Aberaţie de senzaţie

Publicat în Dilema Veche nr. 666 din 24-30 noiembrie 2016
Aberaţie de senzaţie jpeg

„Două lucruri sînt infinite: Universul şi prostia“, spunea Albert Einstein. Judecînd după aberaţiile care apar pe blog-uri şi pe site-uri de ştiri, cel puţin a doua parte a afirmaţiei e de necontestat. Am făcut o scurtă selecţie de texte din universul infinit al prostiei. (M. M.)

● Munţii Carpaţi ascund cea mai mare parte a istoriei dacilor. Unul dintre cele mai de preţ comori dacice sînt tunelurile secrete care pur şi simplu străbat acest lanţ muntos de la un capăt la celălalt. Legendele dacice susţin că aceste drumuri subterane au jucat un rol important în dezvoltarea economică a Daciei. În vremuri de război, ele erau folosite pentru a adăposti femeile şi copiii, alături de cele mai de preţ comori. De asemenea, atunci cînd situaţia o cerea, dacii foloseau tunelurile pentru a traversa munţii cît mai rapid. Aşa s-a întîmplat şi în anul 105, cînd împăratul roman a vrut să pecetluiască situaţia Daciei pentru totdeauna. Trupele romane au cucerit mai multe cetăţi, pentru ca în cele din urmă să se apropie considerabil de Sarmizegetusa. (…) Odată ajunşi în faţa marii bătălii, romanii şi dacii lui Decebal s au luptat cu îndîrjire pentru ore bune. Era spre sfîrşitul toamnei, zăpada domina Munţii Carpaţi, ceea ce făcea ca luptă să fie extrem de grea. După mai multe ore de război, balanţa tindea să se încline de partea romanilor. Decebal, simţind că bătălia urmează a fi pierdută, le-a ordonat ostaşilor săi retragerea. În doar cîteva minute, toţi dacii dispăruseră ca prin minune. Romanii i-au căutat ore bune, dar parcă intraseră în pămînt şi nu mai voiau să iasă. (…) (Sursa: www.efemeride.ro)

● Secretul imortalităţii fizice este unul din cele mai adînc oculte secrete ale Forţelor Luminii care nu a fost niciodată dezvăluit nimănui care nu a atins o anumită frecvenţă vibraţională, o anumită puritate interioară şi un anume grad de dedicare către Lumină. Voi dezvălui populaţiei de la suprafaţă atît cît este înţelept să dezvălui. Imortalitatea fizică este atinsă printr-un anume proces de conversie, care este realizat de combinaţia corectă a trei factori: 1) inversarea procesului în mitocondrii; 2) inversarea procesului de entropie în corpurile energetice. Aceasta poate fi atinsă prin uniunea sacră dintre polarităţile feminine şi masculine cu alchemia internă şi externă; 3) ingerarea regulată de elixir al vieţii pentru a sprijini procesul. Din cele două versiuni disponibile, versiunea minerală este mai eficace şi mai puternică decît versiunea din ierburi. Archonii şi restul din Cabală n-au înţeles niciodată acest proces în întreaga sa totalitate, dar continuă să caute imortalitatea. Ei au doar o înţelegere fragmentată a procesului pe care l-au furat de la lojile masonice Memphis-Misraim. (…) (Sursa: istoriagalactica.blogspot.ro)

● Unul dintre cele mai şocante fenomene inexplicabile s-a petrecut la Bîlea Lac. În nopţile zilelor de 23, 24 şi 25 septembrie 1978 mai mulţi soldaţi au raportat că au fost vizitaţi de fiinţe stranii, desprinse parcă din alte lumi. Întreaga poveste a început la ora 24,00 a zilei de 23 septembrie, cînd doi tehnicieni de la staţia telefericului au zărit pe cerul senin o lumină impresionant de mare. Iniţial au crezut că este vorba despre o iluzie, sau chiar despre lumina unei lanterne, dar era atît de mare, puternică şi de culoare roz aprins, încît nu putea fi asemănată cu nimic. Conform relatărilor celor doi, lumina se afla la circa 10 metri de geamul cabanei lor şi se mişca haotic în toate părţile. Inginerii au realizat că este vorba despre un fenomen straniu, care este de origine extraterestră. (…) În seara următoare, în jurul orei 21,45, soldatul Ioan Dorr îşi anunţă colegii că în faţa cabanei, pe o movilă, se afla o creatură ciudată. Soldaţii încearcă s-o alunge aruncînd cu pietre, dar umanoidul îi ignoră pur şi simplu. Apoi soldaţii se înarmează cu bîte şi se îndreaptă spre ea pentru a o lovi. Extraterestrul scoate un ţipăt parcă de tigru şi în acest fel îi paralizează pe soldaţi pentru cîteva momente. În acest timp, creatura începe să se deplaseze, mersul acesteia fiind comparat de soldaţi cu unul al unui om care merge pe apă. (Sursa: antena3.ro)

● În Apocalipsa lui Ioan, cap. 13, versetele 16-18, se spune: „Va veni vremea cînd cei mici şi cei mari, cei bogaţi, ca şi cei săraci, cei liberi şi sclavii vor purta un semn pe mîna dreaptă sau pe frunte, pentru ca nimeni să nu poată să cumpere sau să vîndă dacă nu are acest semn, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Cine are minte, să vadă că numărul este 666“. Pe orice cod de bare de pe mărfuri vom observa în toată lumea linii subţiri scurte şi linii subţiri lungi. O linie subţire lungă înseamnă 6. Găsim totdeauna 3 linii subţiri lungi, adică 666. În Vechiul Testament putem citi (Cartea Regilor, cap. 10): „Grămada aurului care s-a adunat într-un an pentru Solomon a fost de 666 talanţi“. 666 este semnul puterii banului evreiesc. „Credit Card“ al Băncii australiene poartă cifra 666. Cecurile Băncii din Bombay, spre exemplu, poartă cifra 666. „Credit Card“-urile noi în America poartă codul 666. Sistemul de calculatoare Olivetti poartă numărul 666, la fel şi calculatoarele din SUA. Pe fiecare loz de loterie în Israel este tipărit numărul 666. Numărul de cod pentru convorbiri telefonice al Israelului este 666. „Exxon“ al lui Rockfeller poartă cifra 666. Fiecare om trebuie să analizeze în mod critic faptele celor ce trag sforile. (Sursa: www.lowendal.ro)

image png
„O vîscozitate, sau altceva analog”
Înlocuirea unei piese de schimb presupune îndeobște oprirea mașinăriei, „scoaterea din priză” a ansamblului care trebuie reparat.
p 10 jpg
Grefe, transplant, înlocuiri de organe
Dimineața, doctorii își pun repede la loc „piesele” și pleacă la drum.
p 11 jpg
Despre viața eternă. Un creier în borcan
ă mă salvez în cer? Păi, ce discutăm noi aici, domnule, neuroștiințe, filosofie, transumanism sau teologie? În halul ăsta am ajuns? Doamne ferește!
p 12 jpg
Făpturi de unică folosință
Dar pentru a fi, realmente, mai buni, trebuie să găsim ieșirea din labirint.
image png
Poema centralei
Am găsit-o aici, montată de fostul proprietar, și va împlini în curînd 22 de ani.
p 13 jos  la Prisecaru jpg
Piese de schimb
Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
p 14 jpg
(Sub)ansambluri cognitive
Omul nu mai este, poate, măsura tuturor lucrurilor.
p 16 foto C  Mierlescu credit MNLR jpg
Cu ură și abjecție
Mă amuz și eu, dar constatativ, de un alt episod, grăitor, zic eu, cît zece.
image png
Groapa, cazul și centenarul
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
p 10 adevarul ro jpg
Dilemele decadenței
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
p 11 WC jpg
„Biografia detestabilă” și „opera admirabilă”
Groapa, cîteva nuvele din Oaie și ai săi ori Prînzul de duminică, parabolele decadente Princepele și Săptămîna nebunilor sînt titluri de neocolit.
p 12 Pe stadionul Dinamo, 1969 jpg
Montaje despre un mare prozator
Din dorința de a da autenticitate însemnării, autorul s-a slujit și de propria biografie. Cititorul va fi înțeles astfel semnificația primului montaj.
p 13 Eugen Barbu, Marcela Rusu, Aurel Baranga foto Ion Cucu credit MNLR jpg
Ce trebuie să faci ca să nu mai fii citit
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
p 14 credit MNLR jpg
Cele trei „Grații” ale „Împăratului Mahalalei”
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
image png
Dalí la București
Dalí vorbește românilor pe limba lor, spunîndu‑le, totuși, o poveste pe care nu o pot auzi de la nici un alt artist.
p 11 credit ARCUB jpg
Space venus Museum jpg
Declarația de independență a imaginației
și drepturile omului la propria sa nebunie
În coșmarul unei Venus americane, din beznă apare (ticsit de umbrele uscate) vestitul taxi al lui Cristofor Columb.
p 12 credit ARCUB jpg
Gala
Numai Gala și Dalí sînt deghizați într‑o mitologie deja indestructibilă.
Charme Pendentif Avide Dollars jpg
Suprarealismul sînt eu! Avida Dollars
Materia nu poate fi spiritualizată decît dacă o torni în aur.
047 jpg
Viziunea suprarealistă a lumii
Ne aflăm pe versantul opus lucidității gîndului. Intrăm în ținutul somnului, al tainei, adică în zona de umbră a vieții.
p 14 credit ARCUB jpg
Dalí în România?
Dacă ar fi să căutăm influența lui Dalí în arta românească, este necesar ca mai întîi să înțelegem cine și ce a fost Salvador Dalí.
image png
Mințile înfierbîntate
Cu alte cuvinte, cum diferă noile forme de fanatism de cele din trecut?
p 10 adevarul ro jpg
Dragă Domnule Cioran,
Pe vremuri, m-ați fi vrut arestat; acum, trebuie să-mi acceptați o „distanță ironică de destinul nostru”. Vai, lumea merge înainte cu „semi-idealuri”!
p 11 jpg

Parteneri

descoperire pompeii spa jpg
Ingineria din spatele unui grandios „spa” descoperit sub metri de cenușă în Pompeii. O descoperire unică
Peste 2000 de ani a fost îngropată adânc sub metri de rocă vulcanică și cenușă până când o echipă de arheologi au ajuns la ceea ce până acum mai mult se intuia: spectaculosul lux în care trăiau bogătașii din Pompeii. Experții o numesc o descoperire „unică într-un secol”. Nu
image png
Șase morți și 31 de răniți în urma unui incendiu care a devastat un hotel dintr-o renumită stațiune de schi
Un incendiu a izbucnit la un hotel dintr-o stațiune de schi din nord-vestul Turciei. Șase persoane au murit și alte 31 sunt rănite.
FOTO Adrian Vestea Facebook jpg
Rută alternativă pentru DN1: un drum care trece prin Valea Doftanei și Brădet va fi reabilitat
Lucrările de construcţie a alternativei rutiere la DN 1 vor fi demarat în curând, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.
Accident mortal în Timiș Foto Opinia Timișoarei jpg
Momentul impactului dintre două mașini, în care a murit o persoană. Două accidente au avut loc în cateva ore, în aceeași intersectie din Timiș
O femeie, în vârstă de 80 de ani, a murit, luni, iar alte două persoane au fost rănite în urma unui accident, între două maşini, produs în localitatea Giroc, din judeţul Timiş.
anastasia  jpg
Fetița care a murit la creșa ilegală din Medgidia a fost înmormântată. Ce arată primele date din anchetă
Anastasia, fetița de nici doi anișori care a murit vineri, în urma unui accident stupid, la o creșă ilegală din oraș, a fost înmormântată luni.
WhatsApp Video 2025 01 21 at 09 00 22 mp4 thumbnail png
Incendiu violent la o societate din Slatina. Flăcările au cuprins aproximativ 10.000 pătrați. Populația, avertizată prin Ro-Alert
Un incendiu violent a izbucnit, marți-dimineață, la o societate din municipiul Slatina, situată pe strada Pitești. Populația din zonă a fost avertizată prin mesaj Ro-Alert. Mai multe echipaje de pompieri sunt deja la fața locului.
pepe te cunosc de undeva despre andreea balan jpeg
Motivul pentru care Pepe a fost la un pas să părăsească „Te cunosc de undeva”. Artistul a făcut mărturisiri neștiute: „De vreo două ori”
Se știe deja faptul că Pepe și Alina Pușcaș sunt gazdele emisiunii „Te cunosc de undeva”. După retragerea lui Cosmin Seleși, cântărețul a devenit din concurent, prezentator, însă a recunoscut că a avut intenția de a rupe de două ori contractul, la început.
camera de hotel jpg
Motivul pentru care un cuplu locuiește în hoteluri de trei ani: „Nu ne mai preocupă înlocuirea becurilor, plata facturilor sau curățenia generală”
Daniel George și partenera sa au renunțat la viața convențională, caracterizată de o locuință permanentă și cheltuieli fixe, și au adoptat un stil de viață neconvențional: locuind exclusiv în hoteluri.
dennis man fb jpeg