Numai pentru abonati

Andrei PLEŞU

Soluţia Mariana Nicolesco

Toată lumea se plînge că talentele şi inteligenţele româneşti părăsesc ţara. E o temă naţională, sentimentală, electorală. O temă care provoacă suferinţă cronică....

 

1 comentariu 18672 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr.199, 2 Dec 2007

Soluţia Mariana Nicolesco

Mariana Nicolescu este o excepţie remarcabilă, deocamdată.

Bine scris, articolul tratează una din problemele noastre de fond, hai să-i spunem, etern românească, "Unde este generozitatea valorilor autentice?"

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Andrei MANOLESCU

Bolnavi nostalgici

Bolnavi nostalgici

În faţa biroului de internări al unui spital cu titulatura „de urgenţă“, vreo douăzeci de persoane, pacienţi şi aşa-numiţi aparţinători care ţin rîndul celor ce încearcă să se interneze, aşteaptă. Unii dintre „internabili“, care nu pot sta la coadă, sînt aşezaţi alături, pe nişte scaune ca la metrou. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Mă fascinează noua paletă de gusturi realizate în laboratorul marketingului. Deunăzi, în căutarea îngheţatei perfecte, am dat peste îngheţata cu gust de papanaş. Ce gust are papanaşul? (S. G.) 
 
● Filmul Internul (Nancy Meyers, 2015, cu Robert De Niro şi Anne Hathaway), de curînd pe ecrane, reabilitează, printre altele, batista clasică, de pînză: eroul oferă, cu folos, cîte o asemenea batistă eroinelor în majoritatea scenelor-cheie. (I. P.) 
 
citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI