<i>Amabilităţi</i> pe forum

Publicat în Dilema Veche nr. 171 din 19 Mai 2007
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png

(dacă se poate spune aşa), iată un fragment dintr-un schimb de mesaje pe forumul unui serios ziar central. balauru: Ce te plingi? Un pic de "action" pe strazi nu strica. fara mitocanie nu cumperi mai multa piine. Mironositzule!!! :-) vladalau: balaure, stiu ca esti rau. cind te citesc mi se scoala paru-n cap (poti face glume de autobaza). acilea ai si tu dreptate. dac-as avea un hummer, as face ordine cu mare placere pi bulevardele patriei. balauru: A scris in ziarul Evenimentul Noptii de alaltaieri, ca in Romania singurii care nu sint barbari sint homosexualii. Sint fini, civilizati, mitocania nu e in vocabularul lor. Te identifici cu ei? vladalau: kestia cu hummerul ti se pare fina? atunci pune-te-n fata lui, ca am talpa grea, si n-am regrete. vladalau: si apropos, ai ceva cu cocofifi astia? esti rasist? zi, sa stiu. balauru: vladalau, te rog tempereaza-te cu, virgula, calcatul mitocanilor cu Hummer-ul. Vezi, tu esti cu adevarat rau. am si scrieri care daca le citesti ti se scoala si altceva, nu numai parul :-) Sau daca esti la o virsta cind singurul lucru care ti se scoala e parul sau pofta de mincare, poti sa-l citesti pe Pfizer si o sa te linistesti. :-) Ce ma enerveaza pe mine e ca libertate n-ati avut pe vremea lui Ceasca. O aveti acum si......v-ati plictisit. Libertate pe burta goala nu e ceva asa de extraordinar. Daca n-ati mai avea mitocanie, vladalaule, ce ar veni la rind? balauru: vladalau, eu conduc unul, nu ma pun in fata lui.:-) Eu nu am nimic cu poponarii, doar sa nu se linga in fata mea, ca vars. Atita tot. vladalau: "am si scrieri care daca le citesti ti se scoala si altceva, nu numai parul :-)" deci nu te-ai abtinut de la bancuri de autobaza. asta-i bine pentru tine. toate consideratiile cu libertatea etc nu le-am inteles. asta-i rau pentru tine. balauru: Baga tu bancuri de "salon" sa vedem daca esti in stare si de altceva decit sa calci mitocani cu Hummer-ul virtual. Nu mai te chinui sa te dai fatal, cocos de forum ( sau gaina :-) ), eu sint cioara de pa gard, care "pirleste" tot ce misca. :-) vladalau: daca-ti dau 2 palme virtuale dupe ceafa nu-nseamna ca ma dau cocos de forum, ci ca indeplinesc o datorie cetateneasca. bec: balaure dragut, tu esti clar poponar (si onanist eventual) mental... Restul e tacere. Hai ca ti-am dat tema de gindire... Dar mi-e ca e cam peste posibilitatile tale asa ceva. balauru: fatalau, tu sa-i dai doua palme peste ceafa lu’ nevasta-ta cind vine beata acasa. Asta in cazul ca esti "straight". Daca esti homo, violeaza-l cu salbaticie. bai bec, excrement de berbec, tu esti mai prost ca prostia si pacat ca ti-ai luat nick-ul care simbolizeaza ideile. Tot ce simbolizezi tu e bagatul ca musca in curul calului. miroase-te la subrat, lesina si ramii asa 2 ani :-)

