Aberaţie de senzaţie

Publicat în Dilema Veche nr. 666 din 24-30 noiembrie 2016
Aberaţie de senzaţie jpeg

„Două lucruri sînt infinite: Universul şi prostia“, spunea Albert Einstein. Judecînd după aberaţiile care apar pe blog-uri şi pe site-uri de ştiri, cel puţin a doua parte a afirmaţiei e de necontestat. Am făcut o scurtă selecţie de texte din universul infinit al prostiei. (M. M.)

● Munţii Carpaţi ascund cea mai mare parte a istoriei dacilor. Unul dintre cele mai de preţ comori dacice sînt tunelurile secrete care pur şi simplu străbat acest lanţ muntos de la un capăt la celălalt. Legendele dacice susţin că aceste drumuri subterane au jucat un rol important în dezvoltarea economică a Daciei. În vremuri de război, ele erau folosite pentru a adăposti femeile şi copiii, alături de cele mai de preţ comori. De asemenea, atunci cînd situaţia o cerea, dacii foloseau tunelurile pentru a traversa munţii cît mai rapid. Aşa s-a întîmplat şi în anul 105, cînd împăratul roman a vrut să pecetluiască situaţia Daciei pentru totdeauna. Trupele romane au cucerit mai multe cetăţi, pentru ca în cele din urmă să se apropie considerabil de Sarmizegetusa. (…) Odată ajunşi în faţa marii bătălii, romanii şi dacii lui Decebal s au luptat cu îndîrjire pentru ore bune. Era spre sfîrşitul toamnei, zăpada domina Munţii Carpaţi, ceea ce făcea ca luptă să fie extrem de grea. După mai multe ore de război, balanţa tindea să se încline de partea romanilor. Decebal, simţind că bătălia urmează a fi pierdută, le-a ordonat ostaşilor săi retragerea. În doar cîteva minute, toţi dacii dispăruseră ca prin minune. Romanii i-au căutat ore bune, dar parcă intraseră în pămînt şi nu mai voiau să iasă. (…) (Sursa: www.efemeride.ro)

● Secretul imortalităţii fizice este unul din cele mai adînc oculte secrete ale Forţelor Luminii care nu a fost niciodată dezvăluit nimănui care nu a atins o anumită frecvenţă vibraţională, o anumită puritate interioară şi un anume grad de dedicare către Lumină. Voi dezvălui populaţiei de la suprafaţă atît cît este înţelept să dezvălui. Imortalitatea fizică este atinsă printr-un anume proces de conversie, care este realizat de combinaţia corectă a trei factori: 1) inversarea procesului în mitocondrii; 2) inversarea procesului de entropie în corpurile energetice. Aceasta poate fi atinsă prin uniunea sacră dintre polarităţile feminine şi masculine cu alchemia internă şi externă; 3) ingerarea regulată de elixir al vieţii pentru a sprijini procesul. Din cele două versiuni disponibile, versiunea minerală este mai eficace şi mai puternică decît versiunea din ierburi. Archonii şi restul din Cabală n-au înţeles niciodată acest proces în întreaga sa totalitate, dar continuă să caute imortalitatea. Ei au doar o înţelegere fragmentată a procesului pe care l-au furat de la lojile masonice Memphis-Misraim. (…) (Sursa: istoriagalactica.blogspot.ro)

● Unul dintre cele mai şocante fenomene inexplicabile s-a petrecut la Bîlea Lac. În nopţile zilelor de 23, 24 şi 25 septembrie 1978 mai mulţi soldaţi au raportat că au fost vizitaţi de fiinţe stranii, desprinse parcă din alte lumi. Întreaga poveste a început la ora 24,00 a zilei de 23 septembrie, cînd doi tehnicieni de la staţia telefericului au zărit pe cerul senin o lumină impresionant de mare. Iniţial au crezut că este vorba despre o iluzie, sau chiar despre lumina unei lanterne, dar era atît de mare, puternică şi de culoare roz aprins, încît nu putea fi asemănată cu nimic. Conform relatărilor celor doi, lumina se afla la circa 10 metri de geamul cabanei lor şi se mişca haotic în toate părţile. Inginerii au realizat că este vorba despre un fenomen straniu, care este de origine extraterestră. (…) În seara următoare, în jurul orei 21,45, soldatul Ioan Dorr îşi anunţă colegii că în faţa cabanei, pe o movilă, se afla o creatură ciudată. Soldaţii încearcă s-o alunge aruncînd cu pietre, dar umanoidul îi ignoră pur şi simplu. Apoi soldaţii se înarmează cu bîte şi se îndreaptă spre ea pentru a o lovi. Extraterestrul scoate un ţipăt parcă de tigru şi în acest fel îi paralizează pe soldaţi pentru cîteva momente. În acest timp, creatura începe să se deplaseze, mersul acesteia fiind comparat de soldaţi cu unul al unui om care merge pe apă. (Sursa: antena3.ro)

● În Apocalipsa lui Ioan, cap. 13, versetele 16-18, se spune: „Va veni vremea cînd cei mici şi cei mari, cei bogaţi, ca şi cei săraci, cei liberi şi sclavii vor purta un semn pe mîna dreaptă sau pe frunte, pentru ca nimeni să nu poată să cumpere sau să vîndă dacă nu are acest semn, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Cine are minte, să vadă că numărul este 666“. Pe orice cod de bare de pe mărfuri vom observa în toată lumea linii subţiri scurte şi linii subţiri lungi. O linie subţire lungă înseamnă 6. Găsim totdeauna 3 linii subţiri lungi, adică 666. În Vechiul Testament putem citi (Cartea Regilor, cap. 10): „Grămada aurului care s-a adunat într-un an pentru Solomon a fost de 666 talanţi“. 666 este semnul puterii banului evreiesc. „Credit Card“ al Băncii australiene poartă cifra 666. Cecurile Băncii din Bombay, spre exemplu, poartă cifra 666. „Credit Card“-urile noi în America poartă codul 666. Sistemul de calculatoare Olivetti poartă numărul 666, la fel şi calculatoarele din SUA. Pe fiecare loz de loterie în Israel este tipărit numărul 666. Numărul de cod pentru convorbiri telefonice al Israelului este 666. „Exxon“ al lui Rockfeller poartă cifra 666. Fiecare om trebuie să analizeze în mod critic faptele celor ce trag sforile. (Sursa: www.lowendal.ro)

index jpeg 2 webp
Pantofii lui Van Gogh
Este înțelegerea pașnică, în febrila încrîncenare de a nu mai vrea să înțelegi nimic.
p 10 jpg
Boema ca o operă
În opera lui Puccini, marile încercări ale vieții (iubirea și moartea, boala, prietenia) sînt livrate în forma lor epurată, căci personajele le trăiesc boem.
p 11 desen de J  J  Grandville jpg
Paris, ultimii boemi
Cum recunoști azi un boem, la Paris?
image png
În stație la Boema
Pentru Ozun, „stația” boemei trece, așadar, fără să lase urme nici măcar în amintire.
image png
Îndreptar boem
Să reținem amprenta lăsată de acești grozavi pictori asupra istoriei artei, asupra dumneavoastră, asupra mea.
p 13 jpg
Trei roluri ale boemei în cultura română
Fără îndoială, boema e una dintre puterile literaturii și artei asupra societății.
p 14 jpg
Boemul, un desuet?
De aceea, viața boemă a fost și fericit asociată cu aristocrația interioară și eleganța profunzimii.
Comunismul se aplică din nou jpeg
Începe vara
Tranziția pe care o aduce toamna poate fi de multe ori delicată, ca o dulce amînare.
11642099644 1a9d5559e6 o jpg
A treia fiică a anului
Toamna întind mîna după paharul de vin și fotografii vechi, mă duc la tîrgul de cărți, ascult teatru radiofonic.
Chisinau Center4 jpg
Toamna-Toamnelor
Pentru mine, Chişinăul devenise, încet, un oraș galben, despre care îmi plăcea să spun că găzduiește Toamna-Toamnelor.
p 11 sus Sonata de toamna jpg
Lasă-mi toamna
În „Sonata de toamnă” (1978), Ingmar Bergman dedică acest anotimp transpunerii unei întîlniri dintre o mamă și o fiică înstrăinate.
31524231041 19fca33e3b o jpg
Viața începe cînd cade prima frunză
Și-acum, la 33 de ani, îmi cumpăr haine noi odată cu fiecare început de toamnă, de parcă m-aș pregăti iar pentru școală.
p 12 sus WC jpg
Delta
Septembrie era pentru noi și luna marii traversări a lacului Razelm.
51604890122 85f6db3777 k jpg
Toamna vrajbei noastre
„Nu «Rarul umple carul», ci «Desul umple carul»!“
3035384225 17c8a2043e k jpg
Toamna între maşini paralele
Ne mai amintim cum arăta o toamnă în București în urmă cu 17 ani?
p 14 WC jpg
p 23 WC jpg
Make tea, not war
Ori de cîte ori englezii nu se simt în largul lor într-o situație (adică aproape tot timpul), pun de ceai.
image png
SF-ul din viețile noastre
Dosarul de acum e o revizitare a unor epoci dispărute.
p 10 la Babeti WC jpg
Cine te face voinic?
Iar azi – numai săpunuri bio, zero clăbuc, sau geluri antibacteriene, zero miros.
image png
Sînt atît de bătrîn, că
Sînt atît de bătrîn, că în copilăria mea dudele se mîncau de pe jos, din praf.
image png
În tranziţie
O zi şi o noapte a durat, cred, aşteptarea pe trotuarul primului McDonald’s, pentru un burger gratuit.
p 11 la Rugina jpg
Avem casete cu „Casablanca“
Fell in love with you watching Casablanca.
p 12 la Mihalache jpg
Unde ești?
„Și după aia pot să plec?” „În nici un caz!” „Nu mai înțeleg nimic!”, se bosumflă. Nu știu dacă e ceva de înțeles, m-am gîndit, dar nu i-am mai spus.
image png
Cu o bursă de studii la Berlin
Mă întreb cum s-ar mai putea realiza astăzi experiența unei călătorii în care totul nu e planificat dinainte pe Internet

Adevarul.ro

image
Fiara de plastic. Povestea Daciei „Lăstun“ Maxi, un Fiat 500 al românilor, care nu a mai ieșit pe poartă
Dacia 500 „Lăstun“ ar fi trebuit să fie pentru români cam ce a fost Fiat 500 pentru italieni, Renault 5 pentru francezi, WV pentru germani. O mașină din gama mini, mai degrabă pentru tineret. O maşină de oraş, potrivită pentru transportul urban. A fost ideea și dorința lui Nicolae Ceaușescu
image
SPECIAL Elvira Popescu: de la actriță la contesă, devenită „Notre Dame du Théâtre“ FOTO/VIDEO
Cum a ajuns o româncă din București să devină o actriță contesă mai cunoscută în Franța decât celebra Greta Garbo.
image
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
În întreaga lume, există anumite alimente periculoase care pot provoca de la intoxicații alimentare ușoare până la deces, în cazuri extreme.

HIstoria.ro

image
Un posibil caz de braconaj arheologic în Moldova, în secolul al XVII-lea
Un posibil caz de braconaj asupra unui tumul din Moldova istorică este consemnat într-un document de la 1635, notează arheologul Vasile Diaconu, pe pagina sa de Facebook.
image
Moartea lui Aurel Vlaicu. Concluziile anchetei
În cursul anchetei în cazul accidentului aeronautic în care și-a pierdut viața Aurel Vlaicu (31 august/13 septembrie 1913) s-au conturat două ipoteze, pe care locotenentul av. Gheorghe Negrescu le prezintă astfel:
image
Zguduitoarea dramă amoroasă din Brăila, care a captivat presa interbelică
În anii 1923-1924, numita Anny Bally din Brăila, „de o frumuseţe rară“, a încercat să se sinucidă din dragoste. În 8 noiembrie 1924, tot din amor, şi-a împuşcat iubitul, după care s-a împuşcat şi ea.