Trump, Obama şi KGB-ul

5 iulie 2017
Trump, Obama şi KGB ul jpeg

Ion Mihai Pacepa, fostul șef al Securității comuniste care a defectat în SUA, spune într-un interviu acordat Independent Journal Review că încercările adversarilor lui Donald Trump de a-l discredita pe preşedinte punînd pe seama echipei sale relaţii subterane cu Rusia lui Putin sînt… „metode KGB-iste“.

Actuala campanie anti-Trump, inclusiv acuzaţiile total nesusținute de fapte privind conexiunea sa rusească ar fi rezultatul a opt ani de guvern socialist/progresivist în SUA, susţine Pacepa. „De obicei istoria se repetă, iar dacă ai trăit două vieți, cum am trăit eu, ai șanse bune să vezi cu propriii ochi această reconstituire“, spune el. „În anul 1978 am plătit cu două sentințe de condamnare la moarte primite în România mea natală pentru că i-am ajutat pe oameni să nu mai vadă guvernul ca pe o binecuvîntare venită din cer și să se debaraseze de conducătorul lor socialist, Nicolae Ceaușescu, care a spus că «unul ca mine se naște o dată în 500 de ani». Treizeci de ani mai tîrziu am văzut virusul marxismului, deghizat în socialism/progresism, și grețosul cult stalinist al personalității infectînd țărmurile țării care m-a adoptat, Statele Unite. (…) «Eu sînt cel pe care lumea îl așteaptă», proclama senatorul Barack Obama, candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, în timpul campaniei electorale din 2008“, îşi amintește fostul securist.

„La doi ani după ce a preluat puterea, nomenclatura americană a produs aceleași rezultate ca nomenclatura din România – dar la scara SUA. Peste 14 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă și 41,8 milioane au primit bonuri de masă guvernamentale. PIB-ul a scăzut de la 3,6% la 1,6% și datoria publică a crescut la un record de 13 trilioane de dolari.“ Referindu-se la acuzațiile ce sugerează că Donald Trump ar fi fost ajutat de serviciile secrete rusești să devină președinte, Pacepa a identificat în aceste acțiuni ale adversarilor lui Trump o tactică folosită chiar de către respectivele servicii: „Să faci din noul lider al unei țări un țap ispășitor pentru toate problemele moștenite de acea țară ar putea fi un fenomen nou în SUA, dar este o veche tactică sovietică cunoscută ca necrofagie politică în cercul restrîns al comunității KGB din care am făcut parte odată. De pe buzele lui Nikita Hrușciov eram obișnuit să aud din nou și din nou: «Schimbați imaginea publică a liderului și veți schimba istoria!»“ (sursa: Rompres)

Foto: wikimedia commons

image png
„O vîscozitate, sau altceva analog”
Înlocuirea unei piese de schimb presupune îndeobște oprirea mașinăriei, „scoaterea din priză” a ansamblului care trebuie reparat.
p 10 jpg
Grefe, transplant, înlocuiri de organe
Dimineața, doctorii își pun repede la loc „piesele” și pleacă la drum.
p 11 jpg
Despre viața eternă. Un creier în borcan
ă mă salvez în cer? Păi, ce discutăm noi aici, domnule, neuroștiințe, filosofie, transumanism sau teologie? În halul ăsta am ajuns? Doamne ferește!
p 12 jpg
Făpturi de unică folosință
Dar pentru a fi, realmente, mai buni, trebuie să găsim ieșirea din labirint.
image png
Poema centralei
Am găsit-o aici, montată de fostul proprietar, și va împlini în curînd 22 de ani.
p 13 jos  la Prisecaru jpg
Piese de schimb
Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
p 14 jpg
(Sub)ansambluri cognitive
Omul nu mai este, poate, măsura tuturor lucrurilor.
p 16 foto C  Mierlescu credit MNLR jpg
Cu ură și abjecție
Mă amuz și eu, dar constatativ, de un alt episod, grăitor, zic eu, cît zece.
image png
Groapa, cazul și centenarul
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
p 10 adevarul ro jpg
Dilemele decadenței
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
p 11 WC jpg
„Biografia detestabilă” și „opera admirabilă”
Groapa, cîteva nuvele din Oaie și ai săi ori Prînzul de duminică, parabolele decadente Princepele și Săptămîna nebunilor sînt titluri de neocolit.
p 12 Pe stadionul Dinamo, 1969 jpg
Montaje despre un mare prozator
Din dorința de a da autenticitate însemnării, autorul s-a slujit și de propria biografie. Cititorul va fi înțeles astfel semnificația primului montaj.
p 13 Eugen Barbu, Marcela Rusu, Aurel Baranga foto Ion Cucu credit MNLR jpg
Ce trebuie să faci ca să nu mai fii citit
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
p 14 credit MNLR jpg
Cele trei „Grații” ale „Împăratului Mahalalei”
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
image png
Dalí la București
Dalí vorbește românilor pe limba lor, spunîndu‑le, totuși, o poveste pe care nu o pot auzi de la nici un alt artist.
p 11 credit ARCUB jpg
Space venus Museum jpg
Declarația de independență a imaginației
și drepturile omului la propria sa nebunie
În coșmarul unei Venus americane, din beznă apare (ticsit de umbrele uscate) vestitul taxi al lui Cristofor Columb.
p 12 credit ARCUB jpg
Gala
Numai Gala și Dalí sînt deghizați într‑o mitologie deja indestructibilă.
Charme Pendentif Avide Dollars jpg
Suprarealismul sînt eu! Avida Dollars
Materia nu poate fi spiritualizată decît dacă o torni în aur.
047 jpg
Viziunea suprarealistă a lumii
Ne aflăm pe versantul opus lucidității gîndului. Intrăm în ținutul somnului, al tainei, adică în zona de umbră a vieții.
p 14 credit ARCUB jpg
Dalí în România?
Dacă ar fi să căutăm influența lui Dalí în arta românească, este necesar ca mai întîi să înțelegem cine și ce a fost Salvador Dalí.
image png
Mințile înfierbîntate
Cu alte cuvinte, cum diferă noile forme de fanatism de cele din trecut?
p 10 adevarul ro jpg
Dragă Domnule Cioran,
Pe vremuri, m-ați fi vrut arestat; acum, trebuie să-mi acceptați o „distanță ironică de destinul nostru”. Vai, lumea merge înainte cu „semi-idealuri”!
p 11 jpg

