Poți să faci legume cu paste sau orez. Dar pune multe legume și mai puține paste sau orez. Dacă ai apă la chiuvetă și ceai în cămară, fă un ceai. Dar pune multă apă și ceai cît să simți drogul lui. Dacă ai o roșie, pîine și o ceapă, toacă roșia, pune pîinea în tigaie, perpelește-o să devină crocantă, apoi aruncă roșiile în tigaie, fă-le rumene și urcă-le pe pîine. Ceapa roade-o separat. Cu sare. Dacă ai praz, nu știu cum, ți-a rămas doar praz în casă, nu te sfii să-l arunci într-un puf de ulei. Taie prazul și nu-l topi în ulei. Doar așa, dă-i gust cu sare și piper. De ai un ardei (nu ți s-a întîmplat niciodată să-ți rămînă doar un ardei gras? Mie mi-a rămas. Eram cu un țigan borît și el m-a învățat că ardeiul gras are personalitatea lui), pune-l la perpelit, apoi aruncă-l în oțet. O frunză de viță de ai, ce faci cu ea? De o însoțești cu un pic de orez, iese sărmăluța. O roșie de ai (cum să nu ai tu o roșie?), umple-o cu orez și dă-o la mîncat cu sare strop. Nu zic de vînătă. Dă-o cu smochine, dă-o cu strugurași, cu piper și sare, pic de ulei și aia e masa pe ziua întreagă. Cum? Băgînd-o pe tigaie. Aha, banana. Banana mereu rămîne. Ia-o, dă-o prin zahăr și coace-o la cuptor. Iarbă? Rupe iarbă, toac-o și pune-o cu apă și sare. Bunăăăă! Piper, cît cuprinde. Oase? O supă de oase, ce zici? Merge la orice, iese atîta măduvă, grăsime, gust din ele… Da, doar os. Mărar? Mîncare mărar. Toacă mărarul, aroma lui face mîncarea singură. Măr? Coace-l! Zmeură? Roade-o! Pepene? Sparge-l în două! Galbenul? Adoră-l. A, semințele de dovleac? Păi, la cuptor le înfierbîntezi și îți țin foamea. Ulei și pîine? Pe bune? Da, cu zahăr deasupra, dacă ai ou, dai pîinea prin ou. Friganele!!!! Despre cum se scrie? Altădată!