Lacrimi în direct

Publicat în Dilema Veche nr. 508 din 7-13 noiembrie 2013
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png

După cum se vede din foarte scurta şi selectiva trecere în revistă de mai jos, televiziunile noastre sînt pline de personaje care plîng în direct. Uneori, fenomenul apare şi la case mai mari, prin alte ţări. Dacă în înşiruirea de mai jos apar şi nume de care auziţi pentru prima oară, nu vă faceţi griji, acest lucru nu e decît o confirmare că, în zilele noastre, notorietatea se cîştigă şi prin plîns. 

● Nicoleta Luciu a început să plîngă în timp ce prezenta emisiunea Bingo România, care se difuzează în fiecare duminică seara de la ora 22, pe postul Acasa TV. Floarea Olariu, cîştigătoarea a peste 200.000 de lei, din ultima emisiune, a impresionat-o pe frumoasa prezentatoare cu povestea sa de viaţă. (acasatv.ro)

● Andreea Mantea, prezentatoarea de la Kanal D, a apărut în lacrimi,  alături de Mădălin Ionescu, la show-ul pe care îl prezintă. Andreea Mantea a fost dărîmată de vestea pe care i-a dat-o Ştefan Stan prin intermediul presei, că ei doi se despart. (femina.ro)

● Momente extrem de emoţionante în emisiunea Cancan TV. Ştefan Stan a venit să vorbească despre despărţirea dintre el şi Andreea Mantea. Cîştigătorul primei ediţii a emisiunii Vocea României nu şi-a putut stăpîni lacrimile cînd a vorbit despre despărţirea de Andreea Mantea şi, oricît a încercat să se ţină tare, durerea cauzată de sfîrşitul relaţiei l-a făcut să cedeze. Profund emoţionată de povestea de dragoste dintre Ştefan şi Andreea, dar şi de suferinţa artistului, Ilinca nu şi-a mai putut stăpîni nici ea lacrimile. Deoarece ambii erau vizibil afectaţi de moment, Adrian Artene a fost nevoit să ceară o pauză publicitară pentru ca cei doi să-şi poată reveni. (stirileprotv.ro)

● Prezentatoarea TV Cristina Cioran a avut parte de un moment emoţionant în cadrul emisiunii pe care o prezintă, Draga mea prietenă. Invitată în studio, Ellie White a interpretat piesa „Un actor grăbit“, care aparţine Laurei Stoica. Cristina Cioran, o mare admiratoare a Laurei Stoica, a fost vizibil emoţionată şi a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce lăcrima. (www.gandul.info)

● Adriana Bahmuţeanu a izbucnit în lacrimi din cauza problemelor cu banii! (youtube.com)

● Oana Zăvoranu, în lacrimi, în direct: „Îmi lipseşte mult Pepe!“ (stiri.com.ro)

● Melania Medeleanu, despărţire cu lacrimi, în direct la Realitatea TV. (220.ro)

● Bianca Brad a izbucnit în lacrimi în direct, vorbind despre băieţelul ei! „Sărăcuţu’, suferă.“ Bianca Brad a vorbit la emisiunea Agentul VIP, de la Antena 2, despre probleme cu care se confruntă în ultima perioadă, de cînd iubitul ei este arestat în SUA. Într-o situaţie dificilă se află şi băieţelul vedetei, care nu ştie ce s-a întîmplat cu sora lui, Emma, care nu a apucat să se nască. (antena2.ro)

● Nicolae Mitea a vărsat lacrimi în direct pentru Andreea Tonciu. (svnews.ro)

● Liviu Vârciu stoarce lacrimi în direct pentru Adelina. (ziarulatac.ro)

● Bianca Drăguşanu, cu ochii în lacrimi, în direct: „Nu aş accepta niciodată ideea că trebuie să-mi amputez vreun picior.“ (time4news.ro)

● Adi Minune, în lacrimi în direct! Vezi ce l-a emoţionat atît de tare! A venit cu Ferrari-ul în studio! Adi Minune a împlinit 37 de ani, prilej cu care a ajuns în studioul Happy Hour direct cu maşina sa de lux, dar a avut parte şi de o surpriză de proporţii. Fiica de 13 ani a lui Adi Minune, Carmen Simionescu, a vrut să îi facă o surpriză tatălui ei şi i-a cîntat pentru prima oară la o emisiune TV, o piesă a Christinei Aguilera. Manelistul a fost impresionat pînă la lacrimi. (ziaresireviste.ro)

● Luptătorul Cătălin Zmărăndescu a izbucnit în lacrimi, într-o emisiune televizată, în timp ce povestea drama prin care trece. (ziare.com)

● Robert De Niro a izbucnit în lacrimi în direct, în timpul unei emisiuni televizate, în timp ce îşi promova noul film, Silver Linings Playbook, pentru care a primit a şaptea nominalizare la Oscar, din carieră. (procinema.ro)

Mîntuirea biogeografică jpeg
Dulciuri, seriale, rugăciuni
În același timp, „discursul consolator” are, pentru omul zilelor noastre, o problemă de plauzibilitate.
p 10 jpg
Vechea artă a consolării
În timpurile moderne, la finalul secolului al XVIII-lea, treptata secularizare a dus la dispariția literaturii consolatorii, dar nevoia de consolare nu a pierit.
index jpeg 2 webp
Cea mai frumoasă consolare din lume
Și atunci, ce îi rămîne jurnalistului ca alinare? Ce îl ține pe el în mișcare? În existența sa profesională?
Saint Ambrose MET DT3022 jpg
Pretenția alinării universale
Există, desigur, unii creștini care, în fața pierderilor suferite, „dansează“ datorită bucuriei învierii.
index jpeg webp
Cînd consolarea are șanse să devină reală
Pentru a ne redobîndi viața, El nu s-a sfiit să urce pe cruce și să-l trimită la noi pe Mîngîietorul, Duhul (Spiritul) Adevărului.
Consolation of Ariadne MET ap18 42 jpg
Cu c de la căldură și nu doar pentru elefanți și delfini
S-ar putea spune că acceptarea suferinței și înțelegerea faptului că orice trăiește moare aduc consolare în cele mai multe situații.
p 13 jpg
Rețelele consolării. Scurtă incursiune în modul de existență în-durere
Acțiunea de a consola nu înseamnă doar a oferi sprijin emoțional, ci și a conlucra în a crea sau re-crea noi legături.
640px Sorrento buidings jpg
Il Grande Premio di Consolamento…
„Gogu a plecat în lume și a luat cu el și salariile voastre pe cinci luni. Doar știți prin ce a trecut, trebuia să se consoleze și el cu ceva”.
Immanuel Kant  Aquatint silhouette  Wellcome V0003180 jpg
Cît de mult ne pot consola filosofii?
Lecția pe care o putem extrage din schimbul de scrisori între Kant și Maria von Herbert este că filosofii ne pot consola în măsura în care nu vor forța aplicarea în practică a adevărurilor existențiale pe care le descoperă.
5832910afis jpg
În plină stradă
Arta publică din România este prea puțin susținută, reglementată sau mediată, fapt ce relevă porozitatea comprehensiunii și receptării conceptului, zdruncinînd atît semnificația, cît și scopurile artei înseși.
Scriitorii, rudele mele maghiare jpeg
Arta ca exagerare
„În artă, cînd nu știm ce vedem, reacționăm prin exagerare”.
p 10 Guerrilla Girls WC jpg
Eco-activismul și arta
Astfel, activiștii speră că dacă ne pasă de artă suficient de mult încît să vrem să protejăm arta, vom găsi modalități pentru a ne salva planeta.
p 11 WC jpg
Palimpseste temporare
La urma urmei, armele artiștilor și ale activiștilor sînt aceleași, iar salvarea se află în mîinile și în conștiința noastră.
Racism is not patriotism sign in Edison, NJ jpg
Rasismul ca reacție a publicului cinefil
Cert este că, în ultimii ani, mainstream-ul hollywoodian traversează o încercare de emancipare, prin care vrea să se dezică de vechile obiceiuri.
index jpeg 2 webp
Curaj
Cum facem asta? Semnăm petiţiile împotriva persecuţiilor, participăm la proteste. Ne exprimăm. Orice fărîmă contează.
p 13 Ashraf Fayadh YouTube jpg
Cuvintele, mai puternice decît dictatorii
Fiindcă adevărul cuvintelor noastre vorbește despre libertate, pe cînd adevărul cuvintelor dictatorilor vorbește despre frică.
p 14 J K  Rowling jpg
Voldemort pe Twitter?
J.K. Rowling nu este „too big to fail”, dar este „too big to cancel”.
E cool să postești jpeg
Lucrurile bune, trecute cu vederea
Potrivit lui Leibniz, răul există în lume, însă doar relativizîndu-l îl putem transforma într-un instrument prin care putem conștientiza și construi binele, care este, de altfel, singura cale pentru progres.
index jpeg webp
Cum și de ce să găsești partea plină a știrii
ar dacă mai devreme vorbeam despre libertatea jurnaliștilor sau a editorilor de a alege ce știri dau mai departe, nu trebuie să uităm că și publicul are libertatea să aleagă. Important e să aibă de unde alege.
Cloud system moving into Chatham Sound png
Depinde doar de noi
Altă veste bună din 2022 vine tot din emisfera sudică. În unele zone din Marea Barieră de Corali din Oceanul Pacific, cercetătorii au observat o însănătoșire și o extindere a recifurilor de aici.
p 11 WC jpg
Liberul-arbitru și paradoxul „poluării bune”
Dar chiar și dacă nu vrem să facem nimic, partea plină a paharului este că noi avem șanse bune să murim de moarte bună, în aproape aceleași condiții climatice în care am trăit.
p 12 Tarkovski, Nostalgia jpg
Pandemie cu final ca-n filme
Am strîns puncte din tot felul de grozăvii ale pandemiei, așteptînd vaccinul, așteptînd remediul, așteptînd vestea eliberatoare. Și, în cele din urmă, am cîștigat, tancul american a apărut.
p 13 M  Chivu jpg
Copilul călare pe porc sau falsul conflict dintre tradiție și modernitate
Generația mea poate a făcut mai multe sau mai puține. Am făcut ce am putut. Însă viitorul este deja aici. Iar cei care pot prelua ștafeta sînt și ei aici.
06F2AB41 2CE7 4E53 9857 4D9205D89939 1 201 a jpeg
2022, cu bune
Gura mea de aer: cu acel zîmbet curat, te privește fix în ochi și, pe un ton apăsat, îți spune: „Tati, te iubesc!”.

Adevarul.ro

image
Când ajunge din nou în România un val de aer polar: unde se anunță ger cumplit, cât mai ninge la munte
Trei zile de iarnă autentică se anunță în mai multe județe din zona de munte. Meterologii anunță ninsori puternice și viscol. Începând de duminică însă un val de aer polar lovește România. Sunt așteptate temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius.
image
La ce distanță față de proprietatea vecină poți planta un copac. Când pot fi puși arborii chiar pe hotar
Copacii și gardurile vii plantate la limita dintre proprietăți stârnesc dispute aprige între vecini, iar de multe ori se ajunge în justiție pentru tranșarea lor.
image
Orașele cu cele mai mari salarii și domeniile cu cele mai multe locuri de muncă
Valorile sunt corelate cu numărul de joburi disponibile în aceste orașe, însă depind și de distribuția candidaților pe niveluri de experiență.

HIstoria.ro

image
Originea familiei Caragiale. Recuperarea unei istorii autentice
„Ce tot spui, măi? Străbunicul tău a fost bucătar arnăut, plăcintar! Purta tava pe cap. De-aia sunt eu turtit în creștet!”, astfel îl apostrofa marele Caragiale pe fiul său Mateiu, încercând să-i tempereze fumurile aristocratice și obsesiile fantasmagoric-nobiliare de care acesta era bântuit.
image
Reglementarea prostituției în București, la sfârșitul secolului al XIX-lea
Către finalul secolului al XIX-lea, toate tentativele întreprinse pentru a diminua efectele prostituției prin regulamente, asistență medicală și prin opere de binefacere nu dădeau rezultatele așteptate, mai ales în ceea ce privește răspândirea bolilor venerice.
image
Anul 1942, un moment greu pentru Aeronautica Regală Română
Anul 1942 a însemnat pentru Aeronautica Regală Română, ca de altfel pentru toate forțele Armatei române aflate în zona de operațiuni, un moment deosebit de dificil.