vintilă MIHĂILESCU | ...@hai-hui.ro

Generaţia revoltei creative

Revolta din ianuarie surprinde, iar somnul comunicării sociale naşte viziuni ciudate. Puterea a visat iniţial huliganism periferic, apoi manipulare politică subterană, mimînd în somn dialogul cu ţara. Iar cînd s-a trezit, a vorbit în ghicitori. Opoziţia a visat să capitalizeze revolta populară şi nu-i vine să se trezească, presimţind că e doar un vis.

 

4 comentarii 5085 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 416, 2-8 februarie 2012

Regăsire prin alienare

Reţelele sociale, cunoscute ca medii de alienare prin intracerebralizare (dai un like şi ai salvat planeta) în mod subsecvent, produc efectul contrar: creşterea conştiinţei de sine. Desoperi brusc că cenuşiul e chiar cenuşiu.

Regăsirea prin alienare se întoarce în lumea reală cu un concept nou: persoana fizică de drept public. Opusă persoanei juridice de drept public (partidele politice).

Sună elcubrant, dar altfel nu m-am priceput să traduc ideea principală: "Eu sunt OK. Lumea e strîmbă. Ce prieteni am? Prieteni de suprafaţă (de interfaţă?). Aşadar sunt singur, deci propriul meu reprezentant."

Eu ma intreb de ce nu incearca sa faca oamenii...

...cu capul ceea ce tot incearca sa faca cu muschii.
O fii mai greu sa stii ce vrei, sa stii sa alegi?
O fii mai greu sa alegi atunci cand se con-vine si deodata cu asta sa-ti si respecti votul si respectandu-ti-l pe al tau iar prin asta respectandu-l pe al celorlaltzi ?
Sa credem unii, despre noi insine, ca valoram mai mult decat vecinul, mai mult decat "1" , mai mult decat "un vot".
Crede vreun "1" ca el este "2", sau "3" sau orice alt multiplu de "1" pentru a nega votul dat la un termen, pentru un termen ?
Acest fel de oameni, care cand pierd la masa de joc, scot cutitul, si nu accepta sa joace decat cu conditia sa castige se numesc "cioflingari". Ceilaltza, jucatori. Singura, diferentza, o face "regula jocului" si apetentza sa lipsa de apetentza pentru ea.
Din pacate, regula oricarui joc, pentru a fi "jucator" se invatza prin invatzare, in timp ce pentru a fi "cioflingar" invetzi "lautareste". "furand" ici colo meserie, invatzand, "dupa ureche".
Lipsa de romani calificati in meseria de "OM" e, istorica.
Studiul, si carnea de porc.

perfect de-acord dle profesor

totusi sa fim atenti putin, pe ici pe colo...;)
http://inliniedreapta.net/democratia-originala-reala-de-la-ion-iliescu-l...

si eu merg in Piata pentru ca

si eu merg in Piata pentru ca vreau sa fac parte din aceasta generatie!

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Biblioteca Publică din New York

Te poți plimba în voie prin clădirea uriașă pentru a te convinge că Paradisul chiar e o bibliotecă. Mai mult decît atît, e un loc unde poți lucra sau studia, chiar dacă nu ai abonament. Te legitimezi, intri și poți petrece cîteva ore bune în compania cărților sau, pur și simplu, scriind în liniște. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Nu departe de blocul meu, un băiat uşor zdrenţăros mi-a cerut bani în felul următor: „Daţi-mi şi mie ceva, că de două ore caut în gunoaie şi nu găsesc nimic“ (I. P.)

● Am primit un e-mail de la „Teneși Sport“ cu titlul „Elimină mirosurile neplăcute din frigider cu 1 leu“. Cine și-o fi ținînd „teneșii“ în frigider?! (C. Ș.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI