Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
73% dintre români plănuiesc să facă achiziții de Black Friday în acest an, evenimentul menținându-se ca cel mai așteptat moment de shopping, în care plățile digitale se impun tot mai mult ca principale metode de plată.
„Mi-a venit să plâng, am înghițit în sec, mi s-a zbârlit pielea pe mine și m-au cuprins fiorii”, scrie un jurnalist român despre „A House of dynamite”. Filmul care explorează un scenariu în care un atac nuclear asupra SUA scapă sistemelor de apărare a dat naștere la dezbateri aprinse.
Scurgerile de gaze provoacă în România de 100 de ori mai multe decese decât în Europa de Vest, raportat la kilometrii de rețea, potrivit unei analize realizate de Asociația Energia Inteligentă (AEI).
Unii oameni se tem de fericire așa cum alții se tem de înălțimi, pentru că mintea lor a învățat, de-a lungul vieții, că momentele voioase sunt urmate adesea de pierdere, critică sau rușine.
La 5 noiembrie 2010 a murit poetul Adrian Păunescu, iar în anul 2006 a fost condamnat la moarte prin spânzurare fostul președinte al Irakului, Saddam Hussein.
Pe lângă faptul că sunt sănătoase și au foarte multe proprietăți, ciupercile gătite la cuptor sunt o adevărată delicatesă. În cele mai multe cazuri sunt umplute cu brânzeturi sau diferite umpluturi, însă Mihaela Bilic vine cu o recomandare pentru a obține un preparat nemaipomenit de bun.