image png
„O vîscozitate, sau altceva analog”
Înlocuirea unei piese de schimb presupune îndeobște oprirea mașinăriei, „scoaterea din priză” a ansamblului care trebuie reparat.
p 10 jpg
Grefe, transplant, înlocuiri de organe
Dimineața, doctorii își pun repede la loc „piesele” și pleacă la drum.
p 11 jpg
Despre viața eternă. Un creier în borcan
ă mă salvez în cer? Păi, ce discutăm noi aici, domnule, neuroștiințe, filosofie, transumanism sau teologie? În halul ăsta am ajuns? Doamne ferește!
p 12 jpg
Făpturi de unică folosință
Dar pentru a fi, realmente, mai buni, trebuie să găsim ieșirea din labirint.
image png
Poema centralei
Am găsit-o aici, montată de fostul proprietar, și va împlini în curînd 22 de ani.
p 13 jos  la Prisecaru jpg
Piese de schimb
Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
p 14 jpg
(Sub)ansambluri cognitive
Omul nu mai este, poate, măsura tuturor lucrurilor.
p 16 foto C  Mierlescu credit MNLR jpg
Cu ură și abjecție
Mă amuz și eu, dar constatativ, de un alt episod, grăitor, zic eu, cît zece.
image png
Groapa, cazul și centenarul
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
p 10 adevarul ro jpg
Dilemele decadenței
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
p 11 WC jpg
„Biografia detestabilă” și „opera admirabilă”
Groapa, cîteva nuvele din Oaie și ai săi ori Prînzul de duminică, parabolele decadente Princepele și Săptămîna nebunilor sînt titluri de neocolit.
p 12 Pe stadionul Dinamo, 1969 jpg
Montaje despre un mare prozator
Din dorința de a da autenticitate însemnării, autorul s-a slujit și de propria biografie. Cititorul va fi înțeles astfel semnificația primului montaj.
p 13 Eugen Barbu, Marcela Rusu, Aurel Baranga foto Ion Cucu credit MNLR jpg
Ce trebuie să faci ca să nu mai fii citit
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
p 14 credit MNLR jpg
Cele trei „Grații” ale „Împăratului Mahalalei”
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
image png
Dalí la București
Dalí vorbește românilor pe limba lor, spunîndu‑le, totuși, o poveste pe care nu o pot auzi de la nici un alt artist.
p 11 credit ARCUB jpg
Space venus Museum jpg
Declarația de independență a imaginației
și drepturile omului la propria sa nebunie
În coșmarul unei Venus americane, din beznă apare (ticsit de umbrele uscate) vestitul taxi al lui Cristofor Columb.
p 12 credit ARCUB jpg
Gala
Numai Gala și Dalí sînt deghizați într‑o mitologie deja indestructibilă.
Charme Pendentif Avide Dollars jpg
Suprarealismul sînt eu! Avida Dollars
Materia nu poate fi spiritualizată decît dacă o torni în aur.
047 jpg
Viziunea suprarealistă a lumii
Ne aflăm pe versantul opus lucidității gîndului. Intrăm în ținutul somnului, al tainei, adică în zona de umbră a vieții.
p 14 credit ARCUB jpg
Dalí în România?
Dacă ar fi să căutăm influența lui Dalí în arta românească, este necesar ca mai întîi să înțelegem cine și ce a fost Salvador Dalí.
image png
Mințile înfierbîntate
Cu alte cuvinte, cum diferă noile forme de fanatism de cele din trecut?
p 10 adevarul ro jpg
Dragă Domnule Cioran,
Pe vremuri, m-ați fi vrut arestat; acum, trebuie să-mi acceptați o „distanță ironică de destinul nostru”. Vai, lumea merge înainte cu „semi-idealuri”!
p 11 jpg

Adevarul.ro

image
Coșmarul prin care a trecut un culturist: a pierdut zeci de kilograme în 35 de zile. „Corpul meu a început să se mănânce singur”
Culturistul canadian Jared Maynard a slăbit enorm în cinci săptămâni și și-a pierdut capacitatea de a vorbi din cauza unei boli rare și terifiante de care a reușit, într-un final, să scăpe, deși medicii îi dădeau șansele minime de supraviețuire, potrivit The US Sun.
image
„Cel mai rău lucru din istoria umanității!” Internauții se revoltă din cauza măsurilor de mediu luate de producătorii de băuturi răcoritoare
Fie că este vorba de Coca-Cola sau de suc de portocale, dacă ați cumpărat recent o băutură îmbuteliată, probabil ați observat o schimbare subtilă, dar exasperantă, scrie Daily Mail Online, care relatează ce cred internauții, producătorii și experții în reciclare despre această măsură.
image
Cafeaua Marghilomana, relansată la conacul marelui politician Alexandru Marghiloman. Cum se prepara celebra licoare interbelică VIDEO
Cafeaua Marghilomana, băutura aristocraților de odinioară, a fost relansată. Va putea fi savurată odată cu introducerea în circuitul turistic a clădirilor recent reabilitate de pe domeniul din Buzău care i-a aparținut marelui politician Alexandru Marghiloman.

HIstoria.ro

image
Când a devenit Sicilia romano-catolică?
Mai mult de 13 civilizații și-au pus amprenta asupra Siciliei din momentul apariției primilor locuitori pe insulă, acum mai bine de 10.000 de ani, dar normanzii și-au tăiat partea leului.
image
Amânarea unui sfârșit inevitabil
„Născut prin violenţă, fascismul italian era destinat să piară prin violenţă, luându-și căpetenia cu sine“, spune istoricul Maurizio Serra, autorul volumului Misterul Mussolini: omul, provocările, eşecul, o biografie a dictatorului italian salutată de critici și intrată în topul celor mai bune cărţi
image
Căsătoria lui Caragiale cu gentila domnişoară Alexandrina Burelly
Ajuns director la Teatrul Naţional, funcţie care nu l-a bucurat atât de tare precum credea, Ion Luca Caragiale a avut în schimb o mare şi frumoasă împlinire: a cunoscut-o pe viitoarea doamnă Caragiale.