Parteneri

lumanare paste jpeg
Ritualul trecerii pe sub masă în Vinerea Mare. Ce semnifică și cum se face corect, potrivit tradiției ortodoxe
Deja ne mai despart doar câteva zile de Paște, iar această perioadă este plină de tradiții importante pe care nenumărați români au grijă să le respecte.
Ciolacu Schengen FOTO Inquam 2024 12 12 4778 jpg
Ciolacu, întâlnire cu delegația Congresului american: SUA rămân un aliat indispensabil pentru securitatea în Europa. Sprijin pentru Visa Wiaver
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut marți, 15 aprilie 2025, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de Vern Buchanan, președintele Parteneriatului pentru Democrație al Camerei Reprezentanților, care efectuează o vizită în România.
Aleksandar Vucic fb jpg
Serbia riscă blocarea aderării la UE dacă președintele Vučić va participa la parada de Ziua Victoriei de la Moscova
Serbia ar putea fi împiedicată să adere la UE dacă președintele Aleksandar Vučić va participa, luna viitoare, la parada de Ziua Victoriei organizată de Vladimir Putin.
iurie darie
Prima mare iubire a lui Iurie Darie. I-a dăruit un fiu actorului: „L-am invitat pe Iura la mine, cu gânduri prieteneşti”
Toată lumea știe despre povestea de dragoste dintre Iurie Darie și Anca Pandrea, însă nu mulți au auzit de prima iubire a actorului. La rândul ei actriță, ea s-a stins din viață tânără, din cauza cancerului. De asemenea, este femeia care i-a dăruit un fiu artistului.
Maia Sandu Mark Rutte FOTO Presedinte md jpg
Șeful NATO, în Republica Moldova după vizita surpriză din Ucraina. A avut discuții cu președintele Maia Sandu
Șeful Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Mark Rutte, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul vizitei sale la Chișinău, cei doi discutând și despre situația de securitate din regiune.
banner gherghina stancu jpg
Leacurile ieftine ale Gherghinei Stancu, pentru un păr sănătos. Planta-minune: „Pun pe rădăcina părului” Beneficiile apei de ploaie
Trucurile Gherghinei Stancu, pentru un păr frumos și sănătos: „Usturoi, frunze de nuc și apă de ploaie”
Arhivele CNSAS  FOTO Mediafax
Prietenul pentru care Antonescu a fost chemat la Securitate îi ia apărarea: „Este un om integru, m-a ajutat. Mi se pare absurd totul”
Ștefan Costache este prietenul pe care Crin Antonescu l-a protejat de Securitatea comunistă, atunci când acesta a fugit din țară, în 1987. El a dezvăluit că Antonescu a fost singura persoană în care a avut încredere și este convins că este „un om integru”.
roblox jpg
Ce nu îți spune nimeni despre Roblox: platforma aparent „inofensivă” care expune copiii la conținut sexual și prădători
La ce riscuri reale este expus copilul tău pe platforma de jocuri Roblox, în ciuda aparențelor inofensive. Cercetătorii trag un semnal de alarmă în legătură cu conținutul sexual, interacțiunile cu adulți necunoscuți și limitele slabe ale controalelor parentale.
Mihail Sadoveanu (© Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj / Wikimedia Commons)
Și Sadoveanu scrisese împotriva rușilor
Mihail Sadoveanu publicase după Unirea Basarabiei cu România Drumuri basarabene. Putea fi luat în vizor și Sadoveanu? Putea. Campaniile de epurare duse de întreaga presă, toată trecută de partea Armatei Roșii, îl iau și pe el drept țintă.