Trump, Obama şi KGB-ul
Ion Mihai Pacepa, fostul șef al Securității comuniste care a defectat în SUA, spune într-un interviu acordat Independent Journal Review că încercările adversarilor lui Donald Trump de a-l discredita pe preşedinte punînd pe seama echipei sale relaţii subterane cu Rusia lui Putin sînt… „metode KGB-iste“.
Actuala campanie anti-Trump, inclusiv acuzaţiile total nesusținute de fapte privind conexiunea sa rusească ar fi rezultatul a opt ani de guvern socialist/progresivist în SUA, susţine Pacepa. „De obicei istoria se repetă, iar dacă ai trăit două vieți, cum am trăit eu, ai șanse bune să vezi cu propriii ochi această reconstituire“, spune el. „În anul 1978 am plătit cu două sentințe de condamnare la moarte primite în România mea natală pentru că i-am ajutat pe oameni să nu mai vadă guvernul ca pe o binecuvîntare venită din cer și să se debaraseze de conducătorul lor socialist, Nicolae Ceaușescu, care a spus că «unul ca mine se naște o dată în 500 de ani». Treizeci de ani mai tîrziu am văzut virusul marxismului, deghizat în socialism/progresism, și grețosul cult stalinist al personalității infectînd țărmurile țării care m-a adoptat, Statele Unite. (…) «Eu sînt cel pe care lumea îl așteaptă», proclama senatorul Barack Obama, candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, în timpul campaniei electorale din 2008“, îşi amintește fostul securist.
„La doi ani după ce a preluat puterea, nomenclatura americană a produs aceleași rezultate ca nomenclatura din România – dar la scara SUA. Peste 14 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă și 41,8 milioane au primit bonuri de masă guvernamentale. PIB-ul a scăzut de la 3,6% la 1,6% și datoria publică a crescut la un record de 13 trilioane de dolari.“ Referindu-se la acuzațiile ce sugerează că Donald Trump ar fi fost ajutat de serviciile secrete rusești să devină președinte, Pacepa a identificat în aceste acțiuni ale adversarilor lui Trump o tactică folosită chiar de către respectivele servicii: „Să faci din noul lider al unei țări un țap ispășitor pentru toate problemele moștenite de acea țară ar putea fi un fenomen nou în SUA, dar este o veche tactică sovietică cunoscută ca necrofagie politică în cercul restrîns al comunității KGB din care am făcut parte odată. De pe buzele lui Nikita Hrușciov eram obișnuit să aud din nou și din nou: «Schimbați imaginea publică a liderului și veți schimba istoria!»“ (sursa: Rompres)
Foto: wikimedia commons